Forumet - Inte Jung Lyssnar på musik-tråd

Inte Jung Lyssnar på musik-tråd

4906 2 99
033_presidents-of-the-united-states-of-a

The Presidents Of The United States Of America - The Presidents Of The United States Of America (1995)
Alternativrock

Det här är riktigt riktigt bra, perfekt rockmusik och okonventionella låtar som handlar om nonsens, det är fartfyllt, glatt och lite satiriskt, kan inte säga annat än bra ord i olika konstellationer.
Innan albumet så rekommenderar jag även deras två singlar innan skivan: "Fuck California" och "Naked And Famous", också toppkvalitet.
Albumet innehåller en del nittiotalsklassiker som "Lump", "Peaches" och "Dune Buggy", alla andra spår är bra även dem med men nämner enbart "We Are Not Going To Make It" så att det inte blir alltför länktungt.

typ 4.8/5 eller nått sånt, asnice
wax-fang-la-la-land.jpg

Wax Fang - La La Land
(2007)
Progressiv/Spacerock

Sångaren i Wax Fang har en speciell röst som får hon att låta lite, jag vet inte hittar inte rätt ord för det, men det är något speciellt och det passar musiken rätt bra i alla fall.
Som de flesta (?) blev jag bekant med musiken genom ett avsnitt av American Dad där de spelade den fantastiska låten "Majestic" från den här skivan.
Andra nämnvärd låtar är "The Doctor Will See You Now" och "Wake Up, Sleepyhead!"

Rätt bra, men några spår lite tråkigare så 3.5/5 som helhet typ
R-2223411-1341799874-8196.jpeg.jpg
Revolution - Original Motion Picture Score (1968)
Psykedelisk Rock

Ok, det här är ett soundtrack till en dokumentär om hippie-invasionen av Haight-Ashbury i San Francisco 1967 (Som för övrigt kan ses på archive.org och är alltid en nice sak att se) och inkluderas mest här för att det innehåller en del musik som enbart släpptes på soundtracket här och är awesome.

Quicksilver Messenger Service spelade in två versioner av traditionella (?) låtar, "Babe, I'm Gonna Leave You" och "Codine", båda bra men rätt standard 1967 klubb-psykedelia, gillar den förstnämnda mest.

Steve Miller Band's låtar är absolut skitbra och är material som jag tror att de spelade mycket live runt 1967 innan de började släppa skivor och så, och nämns i min privata rangordning: "Your Old Lady", "Superbyrd" och "Mercury Blues"

Resten av skivan är några låtar av bandet Mother Earth som jag tycker är rätt platta och personlighetslösa och inte tänker länka till alls pga meh.

3/5 pga mother earth, annars närmare 5

Spana också in:

(Ok, spam, men har inte orkat skriva i tråden på ett tag så ligger efter)

188575.jpg

Steve Miller Band - Sailor (1968)
Psykedelisk Rock/Blues

En mycket bra skiva Steve Miller Band igen, har svårt att hitta mer ord än så, gillar den nästan lika mycket som "Children Of The Future", några låtar är något mer intetsägande kanske? men fungerar utmärkt som skiva.
De låtar som fastnat bäst i minnet är "Dear Mary", "Living In The U.S.A." och "Quicksilver Girl", Gangster Of Love bör nämnas att det är en låt i förberedelse för framtiden, kom ihåg det om ni inte redan gör det.

4/5

Och så passar jag på att nämna deras första singel som inte kom med på något album "Sittin' In Circles"
4/5
R-6879122-1428596713-2233.jpeg.jpg

Howlin Rain - Mansion Songs (2015)
Rock/Folk

Howlin Rain's första skiva är en av de bästa saker jag någonsin hört och därför var det rätt givet att deras uppföljare och så vidare inte alls var i närheten av lika bra, men det känns som att den här skivan börjar lindra besvikelsen lite grand och även om jag fortfarande har någon skiva kvar att lyssna ikapp så känns det som att saker börjar gå åt rätt håll.Skivan börjar med låten "Big Red Moon" som definitivt kan kategoriseras som bra även enligt gamla mått, även om introt känns lite långt.
Den andra låten låter tekniskt sett helt ok men de sjunger 'hallelujah' vilket är ett snedsteg i min bok så den struntar vi i.
Efter det följer några folkigare låtar som är något tråkig respektive har potential innan låten "Wild Bush" som låter rätt bra, men inte är något som lämpar sig för åtskilliga enskilda lyssningar.
Skivan avslutas med 3 längre låtar av det lugnare slaget som tyvärr inte direkt imponerade mig, men överlag känns Mansion Songs något mer ok än typ skivan "Magnificent Fiend" där de inte riktigt verkade ha fattat vad som var så bra med deras första och körde i helt fel riktning.

