Forumet - Integration vs Assimilation

Integration vs Assimilation

7939 0 21
integration är ett sätt få invandrare och flyktingar att anpassa sig i ett nytt land. Att integrera betyder att ta upp och passa in i ett sammanhang.

En grupp som integreras i en annan grupp kommer att fungera i den gruppen men behöver inte ge upp alla sina särdrag. Invandrare lär sig svenska, de arbetar och bor som andra svenskar, men de har dessutom kvar sitt modersmål och banden med sin gamla kultur.

Integration går också åt andra hållet. Om en grupp integreras i en annan grupp får man en ny grupp som inte är riktigt lik någon av de gamla. De många invandrarna har gjort att de gamla svenskarna tagit till sig delar av invandrarnas kultur, till exempel nya maträtter. Man brukar säga att Sverige numera är ett mångkulturellt samhälle.

Förr var det vanligare att man försökte assimilera invandrare i det svenska samhället. Det innebär att de skulle bli så lika ursprungsbefolkningen som möjligt. - NE.se

assimilation är ett sätt få invandrare och flyktingar att anpassa sig i ett nytt land. Att assimilera betyder att göra lika. En grupp som assimileras med en annan grupp blir helt och hållet som den gruppen: man byter språk och kultur, kanske också religion. Hos inflyttarnas barn eller barnbarn lever ursprunget kvar bara som familjehistorier och liknande.

Ett exempel på assimilation är vallonerna, skickliga smeder från nuvarande Belgien som kom till Sverige på 1600-talet. Ett annat är de judiska familjer som invandrade på 1800-talet.

Assimilation var förr det vanligaste sättet att anpassa människor in i det svenska samhället. Numera är det vanligare med integration. - NE.se

Dold text: Rösta och motivera.

Spana också in:

Era nötter, han sa att ni skulle rösta och motivera, inte rösta och lojcitera någon.

Asha:

Assimilation politik (Du röstade på detta alternativ)


Olika kulturer kräver olika metoder. vissa klarar sig med en integration vissa behöver en assimilation. exempel på bra integration var europas judar under 1800-talet och framåt. Dåligt exempel är muslimer i sverige 2010
Sming:

Era nötter, han sa att ni skulle rösta och motivera, inte rösta och lojcitera någon.


En bra poäng, men du behöver ju ej kalla folk för nötter sådär. Otrevligt.

Sming:

Olika kulturer kräver olika metoder. vissa klarar sig med en integration vissa behöver en assimilation.


Du kan nog har rätt i viss mån, tex persierna har ju blivt invaderade av mongoler, turker, greker och araber men har fortfarande kvar sin "kulturella identitet". Men man är ju inte som man var från början utan det har ändrats. På samma sätt som Svergie blev påverkade av Italiernare och deras kistendom tex.

Sming:

exempel på bra integration var europas judar under 1800-talet


Enligt ne räknar man att de judar som flyttade hitt på 1800 talet att de assilierades annars inte integrerades.

Sming:

Dåligt exempel är muslimer i sverige 2010


För mig är att vara Svensk att tex acceptera värden som rättstat och mänskiliga rättigheter. Men även att kunna språket. Men all denna politik är inom en Integrationspolitik. Jag gillar köttbullar (turkisk uppfinning), kebab och sushi osv. Med en assimilation så vill man ju motarbeta såna saker.

Du har egentligen bara sagt att "muslimerna" (de 400.000 i statistiken?) har varit svåra att integrera. Du har faktiskt sämre motiverat varför assimilation skulle vara en bättre ide, än vad en del tidigare har lyckats motivera med bara någon rad text.
Asha:

Integration politik (Du röstade på detta alternativ)


Som i att man ska kunna kommunicera med människor omkring sig, utöver det bryr jag mig inte. Spelar ingen roll om man gör det på svenska, engelska eller något annat vis så länge man kan fungera ihop socialt med andra.
Asha:

Otrevligt.


Folk får väl lära sig att läsa innan dom börjar yttra sig.

Asha:

Enligt ne räknar man att de judar som flyttade hitt på 1800 talet att de assilierades annars inte integrerades.


Förstår ingenting av vad du menar här..

Asha:

Du har egentligen bara sagt att "muslimerna" (de 400.000 i statistiken?) har varit svåra att integrera


Nej, jag sa att "Muslimer" var ett exempel på kass integration, just för att deras kultur är så olik våran egen. Naturligtvis finns det muslimer som integrerat sig helt utan problem, men den stora merparten kan inte göra det.

Asha:

Du har faktiskt sämre motiverat varför assimilation skulle vara en bättre ide, än vad en del tidigare har lyckats motivera med bara någon rad text.


Hopp.
Asha:

Assimilationspolitik


Helst ingen invandring alls från utomvästeuropeiska länder. Om det måste komma andra människor så är assimilationspolitik nödvändig. Assimilationspolitik handlar inte om att fysiskt tvinga någon till att äta vissa rätter eller fira vissa dagar utan om att ställa kravet: Anpassa dig eller åk hem.

Alla mångkulturella samhällen är segregerade. Det är omöjligt att blanda olika folkslag med så enormt olika kulturer och förvänta sig att det inte ska uppstå konflikter.