Forumet - Internationella kvinnodagen

Internationella kvinnodagen

5508 0 38

Spana också in:

Vadå blommor, vadå "vad tycker ni om den", det är en dag för att uppmärksamma ojämlikheten som halva mänskligheten lider av och kvinnors position i samhället. 

Men visst, man kan hylla kvinnor också.

Det fjantigaste "argumentet" mot den är att "vadå det borde uppmärksammas varje dag", mm fast det ena utesluter inte det andra 

honolulu: Vadå blommor, vadå "vad tycker ni om den", det är en dag för att uppmärksamma ojämlikheten som halva mänskligheten lider av och kvinnors position i samhället. 

Men visst, man kan hylla kvinnor också.

Det fjantigaste "argumentet" mot den är att "vadå det borde uppmärksammas varje dag", mm fast det ena utesluter inte det andra 
Preach

christover_bandy:
är inte det nåt man kan tycka saker om?
Man får tycka vad man vill, men jag syftar på det faktum att det öht ifrågasätts. Det är typiskt att en dag som uppmärksammar kvinnor på ett eller annat sätt ifrågasätts och vars syfte diskuteras. Morsdag motsvaras av farsdag, men det har aldrig varit lika stort att diskutera våffeldagen.

NiklasW: Min spontana känsla är att det hela känns ganska förnedrande mot kvinnor men det kanske fyller sin funktion ändå, vad vet jag, inte tänkt särskilt mycket på det.
Det är inte förnedrande att uppmärksamma de förtryckande strukturer som halva mänskligheten lever under... vilket är det som är syftet med dagen.
honolulu: Det är inte förnedrande att uppmärksamma de förtryckande strukturer som halva mänskligheten lever under... vilket är det som är syftet med dagen.
Känner mest att alla mediala listor och kampanjer som presenteras idag är lite förminskande. "Idag hyllar vi kvinnor", "Här är årets kvinnor", osv. Men som sagt, bara en känsla, inget att brusa upp sig över.

Istechetvåpunktnoll: Ja men hur fan ska man kunna få förändring i samhället om man på kvinnodagen tänker: "Oj, så jobbigt att kvinnor världen över har det piss... här får du en ros (insert kvinnlig) person, grattis förresten!!!!"
Haha har många som säger grattis då de tror att dagen är liknande morsdag/farsdag. De verkar inte ha mycket koll på vad dagen innebär :p