Forumet - Inspirerande/motiverande citat

Inspirerande/motiverande citat

4150 1 79
Här skriver vi citat som vi tycker är motiverande/inspirerande. Det behöver inte ha sagt/skrivits av någon känd person, vem som helst funkar.

Personligen gillar jag detta:
"Jag har inte misslyckats. Jag har bara hittat 10,000 sätt som inte fungerar."
Thomas A. Edison
Jag vet inte riktigt om det här är just ett sådant citat, men jag gillar ändå ett citat som sägs vara från självaste Albert Einstein. Dock sägs det nu att Einstein aldrig sa det, men jag gillar citatet ändå. “Everyone is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.”  Jag använder personligen inte ordet geni särskilt ofta, men jag gillar att det tar upp våra olika förmågor. En apa skulle absolut ha lättare för att klättra upp i ett träd än en fisk skulle. Vi har helt enkelt olika förutsättningar. Det tycker jag är motiverande, för vi människor skiljer oss från varandra på olika sätt. Vi har olika förutsättningar osv. Jag anser att det bör tänkas på i alla fall! Mycket glad

WeirdTeen: Jag vet inte riktigt om det här är just ett sådant citat, men jag gillar ändå ett citat som sägs vara från självaste Albert Einstein. Dock sägs det nu att Einstein aldrig sa det, men jag gillar citatet ändå. “Everyone is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.”  Jag använder personligen inte ordet geni särskilt ofta, men jag gillar att det tar upp våra olika förmågor. En apa skulle absolut ha lättare för att klättra upp i ett träd än en fisk skulle. Vi har helt enkelt olika förutsättningar. Det tycker jag är motiverande, för vi människor skiljer oss från varandra på olika sätt. Vi har olika förutsättningar osv. Jag anser att det bör tänkas på i alla fall! Mycket glad
Basically så alla som inte har autism ser på folk med autism

WeirdTeen: Jag vet inte riktigt om det här är just ett sådant citat, men jag gillar ändå ett citat som sägs vara från självaste Albert Einstein. Dock sägs det nu att Einstein aldrig sa det, men jag gillar citatet ändå. “Everyone is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.” Jag använder personligen inte ordet geni särskilt ofta, men jag gillar att det tar upp våra olika förmågor. En apa skulle absolut ha lättare för att klättra upp i ett träd än en fisk skulle. Vi har helt enkelt olika förutsättningar. Det tycker jag är motiverande, för vi människor skiljer oss från varandra på olika sätt. Vi har olika förutsättningar osv. Jag anser att det bör tänkas på i alla fall!
Det finns definitivt en hel del visdom i citatet. Det var lite det jag försökte komma fram till i tråden om ens egna styrkor och svagheter. När man väl har koll på de inser man att det inte är någon mening att bli något man inte är, utan man är nöjd med de färdigheter man har och gör det bästa av de. En fisk kan alltid bli bättre på att simma, men kommer aldrig kunna klättra.

Spana också in:


L Y S:
Det finns definitivt en hel del visdom i citatet. Det var lite det jag försökte komma fram till i tråden om ens egna styrkor och svagheter. När man väl har koll på de inser man att det inte är någon mening att bli något man inte är, utan man är nöjd med de färdigheter man har och gör det bästa av de. En fisk kan alltid bli bättre på att simma, men kommer aldrig kunna klättra.

Precis! Glad
"Livet blir vad man gör det till"

Man kan ibland tycka att det här citatet är bs, men man ser en stor skillnad mellan individer med problem i livet, sjukdomar, invaliditet o.s.v. som kämpar på och gör det bästa av läget och de som bara ger upp och låter livet förfalla mer och mer. Jag tycker därför att det finns mycket vett i det ordspråket.