3/5
R-660797-1455133878-9245.jpeg.jpg

Primus - Pork Soda (1993)
Alternativrock

Jag har alltid varit ambivalent till de slumpmässiga låtar jag hört av Primus då och då, är inte världens största fan av deras sound för att det känns väldigt snävt och inte lämnar mycket utrymme för variation.
Att höra en hel skiva hade lite mer av det än jag väntade mig men det är fortfarande en rätt tight grej.
I alla fall, "My Name Is Mud" är mycket bra och "Welcome To This World" är helt ok.

2.8/5
OIXQ51-1515437050-1280x1280-602557967456

Veruca Salt - Eight Arms To Hold You (1997)
Punkig Alternativrock

Så jag tänkte lyssna på deras andra skiva och se om de hade polerat upp sina kompositioner med lite mer av något "speciellt", svaret är "kanske lite".
Gillar Benjamin, Loneliness Is Worse och andra halvan av Don't Make Me Prove It
Volcano Girls var med på ett soundtrack för någonting och verkar gillas av en del men jag tycker inte att den är något särskilt.
Plus för mycket mer talande skivomslag.

3.1/5
The-Only-Ones-The-Only-Ones-459896.jpg

The Only Ones - The Only Ones (1978)
Postpunk typ

Sångaren i det här bandet borde aldrig någonsin försöka sig på att sjunga långsamma emotionella grejer, skivans öppningsspår The Whole Of The Law är i det närmaste outhärdligt.
Det blir som tur är bättre efter det med deras hit Another Girl, Another Planet, och resten av skivan är helt ok men inget speciellt. The Immortal Story och Language Problem var bland de bättre men inget som kommer att hamna på någon av mina spellistor direkt

2.5/5
R-810291-1332693912.jpeg.jpg
The Flaming Lips - Zaireeka (1997)
Experimentell Alternativrock

Ok, det här var ett album som var uppdelat på 4 CD-skivor (bokstavligen), alla skivor innehöll samma låtar men med olika delar av ackompanjemanget osv. och det var meningen att man skulle lyssna på det med hjälp av 1-4 olika cd-spelare samtidigt för att kunna sortera ut och välja vilka delar av låtarna man tyckte lät bäst och så.
Det finns säkert någon låt som jag tycker är bra i någon kombination men jag är verkligen inte hängiven nog att ta reda på vilken och hur, nämner bara att den här grejen existerar. Om jag någonsin orkar ta tag i det så uppdaterar jag.

?/?
R-8454285-1461938377-3308.jpeg.jpg

Weezer - Weezer (Blue Album) (1994)
Powerpop/Alternativrock

Det här är en mer konventionell grej och dessutom mycket bra, roande musik i bra tempo och catchy låtar och allt det där.
För att citera en youtubekommentar: "I like weezers style, they remind of a bunch of socially awkward nerds to decided to form a band to be cool.But they're just inherently cool anyway and make cool music". Kunde inte ha sagt det bättre.

Undone - The Sweater Song är en av mina absoluta favoritlåtar (det här året åtminstone), även om jag misstänker att det egentligen är en förklädd version av Venus In Furs så gör den ett väldigt bra jobb med det och jag klagar inte.
Andra mycket bra låtar från skivan är Buddy Holly och My Name Is Jonas
Say It Ain't So verkar också vara populär men ligger inte i toppen av min personliga lista.

4/5
atsvinyl_grande_35fbca63-fd7f-4e60-9a32-
Modern English - After The Snow (1982)
Postpunk/New Wave

Trivsam skiva med mer än helt ok postpunk-musik som inte skadar att lyssna på även om den verkar ha förvirrat en del musikkritiker av någon anledning när den var aktuell, kan inte riktigt förstå vad för problem de hade med den.
I Melt With You är absolut den främsta grejen på skivan och i deras karriär, den är inget mindre än fantastisk och har en känsla som är svår att beskriva med ord men som alla säkerligen har upplevt någon gång under speciella tillfällen.

