Forumet - Invandrare får 80% av lönen betald av staten - rätt eller fel?

Invandrare får 80% av lönen betald av staten - rätt eller fel?

9842 1 75

Sedan år 2007 införde regeringen så kallade "instegsjobb" vilket innebär att staten betalar 80% av nyanlända invandrares löner de två första åren invandrare arbetar. I praktiken innebär detta att ifall en arbetsgivare ska välja mellan att anställa en nyanländ invandrare och en infödd svensk så behöver arbetsgivaren bara betala 20% av lönen ifall man väljer att anställa invandraren, resterande 80% av invandrarens lön står alltså skattebetalarna för.

Diskussionsunderlag:

Är det rätt eller fel att svenska skattepengar används till att finansiera särskilda löner till bara gruppen nyanlända invandrare? Finns det viktigare saker att använda våra skattepengar till? Är detta ren diskriminering mot infödda svenskar, kanske ren rasism? Är det någon som längre är förvånad över att beräkningar på invandringens kostnader ligger på runt 100 miljarder kronor om året?

Spana också in:

låt folk dö, svälta, förföljas, torteras, separeras från familjen, ryckas ur sina hem, fängslas som oskyldiga, våldtas och ALLT detta tack vare europa och usa, både direkt och indirekt. men för all del, låt dem göra det så kan våra äckliga politiker få mer i lön på ett år än... gud vet vad (där en stor del av den lönen tas ut på bekostnad av de krigsdrabbade människornas blod). och så skyller vi på att pengarna tas från gamlingarna och skolan och läggs på de äckliga, jävla dumma invandrarna.

dra åt helvete.

Jag tycker att man bör skilja på problem och annat här, jag tycker inte att man skall socialisera kostnader för att sedan privatisera vinsten så som man gör lite överallt i samhället i dag. Men jag gillar inte heller hur du i vanlig ordning försöker att inte så jättesubtilt använda det här som en känga mot invandrare och fri rörlighet i allmänhet. Förövrigt har kukoxo en poäng.