Forumet - Internetköp?

Internetköp?

3774 0 28
Om kortet ligger på ditt personnummer är det omöjligt om du inte är smart och teknisk nog för att hacka systemet.

Alternativt sätt som jag använder mig av är att köpa ett Prepaid PayGoo MasterCard och fylla på med kontanter. Kortet köper du från någon butik t.ex. Pressbyrån eller 7eleven. Det funkar utmärkt och du kan göra vilket köp du vill på internet och på butiker & affärer.

Spana också in:


123fendas:
Varför kan jag då inte med mitt kreditkort utföra internetköp?

??????????
Är det ett kredit kort alltså med kredit, eller är det ett kort där pengarna vid köp dras direkt från ditt konto? Vilket kort btw? 
SDniklas: Gå in på appen och kolla om du har internetköp aktiverat. Sedan om det är Handelsbankens ungdomskort så är det ju Maestro som inte alla sidor tar. Men när det finns Klarna eller Skrill som betal metod så borde ditt kort funka.
Plus detta.


Hjärta

123fendas:
Jag kan tyvärr inte just nu, eftersom jag inte vet vad min personliga kod är.

Jag vet inte. Förmodligen ett med kredit. Vad menar du med "vilket kort"?
Visa, maestro, mastercard? Har du maestro som Niklas sa (och som jag inte ens visste fanns kvar) är det väldigt begränsat. Det är inte många ställen som tar maestro. 

Är det kredit så vore de bra om de har en åldersgräns. Man borde inte kunna samla på sig kreditskulder om man är under 18. Skulle finna det märkligt om man under 18 kan få kredit Skeptisk hur fick du kortet btw? Beställde du själv eller förälder? 


Hjärta
Skummat från nätet...

Lagen säger att ingen under 18 år får ingå avtal, men att du får köpa saker för egenintjänade pengar om du är över 16 år.

Egentligen får du inte ens gå och köpa godis som 12-åring, men man bryr sig ofta inte om det lagrummet i normala fall.

Från Swedbank får du ett Visa ungdomskort, men det fungerar inte att handla från internet med. Om du vill göra det måste du vänta tills du fyllt 16 och skaffa ett riktigt Visa eller Mastercard från Nordea eller Handelsbanken, Swedbank har ingen tjänst för att kunna handla online under 18 år.