Forumet - Inte gravid, ingen mens?

Inte gravid, ingen mens?

3883 0 17
Jo alltså. Jag har ätit minipiller i 2½ månad, och under den tiden fick jag ingen mens. Slutade med pillren samtidigt som jag gjorde slut med min pojkvän (ca 4:e december), alltså nu över 1 månad sedan. Sen dess har jag inte fått nån mens, skulle fått den nångång i mitten av december egentligen. Har alltid haft jätteregelbunden mens förr. Jag gjorde graviditetstest idag, men det var negativt, tack och lov. Vet nån om det är normalt med utebliven mens efter att man slutat med minipiller eller?
Det stämmer det superman säger. Hormonbalansen är urbalans, och det kan dröja att få tillbaka mensen. Dröjer det ytterliggare en tid, så kontakta ungdomsmottagningen. Du har nog inget att oroa dig över ska du se.
Mensen var ju utebliven under tiden då åt minipillerna, alltså kan det dröja innan du får den tillbaka. För vissa blir det såhär.

Spana också in:

PiipeN:

Vet nån om det är normalt med utebliven mens efter att man slutat med minipiller eller?


Så här ligger det ju till, då man äter minipiller kan man i princip vara utan mens hur länge som helst, kroppen bestämmer. Eller så har man men hela tiden, eller så kan man få mens 1 vecka, vara utan 3 veckor, få mellan blödningar då och då osv.

Jag började med minipiller för någon mpåad sen, jag började på mensens första dag och hade mens i 1 vecka, var sedan utan mens i 7 veckor och sedan kom mensen och hade det i 2 veckor, sen försvann mensen igen och igår hade jag en liten blödning men inget mer.

Sen kan man ju undra varför du sluta med minipillrena? Vad har det för betydelse om du har pojkvän eller ej, bara för att ni gjort slut betyder väl inte det att du aldrig kommer bli tillsammans med någon ny? [confused]

Jag förstår inte varför man börjar trixa och tjorva med mensen. Du lär säkerligen börja ätan antingen minipiller eller p-piller igen och då var det onödigt att du slutade! Det kan ta sin tid (månader) för kroppen att bli "normal" igen efter att man slutat med minipiller/p-piller, så inget att oroa sig över.
sweet_:

Sen kan man ju undra varför du sluta med minipillrena? Vad har det för betydelse om du har pojkvän eller ej, bara för att ni gjort slut betyder väl inte det att du aldrig kommer bli tillsammans med någon ny?


Jo alltså om jag själv fått bestämma så skulle jag fortsatt äta pillren. Men det fick jag inte, sa läkarn som jag brukar gå till. Hon sa att risken är större för tumörer och bröstcancer och allt vad det var, och sa att jag skulle sluta med dom så länge jag inte har nån pojkvän. Hade inget annat val än att lyda eftersom min mamma också ställde sig på läkarens sida..
sweet_:

Sen kan man ju undra varför du sluta med minipillrena?


Äter också minipiller (cerazette)
och enligt min barnmorska är det inte bra att äta i onödan(när man inte har ett fast förhållande och har sex hyffast ofta) eftersom risken är större att man kan få tumörer, bröstcancer, osv precis som PiipeN säger.
PiipeN:

ätit minipiller i 2½ månad


så går det när man knaprar minipiller och låter sig utnyttjas för att sen bara göra slut och ha förstört sin kropp hormonmässigt minst sagt :(

Men ta det lungt, vänta lite till och gå till UM eller nått för o få hjälp om den inte kommer tillbaka snart.
PiipeN:

Jo alltså om jag själv fått bestämma så skulle jag fortsatt äta pillren. Men det fick jag inte, sa läkarn som jag brukar gå till.


Eh, okej. [confused] Vad konstigt. Minipiller är ju inte lika "farliga" som p-piller. Alltså jag började med kinipiller för att minska blödningen, men jag blev också rekomenderad minipiller eftersom det finns dom som fått blodproppar på mammas sida (släkt). Så minipiller är lite bättre att käka då, om man kan säga så.

Liksom risken att få tumörer och allt det där är ju lika stor då om du så skulle varit tillsammans med din pojkvän sådär 3 år till. Jag förstår inte riktigt läkarens rekomendation, eller ja på ett sätt men då är det ju nästan lika att inte rekomendera annat än kondom.
Ellie:

enligt min barnmorska är det inte bra att äta i onödan(när man inte har ett fast förhållande och har sex hyffast ofta) eftersom risken är större att man kan få tumörer, bröstcancer, osv


Jasåå. Jah fick inte den informationen av min gynekolog, men okej. JAg har iofs ett fast förhållande sen över två år tillbaka. Har dock bara ätit minipiller i ca två-tre månader, innan det har jag provat på fyra olika p-piller märken.
OfGold:

så går det när man knaprar minipiller och låter sig utnyttjas för att sen bara göra slut och ha förstört sin kropp hormonmässigt minst sagt :(


Nja, kan inte säga att jag blev utnyttjad precis.. Vi var trots allt tillsammans och ahde det bra i 9 månader. Men piller-idén fick jag precis då innan vi gjorde slut så..
PiipeN:

Hon sa att risken är större för tumörer och bröstcancer och allt vad det var


ÅÅkej??[shake] jag har ätit dessa i snart 3månader.. finns det inget annat PERFEKT medel/piller man kan använda då för å slippa sånt?? e väl int värt å skaffa sej d bara för man har en pojkvän "som är värd" att jag tar tumör-piller... (överdriver liiite kanske, men endå!)

Som sagt så började jag med pillrerna första dagen på min mens.. sen kom den tbax efter en månad som småsmå blodiga flytningar.. men stanna kvar i en vecka, otroligt irriterande då min pojkvän har fobi för blod = ingen sex alls!!
Nu har den ej kommit alls på fleeera veckor.. men har extrem mensverk vissa dagar (just nu bland annat).
Min mens försvann helt när jag slutade med p-piller. Och det är typ 5 år sen nu. Har haft mens kanske 3 gånger sen dess. Yippie. På UM säger dom att det beror på stress, viktnedgång och för mkt träning och jag tror det beror på hormonrubbningar, men dom vägrar göra någon utredning. Har gjort en gynekolgundersökning men dom hittade inga fel. Att det kan bero på stress, viktnedgång och för mkt träning kan man ju läsa på UM men dom borde väl göra något för att ta reda på om det verkligen är så. Jag är ju inte underviktig eller så och numera tränar jag max 2 gånger i veckan.