Forumet - Instabil relation till mormor

Instabil relation till mormor

810 0 26
Jag blir inte klok på min mormor. Hon gnäller om allt, kollar väderprognoser varannan timme minst, klagar på hur dåligt vi sköter våra djur, rapar och fiser rakt ut utan att bry sig. Jag och mamma måste hålla vissa saker hemligt för henne då hon har extrema åsikter om allt möjligt. För att undvika bråk kör vi med "det hon inte vet har hon inte ont av".

Det värsta är att hon inte KAN uppfostra barn. Hon kommer och gnäller på mig, jag svarar så trevligt jag kan alternativt snäser och är elak. Då säger hon ingenting, eller låter jätteledsen. Jag får enorma skuldkänslor för att jag är så elak.

Jag orkar inte umgås med henne och det måste jag tyvärr då min häst bor här. Och så vill jag träffa mamma men stör mig så enormt på mormor att jag inte vet om jag kommer orka åka ut till hennes gård senare i höst, då jag bor själv i stan. Vad tusan ska jag göra?
stereo total:

Låt henne göra det. Hon är gammal, då kan hon väl få fisa som hon vill?


tycker ej 65 är "gammalt"
Men, gör ingen stor grej av det då hon är i sitt eget hus. Om hon kommer på besök till mig ska hon bannemig uppföra sig.

Harpyja:

Gör som harpyja; bryt kontakten så mycket som möjligt.


tack, är tyvärr mkt svårt då jag kommer bo i hennes hus ca 3 dagar i veckan. Gör mitt bästa redan nu, håller mig undan för att undvika vara elak [smile]

Spana också in:

stereo total:

Dock ska man inte behöva stå ut med verbala otrevligheter


Hon säger grejer utan att tänka sig för, när jag snäser tillbaka på detta sätt eller liknande "Ja dina husdjur lever och frodas, senast imorse ramlade en välgödd tvestjärt ur handduken på toa" så blir hon ledsn och säger att det itne var så hon menade.

Obs använder osmakliga ord för mat. Stuvade makaroner låtr 19 ggr bättre än makaronsmet.

stereo total:

Men alltså, det är tack vare henne som du finns. Att låta henne fisa lite hur som då kan du väl tillåta?


Jag gör det, eller går iväg, men det skulle inte vara nåt problem ifall jag inte vuxit ifrån hennes sätt att vara på i allmänhet.
Postorderhoran:

Blir ledsen av att vara elak mot henne, eftersom hon vill väl men inte vet hur man beter sig. Hade jag inte fått skuldkänslor av att skrika åt henne hade jag inte haft något problem.


Men går det inte att prata med henne om det? [shake] Eller har hon haft någon hjärnblödning som gjort henne omöjlig?
stereo total:

Tror att du hänger upp dig på fel saker.


Jag hänger upp mig på allt, eftersom en del i hennes beteende gör att jag blir jätteirriterad, sedan irriterar allt annat också. MEN du kan ju bo hos mig i en vecka kan vi se om du tycker jag hänger upp mig på fel saker? [smile]

Gör verkligen mitt bästa för att ignorera. Går delvis.