Forumet - International Baccalaureate?

International Baccalaureate?

1676 0 48
går det nu.
kul är att ta i. man känner för att dö varenda dag. skulle inte kunna tänka mig läsa något annat. och ska bli najs att lämna sverige om 1,5 år.
gå bara ib ifall du gör bra ifrån dig i skolan och är beredd på att offra mycket fritid, eller sömn. eller så kan du ju alltid vara organiserad.
alltså, beror ju främst på vilka ämnen man väljer. om du är intresserad av att bli läkare så måste man ha biologi hl och kemi hl och jag är kass på att göra saker, så sitter just ned med 4 labrapporter, men hade jag gjort dom samma dag som jag fått dom så hade jag inte behövt ta igen :P.
har klasskamrater som egentligen inte har så mycket läxa eftersom dom tar math studies och filosofi och bara ett no ämne sl.
I den skolan jag går på behövde man bara 220 poäng. Så VG i allt räcker. Vi fick iaf ta prov när vi ansökte som testade våra engelska kunskaper och matte kunskaper, men har man klarat av 9:ans matte utan problem så klarar man det provet, samma med engelska tror jag.

Spana också in:

Faulkner:

beror ju främst på vilka ämnen man väljer.


alltså, man kan ju välja typ inriktningar, jag vill bli psykolog? jag vet inte hur det funkar där på IB och så. [blush]

Faulkner:

estade våra engelska kunskaper och matte kunskaper, men har man klarat av 9:ans matte utan problem så klarar man det provet, samma med engelska tror jag.


okej, låter awesome. [bigsmile]
Faulkner:

känner för att dö varenda dag


Faulkner:

offra mycket


Sanningen...

Faulkner:

filosofi


Vilken skola går du på egentligen?

xKiTTiEHx:

bli psykolog


Vill du bli en sån som skriver ut roliga piller måste du typ bli läkare först, vilket suger...

Jag går hursomhelst sista året på IB nu, och jag känner att det inte hade varit värt det om det inte varit så att jag varit så desperat efter att plugga. Många av mina vänner tycker att jag är den IB-eleven med mest fritidsliv av de de känner, men det får jag jobba sjukt hårt för att bibehålla. Vill man hålla på med fritidsaktiviteter får man se till att omvandla dem till CAS, så man kan göra det och få cred för det samtidigt.

Ämena jag läser är Filosofi, Svenska, Tyska, Psykologi, Matte (den lättaste.. :P) och Environmental systems.

Vill man bli psykolog tror jag nog man kan välja lite vad som helst, men antagligen gärna biologi och psykologi...
är typ det :D.
alltså beror på skolan, vissa skolor erbjuder psykologi, andra inte, men dom flesta gör det nu för tiden. En tjej i klassen som ska bli psykolog studerar math studies, philosphy hl , psychology hl och biology sl

man väljer antingen 2 no ämnen och 1 so eller 2 so och 1 no.
eller så kan man ha musik eller bild beroende på vad skolan erbjude:D
standby:

iver ut roliga piller måste du typ bli läkare först, vilket suger...


jaha.. fan. [sad]

standby:

Många av mina vänner tycker att jag är den IB-eleven med mest fritidsliv av de de känner, men det får jag jobba sjukt hårt för att bibehålla


jasså, är det så lite fritid. varför det då ? [surprised] trodde det var som ett vanligt gymnasium typ bara att det är engelska ämnen osv.. [shake]

standby:

Ämena jag läser är Filosofi, Svenska, Tyska, Psykologi, Matte (den lättaste.. :P) och Environmental systems.


okej, var de ämnena svåra första året? eller alltså, måste man vara jävligt bra i skolan för att kunna klara dom ? [sad] själv är jag inte superbra, utan mer medel liksom.

