Forumet - internet vänner vs irl vänner

internet vänner vs irl vänner

3776 1 55

Vad är bäst? 

Umare (eller ngn annan från nätet) man har träffat och umgås med irl räknas fortfarande som internet vänner om man lärde känna varandra här (eller där) och har till störst del kontakt över internet. 

Senast ändrad 17 Feb 2014, 09:37 av André Vifot Haas

Spana också in:


shatter: irl vänner
Alltså, det är så jävla svårt att säga, det är nog olika från person till person. Men jag tror att generellt så är det nog "bättre" med irl-vänner då man får träffa dem oftare, kan lära känna dem på ett annat sätt, oftast har dem nära till hands och så. I mitt fall har jag ju även kommit väldigt nära mina irl-vänner. Men det behöver inte gälla alla, för jag tror att många (inklusive jag) kommer väldigt nära sina internetvänner också och pratar med dem om saker man kanske inte skulle ta upp med irl-vänner.

Däremot har jag så fantastiskt fina internetvänner, eller vänner jag träffat via internet, jag räknar ju dem som irl-vänner även om vi träffats via nätet och ses sällan. Och de är också bäst! Hjärta

ceka92: vissa internetvänner är så otroligt mycket mer givande att vara med och prata med. tyvärr är mitt liv så för stunden.
ja, har få vänner irl som tänker på samma vis som jag, bråkar bara med dem... på internet har man ett större "urval" (om man nu kan kalla det så) alltså kan man komma i kontakt med människor som man kommer bättre överens med. 

shatter:
ja, har få vänner irl som tänker på samma vis som jag, bråkar bara med dem... på internet har man ett större "urval" (om man nu kan kalla det så) alltså kan man komma i kontakt med människor som man kommer bättre överens med. 
ja och lagret av mystik via nätet gör att avståndet aldrig kan förkortas för mycket genom fina ord eller ärlighet gentemot varandra. inte heller begränsas det av dygnets timmar. jag har faktiskt lärt mig mer om mig själv av vissa personer på um än jag någonsin har av många personer i det verkliga tidsrummet. de har tagit sig tid att lyssna.
jag önskar faktiskt bara att det fanns fler från internetvärlden som jag kunde ringa. har aldrig varit någon som ringer pga har haft telefonfobi men borde få in den vanan. är nog ett bra system för någon som ej gillar social networking utan är mer rakt på sak.