Forumet - Inte mitt problem, men ändå ett problem.

Inte mitt problem, men ändå ett problem.

290 0 83
Är det olagligt, eller helt enkelt bara extremt jävla snuskigt, att en 36 åring snackar om att ha ett förhållande, och därmed få "sätta på" min jämnårige kompis (är ett par år yngre än 20 år). De båda har alltså "känslor" för varandra.

Ni kanske inte förstår problemet och varför jag ens bryr mig, men är det bara jag som tycker att detta är extremt vidrigt, olustigt och framkallar ett illamående? Kanske borde det finnas någon sorts spärr hos den här mannen som gör att han inte kan ha behovet av henne?

Vill inte skriva något mer avslöjande, men jag hoppas ni förstår. Jag tror att alla fattar att det här inte är normalt. Men som sagt, vad gör man? Ska man acceptera och lyssna på alla jävla äckliga historier?

Spana också in:

enhimmelskdrog:

det är lite creepy imo men inte olagligt om hon är över 18 iaf [cute]


Dan_the_ironman:

Tror det är olagligt att passera 18 sträcket, om man är nitton får man inte ligga med någon som är 17.


det får man visst. om man inte är dess förmyndare, eller om personen är i någon direkt form av beroendeställning till en. i princip. fler undantag kan finnas. annar är det 15 som gäller, och inte ens det utan (praktiska) undantag.
zIGGE:

som vilka undantag, vill ha bevis på det du säger just nu.


3 § Den som förmår en person att företa eller tåla en sexuell handling genom att allvarligt missbruka att personen befinner sig i beroendeställning till gärningsmannen döms för sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning till fängelse i högst två år.
Är brottet grovt, döms för grovt sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning till fängelse i lägst sex månader och högst fyra år. Vid bedömande av om brottet är grovt skall särskilt beaktas om fler än en förgripit sig på offret eller på annat sätt deltagit i övergreppet eller om gärningsmannen annars visat särskild hänsynslöshet. Lag (2005:90).

brottsbalken, sjätte kapitlet.
Nintendo:

Hon är byxmyndig, såatte...


Jag tror inte du förstår riktigt. Vi är på vårat 18e år, men hon fyller år jävligt sent på året - och detta har pågått ända sedan hon varit 14. Är en gammal lärare till oss.

Det jag menar är att det borde finnas någon jävla gräns hos honom.