Forumet - Inte godkänd på tillräckligt med poäng

Inte godkänd på tillräckligt med poäng

168 1 1

Hej!

Jag läser vid LTH men ska till hösten byta till ett annat program. Jag läser nu kurser i kemi vilket jag tack och lov inte ska göra senare. Dock är jag lite orolig för att inte bli godkänd på dessa kurser. Det är mitt första år på högskola och jag behöver därför bli godkänd på bara 37 poäng. Jag har förstått att jag inte kommer att behöva betala tillbaka pengar om jag inte blir godkänd på så många poäng men att det kan påverka framtida beslut om studiemedel. Jag undrar då främst två saker: 

Framtida beslut om studiemedel; innebär det både bidrag och lån eller enbart lån? Alltså om man får bidrag ändå? 

Jag undrar också hur det funkar om jag inte får en hel kurs godkänd men blir godkänd på ex. 10 poäng av 15 och dessa 10 är inlagda i Ladok? Läste någonstans att det räcker att poängen finns i Ladok och att jag inte behöver fixa hela kursen då?

Är det någon som känner att de har stenkoll på detta?

Tacksam för hjälp som kan minska tentaångesten!

Inga kommentarer

Tråden har 1 svar. Sortera efter:

Spana också in:

du ska vara godkänd på examinationsmoment som täcker poängen, du behöver inte hela kursen. Däremot kan du få problem om du studerar ett program och saknar poäng då det kan finnas krav på hur mycket man ska ha för att få fortsätta plugga... Om det gäller uppgifter du inte har gjort har man ofta som student rätt att bli examinerat ett år efter kurstillfället d.v.s du tar kontakt med lärarna och lämnar in. De är skyldiga att examinera dig om du gör detta i tid och det står i kursplanen.

Beslut om studiestöd gäller både lån + bidrag.