Forumet - Internationellt socialistiskt sommarläger i Grekland

Internationellt socialistiskt sommarläger i Grekland

240 0 2
Är du trött på regniga somrar och högervindar? -

Häng då med på 4:e Internationalens sommarläger! Lägret arrangeras i Grekland mellan den 25:e och 31:a juli!

Lägret är för dig mellan 15 och 30 som vill diskutera vänsterpolitik och lära dig mer om kampen för ett bättre, rättvisare och mer demokratiskt samhälle. Lägret är också för dig som vill träffa andra revolutionära socialister från hela Europa och världen och samtidigt ha den perfekta (billiga!) semestern.

På lägret diskuteras bland annat ämnen som feminism, antirasism, klimatförändringen, HBTQ, den fackliga kampen, nyliberalismen, USA:s krig och utsugningen av de fattiga länderna. Givetvis diskuterar vi också socialismen och det samhälle som vi vill ha istället för det kapitalistiska. Vi byter också praktiska erfarenheter från olika kamper i olika länder (det behöver kanske inte sägas att detta är sjukt inspirerande och peppande).

På lägret samlas varje år ett par hundra människor från olika länder. De flesta kommer från olika delar av Europa men det kommer också ungdomar från andra delar av världen som exempelvis Venezuela, Palestina, Mali, Argentina och vår underjordiska rörelse i Filipinerna.

Lägret organiseras som sagt av Fjärde Internationalen – detta betyder inte att du som vill åka måste sympatisera fullt ut med oss så länge som du åtminstone är lite lagom mycket vänster och sugen på att diskutera och lära dig mer om socialistisk politik.

Vårt sommarläger organiseras varje år någonstans i Europa. Oftast någonstans söderut där det är varmt och inte regnar ofta.

Förutom politik och möten med vettiga människor så fördrivs tiden med bad, fotboll och en hel del fest. Lägret är dock inte en festival utan just ett politiskt läger, vill man bara festa så finns det många andra ställen man kan åka till.

Praktiskt

Kostnad: strax över 1000 spänn, då ingår 3 mål mat om dan, alla aktiviteter på lägerområdet samt översättningsutrustning. Sen behöver man så klart några hundra till för att köpa kaffe, glass och öl.

Komma dit: Vanligen brukar vi organisera en buss – tyvärr så är det toklångt till Grekland så de flesta kommer att flyga men det går också att åka tåg relativt billigt.

Bor: i tält

När är lägret? Mellan 25:e och 31:a juli

Arrangörer

Det är Fjärde Internationalen, med sina sektioner och ungdomsgrupper från ett stort antal europeiska länder, som arrangerar sommarlägret.

Fjärde Internationalen är en världsrörelse som kämpar för socialism. Rörelsen bildades som en reaktion mot den odemokratiska socialism som växte fram i Sovjet. Vårt mål är ett rättvist klasslöst samhälle där alla bestämmer gemensamt över både politiken och ekonomin.

Detta betyder inte att de som åker på lägret behöver hålla med Fjärde internationalen, eller Ungsocialisterna (som mobiliserar från Sverige), om allt. Det finns såklart också olika åsikter om en massa saker inom både Fjärde Internationalen och Ungsocialisterna.

Däremot har vi krav på att du som åker är vänster.

Självorganisering

Även om lägret arrangeras av Fjärde Internationalen och dess medlemmar så betyder inte detta att allt bestäms av Internationalen eller liknande. Det är de människor som är på lägret som gör lägret (även om exempelvis programmet av praktiska skäl är demokratiskt planerat sen tidigare).

Under lägret får alla möjlighet att påverka genom att klaga eller komma med förändringsförslag som det sen beslutas om. Lägret är också självorganiserat på så sätt att alla måste ta ansvar för olika uppgifter. Detta kan betyda att tre personer från delegationen får hjälpa till i baren under två timmar (vilket är kul) eller exempelvis städa (vilket inte är riktigt lika kul, men nödvändigt).

Vill du veta mer om arrangörerna?

Kolla in:

*Länkar borttagna*

På , under ”länkar” hittar man länkar till Fjärde Internationalens olika sektioner runt om i världen

sommarlager.jpg