Faulkner:

man väljer antingen 2 no ämnen och 1 so eller 2 so och 1 no.
eller så kan man ha musik eller bild beroende på vad skolan erbjude:D


åh musik skulle jag vilja ha. [smile]
Faulkner:

man väljer antingen 2 no ämnen och 1 so eller 2 so och 1 no.
eller så kan man ha musik eller bild beroende på vad skolan erbjude:D


uh... inte helt sant. Det är grupperat. Sakerna man måste ha är: 1 förstaspråk, 1 till språk, 1 humanistämne, 1 naturvetenskapligt ämne, 1 mattekurs. Sedan är det sjätte ämnet valbart, där man väljer mellan allt skolan har att erbjuda (fast man får inte ta en till mattekurs; vissa skolor har dock further mathematics för SL-elever), alltså ett till språk, ett till humanistämne, en till science, eller musik/konst... Det är lite böjligt. Se till att kolla med din skola om de verkligen kan erbjuda de kurserna du vill ha, annars är du aningens fucked.
xKiTTiEHx:

jaha.. fan.


ptja, finns ju de som faktiskt tar hand om sina klienter också, inte bara trycker i dem piller. Det finns alltid hopp.

xKiTTiEHx:

jasså, är det så lite fritid. varför det då ? [surprised] trodde det var som ett vanligt gymnasium typ bara att det är engelska ämnen osv..


Det kan man tro. Och man kan behandla det som så också, men det kommer märkas i slutbetyget sedan...

xKiTTiEHx:

okej, var de ämnena svåra första året? eller alltså, måste man vara jävligt bra i skolan för att kunna klara dom ? [sad] själv är jag inte superbra, utan mer medel liksom.


Filosofi, Environmental Systems, Math studies och Swe A1 klarar vilket mongo som helst av. Det är dock rätt krångligt att få högsta betyg i filosofi och svenska. Observera att man väljer higher level eller standard level, som bestämmer på vilket djup man ska plugga det specifika ämnet.
Faulkner:

varför german b?


Hade Russian ab initio först, sen ångrade jag mig... och fick inte hoppa på en literaturkurs >.<

swe B hl? why?

Katedralskolor finns det lite överallt, har jag erfarit... Jag vet inte, jag vill kanske gå på hawaii pacific university, kanske gå PPP på oxford kanske kanske... Har inte fått några predicted, och de skulle ändå vara uppfuckade iom språkkursskiftet. Vad har du själv? Får man tippa på 42p? XD
är tyskan enklare än ryskan?

swe b hl? because it's so damned easy. since I had to have a b language and I already know swedish I might as well get a free hl!! :P
vad är ppp för program?
har inga predicteds eftersom jag bara går i ib1:P Hoppas på 45 min bara jag får 42 eller mer så är jag nöjd. i värsta fall så mördar jag min psykologi hl :P
Faulkner:

är tyskan enklare än ryskan?


Nja, men läraren är lite trevligare än ryskläraren. Hon dränker dem i läxor, så jag var otroligt stressad i slutet av ettan. Då blev det till att byta.

Philosophy, Psychology and Physiology. Får jag tillräckligt bra betyg så söker jag dit...

Men så, hur är det att gå på en av de mest hatade IB-skolorna i sverige? (inget personligt, det bara är så...)
låter kul :D:D hur mycket behöver du?

det lugnt, jag hatar det med. I switched after 9th grade from ish to filbornaskolan but WHAM the same year I changed the commune decided that there should only be one IB school in helsingborg. så himla sur jag blev. vi fick en artikel publicerad men den förvrängdes så att vi verkade som cp-apor. and ish is kind enough to treat us like second class citizens. hahaha, är det seriöst en av de mest hated ib-skolorna i sverige? trodde bara att det var filborna elever som hatade den? :P ahhaha
<38 p. och bra references.. Tror dock inte att jag kommer få det, jag siktar på phil 6, psych 6, swe 7, german 5, ES 6, maths 7, men kommer väl få 6,5,6,5,5,6 på sin höjd. Förhoppningsvis går det bra i ToK och EE, jag får väl 2 eller 3 extrapoäng. Men det räcker liksom inte till ändå... Gud vet. Hawaii tar in på all 4:s, though, så det borde gå.

Ja, ni ligger i samma fack som grenna riksinternat och sigtuna, men jag vet inte om sigtuna har sitt IB kvar...
standby:

ju de som faktiskt tar hand om sina klienter också, inte bara trycker i dem piller.


nej, det är väl klart.

standby:

märkas i slutbetyget sedan...


mm okej.

standby:

och svenska. Observera att man väljer higher level eller standard level, som bestämmer på vilket djup man ska plugga det specifika ämnet.


okej, det lät bättre. [smile]