Forumet - Intresserad av mobbning.. ?

Intresserad av mobbning.. ?

1036 0 16
Jo det är såhär att jag är väldigt intresserad av mobbning, eller vad man nu ska säga. Jag menar absolut inte att jag är för mobbning eller inte tycker det är hemskt. Jag tycker det är hemskt och vill hjälpa varenda unge som blir mobbad, om man bara kunde.

Det jag menar är, varför mobbar man någon? Och varför blir man mobbad? Har ni några egna tankar runt detta så får ni gärna dela med er. Om det finns någon här som mobbar kan ni väl förklara varför ni gör det, om ni mobbat folk mycket förr - förklara varför ni gjorde det, mådde ni själva dåligt? Och om det finns nån som läser detta som själv blir mobbad, förklara hur du mår utav det.. förstår att du inte mår bra, men menar, har det satt djupa spår i dig osv.

Vet att det finns ganska många trådar om detta redan men de är så uppdelade vill samla det jag vill få svar på här istället. Tack. [smile]

Spana också in:

szara:

Det jag menar är, varför mobbar man någon?


Det finns studier gjorda på det här. Om jag minns rätt så handlar det om att mobbaren stör sig på den mobbade, ofta att den projicerar sina egna svagheter på den som blir mobbad.

Fungerar likadant med samhället och att vi har ett behov av att ha kriminella.

szara:

Och varför blir man mobbad?


Man är inte dålig på något sätt. Däremot kan det vara så att man är barnslig eller har dålig självkänsla. Och inte kan svara på den auktoritära mobbaren.

Hoppas det hjälpte lite, annars finns det ju en expert på UMs expertpanel som kan massor om just mobbning. Varför inte kolla på det svar han har givit och kanske fråga honom.
trodde under perioden jag själv var mobbad att det måste varit mig det var fel på och även tänkt att det måste varit andras fel om dom blev mobbade. Jag fick höra så ofta att jag var värdelös att jag till slut trodde blint på det och ifrågasatte mig själv istället. Sen vid femton års ålder blev jag inlagd och träffade många andra ungdomar som jag tyckte var underbara människor men som berättade att dom inte hade en enda vän. Då insåg jag att det inte var den mobbade det var fel på utan att det finns mobbare överallt oavsett om hur folk i deras omgivning är.

det jag inte förstår är var det blir fel. Man kan väl inte födas som mobbare? Det är väl nånting som växer fram och i såfall borde det gå att förhindra?
För att koma till gamla utragna skämt. Det finns två sorter av människor.

Den första som är det fåtal som förstår andra idivider

Den andra som helt enkelt inte gör det. Jag är en av dem.

Av den första sorten finns det två stadier. Den fräscha som utnyttjar sin förmåga till att bli vänner och sprida glädje runt omkring sig
Det andra stadiet är när man möglat och utnyttjar sin förmåga till att förstå andra människor genom att förstöra medvetet för dem.

Den andra typen av människro finns det också två stadier av. Det första stadiet där jag är väljer man att försöka vara snäll men man misslyckas ibland på grund utav att man inte alltid förstår varandra och sprider på ibland olycka kring sig
Det andra stadiet är när du bara är inriktad på dig själv, alltså att du inte en försöker förstå andra utan bara nöjer dig med dina egna självbehag. Vilket leder till att du är dominant (vilket gillas) dock är du helt oempatiskt vilket har sina negativa effekter. ( även kallat svin, helt beroende på vilka kretsar du kretsar)

Tre av dessa fyra typer kan jag acceptera även om jag inte gillar 1 av de 3 fullt ut. Men de personer som faktiskt väljer att vara elaka emot andra när det vet bättre de kan jag bara itne förmå mig att gilla även om jag försöker. Den typen av mobbning är den form som gör mest ont och även den som är mest ond.

Varför den finns var frågan men jag vet inte det är därför jag är hamnar ibland typen som vill bra men inte alltid förstår.
Jag varit intresserad av mobbning i många år nu.Blev själv mobbad när ja va liten och några av mina kompisar lika så.

Jag har just kommit på en idé som jag tagit upp med organisationer mot mobbning.
Har du sett "if you really knew me" som går på mtv lördagkvällar kl 7 ?
Vad jag vill göra är ungefär vad dom gör.Åka runt på skolor i landet och ha en tema dag med olika övningar ock aktiviteter. Visst det är "tv" och USA men sättet dom jobbar på tror jag skulle kunna funka,iallafall lite,och lite är ju bättre än inget :)

Tycker verkligen att folk måste göra nånting åt mobbning! De finns så många organisationer och har funnits i många många år men ändå tar inte mobbningen slut.
Dom måste pröva nya metoder hela tiden och försöka hitta den bästa möjliga!
szara:

varför mobbar man någon?


bekräftelsebehov,grupptryck och ibland bara ren sadism.

szara:

Och varför blir man mobbad


Man blir mobbad om man har dåligt självförtroende/självkänsla.

szara:

förklara varför ni gjorde det, mådde ni själva dåligt?


Vissa gör det,själv tycker jag det är väldigt dumt sätt att må bättre på. De borde väl vara tvärt om. Att man mår bättre av att hjälpa andra och sämre av att förstöra för andra[confused]