Forumet - International Baccalaureate

International Baccalaureate

266 0 19
Gick ut IB våren 2008.
1. Sitter och gör en jäkla massa läxor inför Midterm exams i Princeton. (fast spelade lite Xbox nyss också :P Så inte bara plugg). eje
Ska bli Math major och finance minor.

2. Få ett bra jobb efteråt, eller ta en Master eller PhD i ekonomi.

3. IB var rätt grymt. Förutom alla stora uppsatser med deadlines - fat det förbereder en ganska rejält till vad komma skall (i universitetet etc :P)

Men om man vill lyckas i IB så ska man INTE slappa för mkt.
Gör läxorna först, slappa sen. Så går det bra xD

Spana också in:

Vileda:

Är det svårt? Hur många läxor har du just nu[crazy]?


Hm. Jag ska ha läst ut en bok i svenskan, och skrivit typ 500 ord om den, två paper 2 uppsatser (ca 250 ord) i tyska och läst 80 sidor i en bok där, läst rätt mycket psykologi och antagligen svarat på lite frågor som jag inte har fått, labbrapport, maths internal assessment deadline på fredag, två läxor i filosofi som jag bara sopat under mattan.

Konstigt nog tycker jag det här är en av de slappaste helgerna på mycket länge.
Hehe, IB är jobbigt, men högskola (vissa högskolor - dock inte de flesta i Sverige) är jobbigare.
Det är bara att hålla ut, och försöka bli klar med läxor snarast möjligt.
Dessutom ska man veta vilka läxor som ska prioriteras och vissa inte.

Jag spelade datorspel väldigt mycket :P Haha, även under lektionstid. Och det funkade ju bra till sist.
1. vi ska ha två timmars prov i biologi imorn och hade prov i psykologi idag. i psykologin har vi nyss läst färdigt det biologiska perspektivet och i biologin håller vi på med andning, osmosis, cell struktur.
2. jag vill bli läkare, helst av allt vill jag studera på standford.
3. tycker att det är jättebra, förutom labrapporter, men det är mest för att jag är sjukligt lat.

är det någon här som läser engelska A?
Faulkner:

2. jag vill bli läkare, helst av allt vill jag studera på standford.


Stanford, Californien? Coolt :P
Dags att göra SAT proven då (om du inte vet vad det är, kolla http://www.collegeboard . com ). Samt försök skaffa erfarenhet inom något voluntär"service" inom vården - ganska viktigt för pre-meds (man läser medicin efter att ha gått 4 år i college i USA, till skillnad från Storbrittanien).
Tyvärr är inte Stanford need-blind för internationella studenter, så om man inte har runt 50000 dollar/år redo, så är det svårare att komma in. Omöjligt är det dock absolut inte.
Finns skolor som är need-blind för internationella med bra pre-med program. Som MIT och de 3 bästa Ivy League universiteten.
läser inte som internationell student eftersom jag är amerikansk medborgare. ska ta sats antingen under sommar lovet eller nästa jul. ska ta förstahjälpen kurs till cas nästa termin. eftersom jag inte fyllt 18 kan jag ju inte vara voluntär på sjukhus :P men ska prata med ett närligande ålderdoms hem nästa termin. har redan äckligt mycket cas projekt på g :P

vad har alla andra gjort för cas?
någon som ska till egmun i november?
Faulkner:

läser inte som internationell student eftersom jag är amerikansk medborgare. ska ta sats antingen under sommar lovet eller nästa jul.


Nice! Där ökade dna chanser markant :).
En sak dock, SAT kan man inte ta mitt under loven, utan endast vid specifika tillfällen. Så det blir precis innan loven då. Och man måste ta det minst 2 gånger - en för SAT I, och en för 3 SAT Subject tests.
Bor du i Malmö eller Sthlm så är det lika bra att ta proven flera gånger för att maximera chanserná för bra scores. Det krävs riktigt bra resultat för de bösta universiteten.
Du söker sedan universitet från Commonapps.org så kan du skicka ansökan till flera universitet samtidigt - går snabbare då.

lycka till! hoppas att du lyckas
har kollat upp allt, ska ta det i köpenhamn. ska kontakta antingen dom eller syon efter jul. har en tjej i ib2 som ska ta sat's under jullovet så ska fråga hur hon fick tid osv. ska också kontakta en som gick ut förra året och som går på stanford nu:PD
men tack for websiban :D:D: har försökt hitta en bra sida där man kan ansöka :P:D