Forumet - Insemination... Har någon av Er gjort det?

Insemination... Har någon av Er gjort det?

1803 0 22

Spana också in:

Irrelevante:

För att ägglossningen kan vara oregelbunden, och genom hormonbehandling kan man kontrollera ägglossningen och på så sätt inseminera när det är som störst chans att ägget är mottagligt för en spermie.


Vadå, som tjej brukar man väl veta när man har ägglossning? Kan man inte räkn ut det utifrån när man har mens och brukar man dessutom inte känna det?
batleth:

Vadå, som tjej brukar man väl veta när man har ägglossning? Kan man inte räkn ut det utifrån när man har mens och brukar man dessutom inte känna det?


Som isola sa så har en del för oregelbunden mens för att matematiken ska hjälpa en. Ägglossningen brukar ske (tydligen relativt exakt) 14 dagar före mens. En del märker av det tydligt (småkramper, annorlunda flytningar) medan andra förblir helt ovetande om vad som pågår. Men då insemination kanske inte är helt gratis, och det dessutom är ganska emotionellt påfrestande för den inseminerade personen (+ eventuell partner) om det inte lyckas, så vill man nog gärna vara säker på när ägglossningen inträffar.
Hejjsan16:

Jag undrar om någon av er har gjort insemination....
Berätta lite hur allt gick till osv... Kostnad, hormonbehandling?


Köp ägglossningsstickor och få koll på din menscykel och att du har ägglossningar. Kontakta en inseminationsklinik i Danmark och fråga vad dom har för krav, brukar vara att du ska ha ett journal-samtal med dom, samt gå till gyn och kolla äggstockar med ultraljud + ta hiv, hepatit-prover och skicka till kliniken. Ät rekommenderat dagligt intag av folsyra och rekommenderade vitaminer.
Välj en donator från en lista kliniken har, öppen eller anonym (jag rekommenderar en öppen då donatorns anonymitet bryts efter 18 år och barnet har då rätt att kontakta den biologiska fadern om så önskas, väljer du anonym donator kan barnet aldrig söka upp biologisk pappa). Det finns kliniker i Danmark där du kan välja att få se foto på donatorn som barn, trevligt för barnet att få ett ansikte sen.

När du gjort allt detta åker du till kliniken vid ägglossning och blir inseminerad. Man ger inte hormonbehandling om det inte finns utredda svårigheter att bli gravid, det är inte heller bra för kroppen med dessa.
Akupunktur rekommenderas för att öka fertiliteten.

I dagsläget kostar journalsamtalet 742 sek och en insemination inklusive sperma 2969 sek (gaia klinik).