Gillar de flesta låtar på skivan som delar av skivan men det mest utmärkande är öppningsspåret Someone's Calling, resten är mer av samma sak mer eller mindre.

3.4/5
571487_1.jpg

Fatboy Slim - You've Come A Long Way, Baby (1998)
???

Tänkte skriva om någonting som inte är rock. Det är inte heller techno, hip-hop eller något annat, men det innehåller typ element från alla dessa. Jag har ingen aning om hur man ska artbestämma Fatboy Slim, enligt wikipedia så är det "Big Beat", men på wikisidan för genren så listas typ Prodigy och annat och det här är inte det minsta likt Prodigy. Skulle kalla dem för typ "mörk raveargrej" och Fatboy Slim är mycket gladare.
Lyssna på en av hitlåtarna från den här skivan och försök avgöra själva:
På tiden när det här var aktuellt så stod det inte ut som märkligt alls vad jag kan minnas, antar att det passade in utmärkt mellan Scatman John, Mr. Oizo, OMC och alla andra märkligheter runt sena mitten av nittiontalet.
Den närmaste liknelsen jag kan komma på är nog Mad Conductor, som också spelar ett odefinierbart mishmash av olika genrer.

I alla fall så är det upplyftande glad tempomusik och utöver mitt favoritspår som synes ovan så har skivan även hitlåtarna Praise You, The Rockafeller Skank och Right Here, Right Now som alla är utmärkta. De flesta av resten är inte lika utmärkande men fungerar som albumsutfyllnad.

3.8/5
R-875805-1391647290-4193.jpeg.jpg

Ween - 12 Golden Country Greats (1996)
Country, Satir

Det intryck jag fått av Ween är att dem är udda, men inte tillräckligt så, och att det därför kan vara svårt att fatta grejen med dem. Därför börjar jag rimligen med att lyssna på deras enda countryskiva istället för något mer "konventionellt" Ween.
Till att börja med så innehåller skivan 10 låtar, inte 12 och konceptet påminner mig lite om Throbbing Gristle's skiva 20 Jazz Funk Greats, med skillnaden att Ween faktiskt spelar country, eller tekniskt sett inte Ween, det är ett gäng studiomusiker från nashville och det enda dem tillförde var sång.

Ween är ibland(?) lite av ett skämt så somliga av låtarna är menade att vara komiska eller satiriska kring hela countrykonceptet men mycket av skivan är oskiljbart från den själalösa lättglömda countrymusik som de typ(?) parodierar och jag skulle inte kalla det för ett lyckat experiment.

De släppte två singlar från albumet och den enda av dem som skulle kunna räknas som hit är Piss Up A Rope, i övrigt gillar jag typ låten Japanese Cowboy. De mindre seriösa låtarna Mister Richard Smoker och Help Me Scrape The Mucus Of My Brain är inte alltför speciella, men de är någonting i alla fall antar jag.

Nja, 2/5
MI0003515967.jpg?partner=allrovi.com

The Flaming Lips - Hit To Death In The Future Head (1992)
Psykedelisk Alternativrock

Det här är en mycket bra skiva, lite mindre polerad än deras senare nittiotalsskivor och mycket bättre komponerad än deras 80-tals postpunkröra.
Jag älskar inte direkt omslaget till den men stilen på det känns väldigt mycket 1992 och det är någon form av nostalgi, även om det är nostalgi för lathet.

Skivan börjar utmärkt med Talkin' 'Bout The Smiling Deathporn Immortality Blues (Everyone Wants to Live Forever) som även är min favorit, och fortsätter därefter på samma spår.
Jag gillar praktiskt taget hela skivan, förutom det dolda oljudsspåret i slutet, men det är ett skämt och bör rimligen inte räknas. Några av de högsta höjdpunkterna är Hit Me Like You Did The First Time, Gingerale Afternoon (The Astrology Of A Saturday) och The Magician Vs. The Headache

4/5!
a1182265792_10.jpg

VNV Nation - Transnational (2013)
Synth/EBM

Det här är en relativt medioker prestation av VNV Nation som låter relativt formula 1A som deras musik gjort sen skivan Judgement (Man skulle kunna spela upp låtar slumpmässigt från alla skivor de gjort sedan dess och tro att allt var från samma i princip). Det är inte dåliga skivor, och det har alltid funnits några bra låtar på dem, men det är inte Legion (en av världens bästa låtar någonsin) eller skivan Futureperfect direkt.

