Forumet - Inte Jung Lyssnar på musik-tråd

Inte Jung Lyssnar på musik-tråd

235 0 11
R-6331081-1416658105-5614.jpeg.jpg
Josie Cotton - Convertible Music (1982)
Typ New wave pop
Josie Cotton lyssnade förmodligen väldigt mycket på Blondie för det är vad det låter som, inte så mycket disco-blondie som nuevo-phil-spectorish-Blondie, "girl group" grejen i modern tappning typ.Gott om bra låtar som He Could Be The One, Rockin' Love, Systematic Way och Bye Bye Baby.
Och Johnny, Are You Queer? är värd att nämna pga kontrovers, men det var tydligen ok innan när The Go Go's spelade den.

Gillar skarpt, 4 av 5 enheter för poäng
R-788864-1165089859.jpeg.jpg
Butthole Surfers, allt, musiken som helhet (1984-2001)
Psykedelisk? noiserocknonsens?

Man lär förvänta sig någonting av ett band med namnet "Butthole Surfers" men oavsett vad så kommer man nog mest att känna sig "va?"
Musiken varierar från kaos till kaos till skivan ElectricLarryland, som förmodligen är deras mest "lätta" skiva att lyssna på och även innehåller deras enda hitlåt Pepper, som låter ganska mycket Beck och passade in i tiden och allt sånt där. Jingle Of A Dogs Collar är också nämnvärd.
Överlag så gillar jag deras spretiga musik och ger dem betyget sjutton frågetecken.

Spana också in:

rockthembacktohell.jpg
Left Lane Cruiser - Rock Them Back To Hell! (2013)
Träskblues

Left Lane Cruiser spelar den skitigaste bluesrocken någonsin och det här är ett mycket bra exempel. På den här skivan spelas andra instrument än bara gitarr och trummor som på "Bring Yo' Ass To The Table" men det passar in mer naturligt här än på "All You Can Eat", där jag störde mig lite på att de använde fler instrument.
Vet inte om jag tycker att omslaget är töntigt bra eller bara fånigt.
Mycket bra och högljudd musik, låtar som fastnade i huvudet direkt är exempelvis: Zombie Blocked, Electrify och Juice To Get Loose

4/5 Träsk
black-mountain-iv-new-album-690x690.jpg
Black Mountain - IV (2016)
Progressiv/space/art-rock
Den påminner mycket mer om "In The Future" än deras förra skiva "WIlderness Heart", osäker på vad jag tycker om det.
Det är en skiva som kommer att kräva fler lyssningar för att komma in i känner jag, gillar de lugna rymdljuden och så men inte direkt av arten hitspäckad skiva. Line Them All Up och Cemetary Breeding är vad som slog mig under första genomlyssningen.
Hade definitivt passat in väl år 1975 eller 2008.

preliminärt 3/5 Berg
lament_s.png?itok=rEo_yAZh
Einstürzende Neubauten - Lament (2014)
Industri/Avant-Garde

2010 så tänkte jag att snart är det 100 år sedan första världskriget började och att jag borde göra något med det, jag kom aldrig längre än att samla ihop en del samplematerial tror jag. Orelaterat till det så såg jag även Einstürzende Neubauten live det året och det var den bästa konserten jag varit på så det var passande att de genomförde den idén istället.

Lament fungerar inte riktigt som ett konventionellt neubauten-album, men är inte lika galet udda som exempelvis "Weingeister" där de dricker vin i tystnad i en timma. De som funkar bäst som låtar är nog The Willy - Nicky Telegrams och How Did I Die?, och alla gillar en bra omskrivning av en nationalsång så Hymnen med antar jag.

I övrigt är musiken bland annat ljud, oljud, tal med bakgrund och en del har en ganska neofolkig estetik om än inte stilen.
Kan inte gradera den här skivan på något rimligt vis.
R-7114546-1434030766-6923.jpeg.jpg
Left Lane Cruiser - Dirty Spliff Blues (2015)
Träskblues

Behöver inte säga så mycket mer om musiken annat än vad som skrevs om andra skivan ovan (Där jag glömde att nämna låten Coley), mycket bra och anmärkningsvärda låtar är Whitebread N' Beans (Och på tal om det, de har väldigt många låtar och titlar som är relaterade till mat, antar att de ofta skriver musik när dem är hungriga), Dirty Spliff Blues och She Don't Care

Utmärkt 4/5