Forumet - Internethastighet!

Internethastighet!

440 0 19

Spana också in:

GiftAtom:

Hej och hej, jag bara undrar om nån vet hur jag kan öka min internet hastighet, jag har 2 mb/s men jag ska ha 7 mb/s.
Jag använder tele 2 mobilt bredband.


Dan_the_ironman:

Dock kommer du aldrig få ut full hastighet.


Dan_the_ironman:

Beror på vilket modem du har och hur bra täckning du redan har.


Vilket i klarspråk innebär... mobilt bredband är ett jävla skit [sad] fast anslutning är det som gäller. [smile] ... [bigsmile]
Dan_the_ironman:

Eller om man inte har fast telefoni eller bor långt ute på landet.


Det är självklart, har man inte fast telefoni så blir det ju knepigt. Fast Telia erbjuder väl fast internetanslutning upp till 24Mbps utan att ha någon telefon, eller!?? [confused]

En polare hade fast Telia telefon o internet (ADSL) via dom. Så sa han upp sin fasta telefon via Telia o har nu bara internet (ADSL) o internettelefoni via Telia. Inte Skype utan något som Telia erbjuder.
TheSpookyMan:

Så sa han upp sin fasta telefon via Telia o har nu bara internet (ADSL) o internettelefoni via Telia. Inte Skype utan något som Telia erbjuder.


IP-telefoni antar jag. Men det är fortfarande mycket dyrare än mobilt. Fiber är ju att föredra men det är ganska dyrt det med.
TheSpookyMan:

Fast där är ju begränsningen att det inte funkar på småorter o ute på landet, tyvärr. Bor själv på landet o är drabbad. Får acceptera ADSL dvs internet via kopparkabeln som telefon kommer igenom.


Jo är väl medveten om det, men ADSL är ju inte heltäckande heller. Men men, man tager vad man haver.
Dan_the_ironman:

teoretisk maxhastighet


Spelar ingen roll, är avtalet upp till 7Mb/s så är det ingen han kan göra, är han utlovad 7Mb/s så är operatören i klistret, om det är den teoretiska hastigheten skall det vara väl uppmärksammat i avtalet.

Vad du kan göra, egentligen inget, möjligen prova en lösning, ett tavelstaffli i riktning mot masten med en metall bunke fäst i, inte en hink utan en bunke och använd den som parabol åt ditt trådlösa bredband. Allt handlar om hur bra signal du får mot masten du är uppkopplad mot, eller den så kallade bärvågen, funkar som ditt trådlösa nätverk, fast på en större yta med en mindre intensitet i singalen.

Kan leta upp en bild om du vill ha den ;)
Dan_the_ironman:

Men det är klart som fan att han inte är det....


Det upp till honom att svara på frågan om hur avtalet är skrivet, samt att det inte är tillåtet med upp till hastigheter längre sen ANR gjort ett uttalande om alla sk. upp till hastigheter.

Och nu är jag inte så insatt i 4G men det lär vara snabbare än 3G och i så fall skulle inte 7Mb/s vara otroligt med tanke på att den teoretiska max hastigheten då ligger på 100Mb/s, men att han bor på en mindre lämplig plats då allt bygger i grunden på samma princip som att prata radio då optimala förhållanden är högt fritt och blött.

Samt att 4G är under uppbyggnad och relativt otestad så kan det nog diffa ganska mycket.