Aeroscope är den låt som stod ut mest. Lost Horizon och Teleconnect Pt. 1 hade lite av det där magiska som mycket av deras tidigare hade, men inte fullt ut.

3/5
a1307899361_10.jpg

Blitzen Trapper - Wild And Reckless (2017)
Folk/Rock/Pop

Det här är inte den mest anmärkningsvärda skivan av Blitzen Trapper, den är rätt lagom och inget som sticker ut alltför mycket. Om jag skall klaga på något specifikt så är det kanske lite dåligt med rena folk-berättelser på den, något som de varit mycket bra på att skriva innan, det närmsta är väl låten Joanna och den var lite tom.

De flesta bättre låtarna är koncentrerade till den andra halvan av skivan, och de fyller sin funktion bra och så, men vet inte om det är något jag specifikt kommer att känna mig sugen på att lyssna på i framtiden. I alla fall, Dance With Me och Baby Won't You Turn Me On var de som resonerade bäst hos mig.

2.8/5
MI0001886624.jpg?partner=allrovi.com

Steve Miller Band - Brave New World (1969)
Psykedelisk Rock/Bluesrock

Brave new world har lite mindre av både det där mjuk- och hård(i brist på bättre ord)-psykedeliska från deras tidigare alster, lite mer närmare mitten eller vad man ska säga.
Men det är en utmärkt skiva ändå, som fortsätter på samma spår som deras tidigare, bara lite mer friserat.
En låt är betitlad Space Cowboy, det är bra att veta för framtida referenser.

Kow Kow är väldigt bra och förmodligen min favorit från albumet, andra bra saker är My Dark Hour (Med Paul McCartney) och Got Love 'Cause You Need It

3.5/5
R-8327159-1462215431-6886.jpeg.jpg

Rome - Coriolan (2016)
Neofolk

Rome är för neofolken vad Death In June är för neofolken typ, en väldigt nischad genres superstjärnor, mer saker som de har gemensamt är att deras popularitet varierar i samma takt som deras karriärer fortgår.
Jag tänkte skriva lite mer beskrivande om genren och så men jag sparar det till något som inte är ett minialbum/EP.

I alla fall, jag gillar ungefär hälften av den här EP'n, särskilt de mer industribetonade spåren, i Broken och Fragments har tillochmed lite rockinfluenser smugit sig in.
Skivan slutar med Der Krieg som är den bästa av de mer neofolkiga låtarna.

2.5/5
a3200114421_5.jpg

Der Blutharsch And The Infinite Church Of The Leading Hand - Joyride (2015)
Industri/Psykedelisk Rock/Krautrock/Neofolk

Der Blutharsch var ett martial industrial/neofolk-band grundat av Albin Julius från The Moon Lay Hidden Beneath A Cloud och båda är exempel på ganska excentrisk svårbegriplig musik.

De började som relativt formulativ martial industrial, marschorkestrering, nazireferenser, tillämpad obskyritet etc. men har med tiden rört sig allt längre bort från normen och blivit mycket märkligare.
Någon gång blev de intresserade av psykedelisk kultur och började blanda in det i musiken, som i ärlighetens namn var en jävla röra under en lång period runt mitten av förra årtiondet innan de bytte till ett obekvämt långt bandnamn och började använda sig mer av klassiska rockinstrument och sådant.
Resultatet är något som låter lite som mörk krautrock och är definitivt en "acquired taste", det är inte ofta som psykedelisk rock och industri möts och jag gillar det, det gör världen lite mer variationsrik.

I alla fall det här är en väldigt intressant skiva, och även om den är mer enhetlig och inte har så mycket "pophit"-material så kan man försöka peka ut några spår som Mighty Might, Cold Freedom och Sea Of Love.

3.2/5 eller nått sånt