Forumet - Invandrarkontrakt, bra eller dåligt?

Invandrarkontrakt, bra eller dåligt?

2956 0 92
Moderaterna gjorde igår ett populistiskt utspel om att ställa krav på nyanlända asylsökande med hjälp av ett kontrakt. Liknande kontrakt finns i mer invandringskritiska länder som Danmark. De mer vänsterextrema elementen i vårt land (Expressen, Aftonbladet, Socialdemokraterna etc) dömde genast ut förslaget som populistiskt, rasistiskt och som flörtande med främlingsfientliga väljare.
Givetvis är förslaget ett populistiskt utspel utan innehåll, eftersom Moderaterna förespråkar en liberal invandringspolitik - De älskar Sverige så mycket att de vill dela det med alla.

Men även om förslaget i sitt nuvarande skede är fullständigt innehållslöst, plus att det aldrig kommer att sättas i verk av moderaterna, så gillar jag idén om att asylsökande skriver under kontrakt. Jag tycker det är viktigt att Sverige som land skaffar sig ordentliga och framför allt tydliga underlag för när man kan utvisa folk som inte vill hjälpa till eller bry sig. Jag tycker själv inte att utvisning ska vara obligatoriskt bara vid grova brott, utan även om man som gäst utan medborgarskap missköter sig på andra sätt. Det kan handla om att man missköter sin svenskhetsundervisning, sin praktik, sitt jobb etc.
Vi måste visa att om man kommer hit med syfte att vara bidragsturist, så har man redan förbrukat vårt förtroende och kastas ut.

Därför tycker jag att man bör upprätta ett omfattande kontrakt för alla invandrare som avser bosätta sig här. De ska läsa kontraktet noga, förstå det och förbinda sig vid det, om de vill stanna här. Annars ska det vara ut som gäller, utan fördröjning. Första bästa lastflyg, helt enkelt.
Kontraktet bör vara något individuellt utformat, så det passar såväl flyktingar som importerade nyckelkompetenser.

Utvisning utan fördröjning bör sättas in om man:

- Missköter sina förpliktelser som arbetssökande. Det ska vara ett jobb i sig att söka jobb. Ett jobb på heltid.

- Missköter sitt jobb medvetet (Struntar i att passa tider, är otrevlig, vägrar klä sig enligt föreskrifter på grund av inskränkthet etc).

- Medvetet missköter sin utbildning.

- Begår brott.

Ha en trevlig dag [y]
Comhem:

Det ska vara ett jobb i sig att söka jobb. Ett jobb på heltid.


Comhem:

(Struntar i att passa tider, är otrevlig, vägrar klä sig enligt föreskrifter på grund av inskränkthet etc).


Comhem:

Medvetet missköter sin utbildning.


Comhem:

Begår brott.


allt detta går ju in på svenskar oxå inte bara på invandrare

Spana också in:

Michee:

"smygbög" ? [tard] xD


haha :P skitsamma mannen :D

Compton GangztaH:

håller du inte med?[smile]


alla gör vi misstag o kan ändra på oss så håller inte helt med.. men om man gör ngt mkt dumt så visst, skicka tillbaka, men annars.. finkan här, sköter han/hon sig inte efter det, så hejdå
DPope:

allt detta går ju in på svenskar oxå inte bara på invandrare


Ja?
Sköter man inte dessa saker som svensk medborgare, så ska alla bidrag ryka och man får flytta in på fattighus.

DPope:

alla gör vi misstag o kan ändra på oss så håller inte helt med


Instämmer. Alla kan göra misstag, och givetvis så ska man inte sparkas ut eller bli av med bidrag för att man skolkar en dag eller kör för fort. Man ska givetvis få en skarp varning om konsekvenser om man fortsätter att missköta sig, så att man får en chans att räta på sig och skärpa sig. Men de som fullständigt skiter i allt vill inte jag strö en massa pengar över. Låt de ta ansvar över sina egna liv utan att vi andra lindar in alla idioter i bomull.
DPope:

finns sånna fortfarande kvar?


Vet inte riktigt. Det har väl bytt namn till gruppboende eller något annat svammel, för att inte utmåla misslyckade som misslyckade. Men med tanke på hur många individer man stöter på som skiter i allt, typ gymnasieelever som är över 22 och missköter sig fortfarande på IV, så borde det finnas fattighus. Det är där de hör hemma och inte i en fin lägenhet som socialen betalar.
Comhem:

Ha en trevlig dag


Tack.

DPope:

allt detta går ju in på svenskar oxå inte bara på invandrare


Skillnaden mellan en svensk och en invandrare är ju bland annat svenskt medborgarskap, det kan väl alla hålla med om, hur lite nazi ni än är?

En invandrare utan svenskt medborgarskap ska ut ur landet om han/hon begår ett någorlunda grovt brott. Snatteri och fylleri och fortkärning är inte så jävla noga, men rån, mord, och våldtäkt däremot. Det borde ge omedelbar utvisning.
Comhem:

Men med tanke på hur många individer man stöter på som skiter i allt


hörde ruskigt skrämmande siffror på hur mycket folk som är utanför samhället kostar samhället :S 180 000 000 000kr/år :S

förstår verkligen inte hur man kan hamna utanför samhället på ngt sånt sätt? [confused]
DPope:

förstår verkligen inte hur man kan hamna utanför samhället på ngt sånt sätt?


Man kan fråga sig det. Så svårt, stressigt och komplicerat är samhället faktiskt inte. Vissa individer bestämmer sig helt enkelt för att de inte vill deltaga i systemet på något sätt. De vill bara spendera sin tid med att krossa rutorna på busskurer. Då ska de givetvis inte heller ha något tillbaka från oss som är del av samhället och välfärden.