Forumet - insomningstabletter.

insomningstabletter.

3720 0 24
Jag behöver hjälp med en sak.
Jag ska till läkaren snart och få utskrivet insomningstabletter för jag har jätte jätte svårt att somna.
Vet ni något bra läkemedel som kan få mig att somna ?,jag är under 18 och då skriver inte läkarna ut sömntabletter så lätt men finns de typ något lugnande som funkar bra ?
ej atarax eller Theralen tack ... för dom suger..[n]
är det bara sömnproblem du har? jag fick Mirtazapin mot både nedstämdhet och insomningsproblem så om du har den problematiken är det kanske en bra ide. har även haft lergigan en kortare tid, men fick så vissa ovanliga med allvarliga biverkningar så det inte funkade alls så kan inte säga hur bra de verkar för dig

annars vet jag inte riktigt, gissar på att du fann atarax för verklöst och theralen för mycket efterverkan... har inte gått på så många receptbelagda
men ja som isola skrev så vet ju läkaren normalt sett bäst men det kan vara bra att veta vad för alternativ som finns

en vän som försökte få lugnande blev först totalnekad under "vi ger inte ut benzo till folk utan ordentlig utredning" och när hon frågade efter något annat (som ändå var starkare än atarax) så sa läkaren ungefär att det inte fanns något annat.
då fick hon själv säga "men typ theralen då?" och läkaren bara "jo det kan jag iofs skriva ut"

kan säga att jag hade svårt att bestämma om jag ville facepalma mig eller läkarn när jag hörde om det, så jävla efterblivet

Spana också in:

Bensodiazepinbesläktade läkemedel, propavan, lergigan, melatonin, antidepressiva och låga doser av en del neuroleptika är väl det du lär få utskrivet mot sömn om din läkare inte vill ge dig bensodiazepiner (och det vill de i regel inte om du inte prövat det tidigare först).

Vilket som fungerar bäst för dig beror dels på vilken typ av sömnproblem du har och dels på helt individuella faktorer.
ungdom94:

Jag har jätte svåra insomningsproblem och när ja väl somnar sover jag HÖGST i två timmar:/ , så behöver något som funkar bra.


Om du inte bara har svårt med insomning utan även med att hålla dig sovande så behöver du något som är långtidsverkande. Rent spontant skulle jag gissa på att neuroleptika av något slag fungerar bäst.
ungdom94:

0ch de är ?, jag vill ha något som man inte blir trött på dagen efter .. så att man inte ens orkar gå upp o är helt seg på ...


En läkemedelsgrupp. Används i regel för behandling av psykoser och bipolär sjukdom, men ibland även för sömnproblem och ångest. Vill du ha sömnmediciner som är långtidsverkande och effektiva så kommmer de definitivt göra dig tröttare dagen efter, åtminstone i början. Enda undantaget där är melatonin.
mediakatt:

Fick också Imovane (och Stilnoct, och en bunt andra sömnmedel) när jag var 13. Är 20 nu. Fick fortfarande sömnmedel och benso när jag var 17, och det var 3 år sedan. Tror inte de har gjort några dramatiska förändringar sedan dess.


Okeej men jag ska försöka berätta så bra som möjligt om mina problem så kanske jag kan få de [y]