Forumet - Invandrare står för 85 procent av det dödliga våldet i Malmö

Invandrare står för 85 procent av det dödliga våldet i Malmö

970 0 33
Den senaste tiden har de många skottlossningarna i Malmö uppmärksammats. Vinklingen i media har varit att problemen i staden orsakas av en rasist som inspirerad av Sverigedemokraternas framgångar skjuter på invandrare i egenskap av invandrare. En genomgång av de senaste årens domar vid Malmö tingsrätt visar emellertid att 85 procent av de som dömts för mord eller försök till mord är invandrare...

​http://www.realisten.se/2010/11/05/invandrare-star-for-85-procent-av-det-dodliga-vald​et-i-malmo/
Jonnybravo91:

Kanske beror på att det bor ca 99.98% invandrare i Malmö. Paret Svensson på 83 bast skjuter bara folk på onsdagar trots allt. [smile]


Tänkte precis detsamma. Den redovisade statistiken har ju omöjligt tagit hänsyn till proportionerna mellan antalet invandrare i Malmö jämfört med andra platser.

Varför har folk egentligen ett sådant starkt behov av att koppla personers handlande till deras etniska bakgrund? Om det är för att skapa trygghet genom att generalisera och sätta etiketter på folk så kommer man inte lyckas särskilt bra. Den tryggheten är inte annat än falsk och leder än bara till missförstånd och att man hamnar på snedsteg med människor.

Spana också in:

Jesper Swart:

En genomgång av de senaste årens domar vid Malmö tingsrätt visar emellertid att 85 procent av de som dömts för mord eller försök till mord är invandrare...


Därtill kan man nog lista ut att det mesta av våldet inte ens anmäls eller löses upp. Invandrarna hyser en väldigt stark avsky mot polisen (dom stör deras kriminella verksamhet trots allt) och gör upp saker och ting sinsemellan. Dessutom ska Malmö ha för lite resurser till sin polis har jag hört.

Denna nyheten är ju iofs inget nytt under solen, men visst vore det bra att trycka lite fakta i ansiktet på alla Pk-iter och mångkulturalister.
Rödingajävel:

Klassamhällen skapar våld.


varför begår då människor från vissa kulturella bakgrunder mer brott än andra från andra kulturella bakgrunder?

Rödingajävel:

Borde du inte börja avsluta dina inlägg med "Hell Seger"? Du sitter just nu och ryggdunkar med en nazist.


Nej, för jag är ingen tönt.
Sming:

varför begår då människor från vissa kulturella bakgrunder mer brott än andra från andra kulturella bakgrunder?


umgängeskretsen?
dåliga val?

det handlar inte om vilken kultur man kommer ifrån, varje människa har en fri vilja att välja att göra antingen det ena eller det andra, och vad man väljer påverkas till stor del utav vilka vi umgås med och hur våran uppväxt har varit samtidigt som vi kan välja att göra tvärtemot vad kompisarna gör och vad våran uppväxt ställt till med för oss.
Crypto:

Såg inte någonstans att det stod någon länk till domarna för alla dem åren som realisten rabblade upp...


Nu finns ju inga domar ute på internet, utan dom går att beställa hem. Men det är sant, kunde mig inte heller se några referenser som det brukligt ska vara. Och därför sjunker trovärdigheten på artikeln en del.
Sming:

Men vad skulle det då som får dessa kulturer där brottsbenägenheten är större än gemen att göra sämre val och skaffa sig sämre umgängeskretsar.


Beroende på hur man ser det så kanske de är bättre umgängeskretsar?

Starkare vänskapsband dem emellan än ett vanligt kompisgäng med t.ex bara svenskar?
Bara att de gör dumma sker istället för bra saker, vilket går att ändra på om man jobbar med dem, vilket jag tror är fullt möjligt och vet är fullt möjligt.
Sen begår inte alla dem brott som tur är.
Crypto:

Beroende på hur man ser det så kanske de är bättre umgängeskretsar?

Starkare vänskapsband dem emellan än ett vanligt kompisgäng med t.ex bara svenskar?
Bara att de gör dumma sker istället för bra saker


Vad är det då som avgör huruvida att dessa umgängeskretsar är sämre på sina håll än andra? Vad är det som får dem att göra dumma saker, istället för bra?

Alltså, sådär kan man ju hålla på i en bra stund. Men vad som är orsaken att det skiljer sig mellan grupper är för att det råder olika normer och värderingar mellan dom. Detta summeras alltså ner till Kultur.
Sming:

Alltså, sådär kan man ju hålla på i en bra stund.


Jao skippar det så slipper vi gå runt i cirklar :)Sming:

Men vad som är orsaken att det skiljer sig mellan grupper är för att det råder olika normer och värderingar mellan dom. Detta summeras alltså ner till Kultur.


Såklart, precis som det är olika normer och värderingar mellan svenska grupper, t.ex kristna och ateister, så finns det även hos invandrarna.

Sen om de hade varit kvar i sin kultur, tror du dem hade varit kriminella där, alltså dem som blivit kriminella här i Sverige?
Crypto:

Sen om de hade varit kvar i sin kultur, tror du dem hade varit kriminella där, alltså dem som blivit kriminella här i Sverige?


Osäkert att säga. beror ju vilka man avser. Men gällande mellanösternkulturer så är dom starkt präglade av en patriarkal maktstruktur, etnocentrisk klanmedvetenhet(i brist på bättre ord). Våld är det vanligt förekommande kontrollmedlet.

Dessa är ju värderingar som står sig mycket olik med dom vi har här i Sverige som är mer öppnare, och jämlik. Här har inte männen fullkomlig makt över kvinnorna, man får inte slå sin fru hur man vill, eller barn heller för den delen.

Här råder andra förhållanden som han måste underordna sig, i vilka från dessa patriarkala kulturer betyder att mannen förlorar den totala kontroll han tidigare haft. Pappan förpassas från familjens överhuvud till en nästintill obetydlig person. Svenskan är dålig jämförelsevis med barnens. jobben blir allt hårdare konkurrens över osv.

Mannens utveckling går i en nedåtstigande spiral, och ur detta så framkallas frustration. I kontakt med främmande värderingar så väl som på barnets dagis som nere på stan så kickar det etnocentriska tänket in, han blir konservativ och bakåtsträvande och håller fast vid det gamla, snackar sitt egna språk vilket han behärskar bäst. För sin ställning i familjen vill han ju knappast ge upp. Man väljer att efterlikna sitt hemland så mycket som det går, man flyttar till invandrartäta områden, där likasinnade finns.

Ur tillställningen så bäddas det vidare för fler konflikter. Barnen känner sig rotlösa, man lever mellan två världar och kan inte känna sig hemma i något av dem. Man snackar knacklig svenska och får vidare svårt att få jobb och en framtid.

Det är politikernas långtgångna mångkulturella lyckosamhälle till projekt som gjort att det går till som det gör. Mångkulturen suger helt enkelt.