Forumet - Internets mörka sida

Internets mörka sida

1935 0 27
Så. jag är ny på denna sida. Förut har jag hängt lite på Fragbite och andra communities. Något som jag märkt med internet är att de mest märkliga människor gör sig synliga. Flashback är kanske det bästa men också det mest extrema exempel så jag vet inte riktigt om det räknas. Där är allt en konspirationsteorier speciellt i forunmet för politik. När jag hände vid fragbite var det en del dryga och omogna människor men också riktiga galningar. Uppenbarligen finns det troll, men mer därtill. På Youtube är det samma sak men tusentals videos om ''illuminati'' och ''en ny världsordning''. På Fragbite fanns (och finns fortfarande tror jag) en Hare Krishna medlem och ständigt malde på om massor att månlandingen var fejk osv. Inte i ett inlägg. Inte i en tråd. Utan TUSENTALS inlägg. Och det var inga korta inlägg utan väldigt långa och välformulerade.

VAD är det som gör att människor tror på sånt? För som jag förstår det så handlar det knappast inte bara om troll utan folk som faktiskt TROR på ex. illuminati som skriver spalt efter spalt om detta.Resurrectio:
VAD är det som gör att människor tror på sånt? För som jag förstår det så handlar det knappast inte bara om troll utan folk som faktiskt TROR på ex. illuminati som skriver spalt efter spalt om detta.
Jag tror confirmation bias, missuppfattning om hur bevisbördan fungerar och hjärnans mönstersökande kombinerat med vår benägenhet att tillskriva avsikt på händelser.
Sen har vi misslyckande att använda Occams/Hanlons rakblad.
Plurality must never be posited without necessity.
Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity.

Spana också in:


Resurrectio: Så. jag är ny på denna sida. Förut har jag hängt lite på Fragbite och andra communities. Något som jag märkt med internet är att de mest märkliga människor gör sig synliga. Flashback är kanske det bästa men också det mest extrema exempel så jag vet inte riktigt om det räknas. Där är allt en konspirationsteorier speciellt i forunmet för politik. När jag hände vid fragbite var det en del dryga och omogna människor men också riktiga galningar. Uppenbarligen finns det troll, men mer därtill. På Youtube är det samma sak men tusentals videos om ''illuminati'' och ''en ny världsordning''. På Fragbite fanns (och finns fortfarande tror jag) en Hare Krishna medlem och ständigt malde på om massor att månlandingen var fejk osv. Inte i ett inlägg. Inte i en tråd. Utan TUSENTALS inlägg. Och det var inga korta inlägg utan väldigt långa och välformulerade.

VAD är det som gör att människor tror på sånt? För som jag förstår det så handlar det knappast inte bara om troll utan folk som faktiskt TROR på ex. illuminati som skriver spalt efter spalt om detta.


Deras verklighetsuppfattning, borde respekteras lika mycket som religion!  :) 

Razor: Han verkar ha varit väldigt hängiven sin uppgift för att bara vara ett troll.
Tycker snarare det är kriteriet för att kunna kallas ett riktigt troll. De flesta 'troll' är bara tramsanvändare och provokatörer.

Jag är 100 % säker. Varför finns han bara på internet, tex, med en enda visningsbild, identiska trådar på flera olika forum, käck attityd, ovillig att svara på PM och ge någon som helst vink om sitt förmodade irl-engagemang? Känns inte vidare Hare Krishna, om du frågar mig. Tumme upp

Schism: Jag är 100 % säker. Varför finns han bara på internet, tex, med en enda visningsbild, identiska trådar på flera olika forum, käck attityd, ovillig att svara på PM och ge någon som helst vink om sitt förmodade irl-engagemang? Känns inte vidare Hare Krishna, om du frågar mig.
Hm, du har en poäng.

Morgonstjärna: Antar att det är samma troll som hängt här och även på flashback, använde han 100 miljoner youtubeklipp som källor i varenda tråd och förbannat massa dryga smileys?
Har han hängt här? Vad har han för namn? Din beskrivning stämmer in på han jag pratar om. Här har du hans Fragbite konto: http://fragbite.se/user/239331/hare-krishna


Schism: Vet inte hur genuin du själv är, men Hare Krishna-medlemmen du hänvisar till trollar bara.
Jaha okej, jag förstod först inte vad du menade med ''dödsguden'', trodde du menade någon annan men nu förstår jag