Forumet - internetträffar där personen visar sig vara "någon annan"

internetträffar där personen visar sig vara "någon annan"

1326 0 46
"någon annan" är väl sällan ett problem. jag tror att ordet du letar efter är "annorlunda". inte riktigt samma sak. beror visserligen på hur man definierar "person".

men ja. nej, det är väl inget som jag drabbats av i någon som helst utsträckning. folk har däremot hävdat att jag är skapligt annorlunda irl. vilket väl till stor del är osanning. är inte känd för att vara överdrivet vänlig eller trevlig på internet, men folk brukar missta min tvångsmässiga artighet för detta irl.

Spana också in:

Mow Skwoz:

Detta är anledningen till att jag undviker irl.


irl är fan jävligt överskattat. eller ja. jag brukar undvika att sammanblanda irl och internet. folk beter sig (eller uppfattas) ofta som rätt olika om man jämför de två. iallafall av mig. av någon anledning även om man jämför hur de beter sig över im, forum, pm/liknande, mail, osv. när det gäller offentliga forum så kan väl de förklaras av att, ja, det är offentligt, men utöver det så är skillnaden bara konstig.

Fiktiv:

du har rätt, det gör jag. ska ändras


[y]
Fiktiv:

jag borde väl göra detsamma...


Utgå från irl. Internet-träffar är lotteri.

Jag brukar tänka att det finns en "psykisk" kemi och en "psykisk-fysisk" kemi: även om det råder solid psykisk kemi är det den fysiska spänningen (utseende, tonfall, ordval, osv. - jag känner mig inte i form att förklara de mer abstrakta fysiska faktorerna) som i slutändan avgör om det klickar eller inte. Detta gäller inte bara dejter utan även försök till vänskap i allmänhet.

Hade ni telefonkontakt innan dejten?
Mow Skwoz:

det finns en "psykisk" kemi och en "psykisk-fysisk" kemi: även om det råder solid psykisk kemi är det den fysiska spänningen (utseende, tonfall, ordval, osv. - jag känner mig inte i form att förklara de mer abstrakta fysiska faktorerna) som i slutändan avgör om det klickar eller inte.


stämmer bra det. det går inte att ha överseende när det väl kommer till de riktiga möterna. hon känner däremot inte samma sak som mig, det är så jävla synd att det inte finns något där, ingenting

Mow Skwoz:

Hade ni telefonkontakt innan dejten?


lite, hon gillade inte telefonsamtal och vi pratade bara ett par gånger innan mötet, det gick helt okej

Hakuna matata:

Bara om det är känslor inblandat. Då blir man endå bara besviken.


ja, jag vill inte upprepa samma misstag igen. ska man träffas via nätet ska det ske snabbt, innan man byggt om en relation på (falska?) känslor
De få personer som jag träffat efter att jag pratat med dem under en tid på datorn eller via telefon tycker jag inte alls varit annorlunda ifrån min tidigare uppfattning.
Allt beror väll på hur mycket tid man lägger ner på att faktiskt lära känna personen ordentligt, och hur bra man är på att veta om de faktiskt är ärliga då ni talas vid innan ni träffats.