Forumet - Invandrare och deras kassa folkvett - är det så hos er?

Invandrare och deras kassa folkvett - är det så hos er?

2679 0 54
Den senaste tiden har jag uppmärksammat fler och fler fall här i mitt område på invandrare som har ett kasst folkvett, många gapar mycket när dom ska komversera, i synnerhet kvinnorna. ungdomarna beter sig som djur - pissar revir och ser om sin lilla flock hondjur som ingen knappt får tala med utan att dom ska börja smålacka, sedan för att inte tala om den lilla familjen somalier som bor ovanför mig som spelar Trance/Techno på morgnarna när man vill sova ut lite innan skolan börjar.

Men nu ska vi inte bunta ihop folk, det finns trevliga prickar, såväl som rövhål. saken är bara den att här jag bor så har alla trevliga prickar,som i synnerhet var bosniaker och vitnameser när jag växte upp bytts ut till en skara av otrevliga somalier, turkar och assyrier.

För dig som bor i miljonprogram och andra hyresområden - vad är era erfarenheter av invandrarna i närområdet där ni bor? dela med er av era erfarenheter!
Haha ok.
Det enda irriterande med invandrarna här är att så många tror att min hund är en MÖRDARMASKIN.
Hon är jättegammal. Hon lunkar fram. Hon buffar med nosen på alla som vill klappa henne.
Fast sen när de kidsen blir äldre så verkar det som om flera blir wannabegangstas, herregud kan vi inte bara utrota den hiphop-kulturen eller vad det nu är [tired]
Sming:

saken är bara den att här jag bor så har alla trevliga prickar,som i synnerhet var bosniaker


passaro:

[cool]

gillar inte din generalisering dock.[tard]


precis vad jag tänkte säga

Det finns många fler än dem som bor i ditt område [cute]
Sen har vi invandrare (dock inte jag av något skäl :P) för vana att prata högt, det är så vi konverserar oftast, vi menar inget illa med det.
Men sen att prata högt och se arg ut och hota etc är en annan sak

Spana också in:

Jonesh:

Fast sen när de kidsen blir äldre så verkar det som om flera blir wannabegangstas, herregud kan vi inte bara utrota den hiphop-kulturen eller vad det nu är


Skillnaden från hur det ser ut här skulle väl då vara att just assyrierna och turkarna blir smågangstas, den 'lokala' pizzamaffian på 7-8 pizzerior ägs av ett antal familjer som sedemera byter personal och ägare mellan sig för att kunna tvätta pengar enklare. vilka grupper består invandrarna av där du bor då?

Crypto:

Det finns många fler än dem som bor i ditt område


Klart! men inga som var så trevliga som bosniakerna, dom kunde man ju resonera med, var ju nära att bli rånad att ett gäng Kosovo-albaner på pantburkar på stan en gång när jag och min kompis samlade. turkar och assyrier är heller inga schyssta pelare i alla stunder, det skulle väl vara vietnameserna i sådana fall - dom bråkar inte och är schyssta, synd att dom håller sig så mycket till sig själva bara.
Sming:

ör dig som bor i miljonprogram och andra hyresområden - vad är era erfarenheter av invandrarna i närområdet där ni bor? dela med er av era erfarenheter!


Det allra flesta har vett i skallen. Precis som de flesta som inte är invandrare har det. Sen så är det ofta svårt att avgöra om någon är invandrare eller inte, i synnerhet yngre personer. Jag har hängt en del med turkar och dom har varit schyssta.

Den värsta grannarna jag har haft har varit en dansk och en skåning, för övrigt.
Sming:

kasst folkvett, många gapar mycket när dom ska komversera, i synnerhet kvinnorna.


Jag var på bio och såg en film med en snygg kille i huvudrollen. Framför mig satt 4 somaliska tjejer, och varje gång snyggingen kom i bild fnittrade och pratadede de högt som om de var ensamma i salongen. Respekt för andra?

Jonesh:

herregud kan vi inte bara utrota den hiphop-kulturen eller vad det nu är [tired]


Ja snälla, var skriver man på?!
Jag kan inte påstå att jag märkt av dem speciellt mycket alls, trots att jag bor i Luleås mest invandrartäta stadsdel (okej, Luleå kanske inte är känt för sina ghetton, men ändå). De beter sig som vilka andra här som helst. Det mest störande jag stött på än så länge är när grannen ovanför mig flyttar möbler, vilket jag betvivlar beror på hans/hennes ursprung.
AndyH:

Framför mig satt 4 somaliska tjejer, och varje gång snyggingen kom i bild fnittrade och pratadede de högt som om de var ensamma i salongen. Respekt för andra?


Var på bio somras och hade flera svenska tjejer framför mig som gjorde samma sak. Innebär det att alla svenskor är likadana? Nej. Samma med invandrartjejer.
Åtta:

Ingen aning. Finnar antar jag att det finns en del, i och med att finland ligger typ 40 minuter bort. Men mer vet jag inte.


Då är det ju egentligen inge större problem som du själv påstod, finland och sverige har en lång historia ihopa och kulturen mellan dom och norra delarna av sverige kan jämställas en hel del.
AndyH:

Jag svarade på Smings fråga, vilka värderingar du lägger i det får stå för dig.


Det du citerade var "kasst folkvett, många gapar mycket när dom ska komversera, i synnerhet kvinnorna." Så det såg ut som att du ville säga att håller med angående att invandrare har kasst folkvett.
Sming:

Skillnaden från hur det ser ut här skulle väl då vara att just assyrierna och turkarna blir smågangstas, den 'lokala' pizzamaffian på 7-8 pizzerior ägs av ett antal familjer som sedemera byter personal och ägare mellan sig för att kunna tvätta pengar enklare. vilka grupper består invandrarna av där du bor då?


Jag tror nog att det är troligare att de hjälper varandra för att de står nära och småföretagande är inte det lättaste som finns precis, speciellt nu i en recession och sånt. För att inte tala om hur många olika restauranger det finns. Känns som det är det vanligaste affärskonceptet folk får, oavsett etnicitet [crazy]

Jag skulle tro att det är mest folk från olika delar av mellanöstern och slaver som bor här i Helsingborg. Är väl de vanligaste invandrarna utöver andra skandinaver och återvändande svenskar.

...Såklart, jag stör mig egentligen bara på folk i allmänhet. Finns så mycket drygt och tråkigt folk. Men mest stör jag mig på wannabe-gangstas av alla typer och slag. Dem och bondläppar som tror de måste bevisa nåt för att de bor i en skithåla.
/rant
Jonesh:

Jag tror nog att det är troligare att de hjälper varandra för att de står nära och småföretagande är inte det lättaste som finns precis, speciellt nu i en recession och sånt. För att inte tala om hur många olika restauranger det finns.


Det är pizzerior det gäller, och jag tror faktiskt att jag är i bättre ställning att avgöra det än vad du är, detta har pågått i över ett decennie nu, och dom har med tiden köpt upp alla pizzerior som kommit dit för att slippa konkurrensen, kartellverksamhet helt enkelt. detta kan enkelt upptäckas via deras standardisering, så fort dom 'bytt ägare' så smakar deras pizzor som på alla dom andra pizzeriorna [bigsmile]