Forumet - Invandring

Invandring

1203 0 52
Måste bara säga att jag tycker invandringen i Sverige har gått för långt!
Visst är det bra att flyktingar får ett land som man kan leva ett bättre liv i. Men bara för de kan ju inte Sverige bli nåt land som var ända en invandrare ska söka sig till.
Tycker det borde bli ett totalt stopp på invandrare från icke EU länder eller iaf en rejäl nedskärning.

För vem vet om 70år kanske det är svensken som är en minoritet i Sverige?
KevinTheKevin:

Måste bara säga att jag tycker invandringen i Sverige har gått för långt!


Håller med om att Sverige inte ska ta hela bördan för flyktingar från Irak mm. Sverige har väl tagit emot ca 100 000 st eller är det ännu fler?
Det blir inte ekonomiskt hållbart i längden med en så stor flyktingström, och man måste se till att integrera alla så bra som möjligt innan man tar in fler nu. Se till att de vi har tagit emot lär sig svenska, får jobb mm.

Spana också in:

KevinTheKevin:

Tycker det borde bli ett totalt stopp på invandrare från icke EU länder eller iaf en rejäl nedskärning.

För vem vet om 70år kanske det är svensken som är en minoritet i Sverige?


ÄR DU EMOT ICKE SVENSKAR?, OCH VRF SKULLE DET BARA FÅ INVANDRA FRÅN EU?

Det är ju inte främst Europeiska Unionens medlemmsländer som behöver hjälp!, det är ju faktiskt de från IRAK som är i total nöd. Det är självklart att Sverige får fler invandrare när vi är ett så öppet land! I dessa tider kan det vara bra att börja ha lika stor respekt för alla i samhället. Jorden ska enas en dag och detta inte genom att vara rasistiska och inte hjälpa de nödställda. Jag tycker att man som svensk medborgare ska vara stolt över att riket tar emot invandrare från länder med t.ex. krig. Detta är en god gärning och kan väl gämställas med alla de bidrag landet Sverige skickar. Den annorlunda grejen i detta är ju att de som bor i sverige får det sämre??? eller? Man ska inte vara rasistisk och dra alla invandrare över en kant och säga att de inte lär sig något eller får bra utbildning. De flesta anstränger sig mkt i att få bra utbildning och en väl framtid. DET GÅR INTE ATT SÄGA ATT VI "SVENSKAR" skiljer sig från invandrarna. De är exakt som alla på denna jord. HA RESPEKT OCH TÄNK PÅ VAD NI SKRIVER I FORTSÄTTNINGEN!
KevinTheKevin:

För vem vet om 70år kanske det är svensken som är en minoritet i Sverige?


Och vad är en svensk för dig? Blont hår och blåögad och med ett "son" i slutet av sitt efternamn? :)

KevinTheKevin:

Men bara för de kan ju inte Sverige bli nåt land som var ända en invandrare ska söka sig till.
Tycker det borde bli ett totalt stopp på invandrare från icke EU länder eller iaf en rejäl nedskärning.


Det tycker inte jag. Problemet är inte antalet invandrare som kommer, utan att de inte släpps in i samhället på rätt sett och att det inte satsas tillräckligt mycket på unga i förorterna och då menar jag inte med polis, utan med fritidsgårdar, fotbollsplaner och sånna saker, så man håller ungdomarna sysselsatta på rätt saker.

The_gunslinger:

Det blir inte ekonomiskt hållbart i längden med en så stor flyktingström, och man måste se till att integrera alla så bra som möjligt innan man tar in fler nu.


Om jag hade ansvar för invandringen osv så hade jag satsat extremt mycket på att ge stöd åt unga i förorterna, så att de kommer IN i samhället i äldre ålder (satsa på en utbildning) och inte lever på bidrag. Samma sak gäller de vuxna som kommer i Sverige, om man "utnyttjar" dem på rätt sätt kan jag, du och hela Sverige dra nytta av invandringen, om det sköts på rätt sätt. Det är jag övertygad på.

Jonte6:

Endast under år 2007 tog Sverige in ca 100.000, dock inte bara flyktingar. Anhörigshetsinvandrare är den största gruppen om jag inte missminner mig.


Man kan ju hålla med att fördelningen inte sker rättvist, att Sverige tar emot mer än andra länder. Fast problemet ligger då i de andra länderna som inte vill ta emot. Kom ihåg också att många lämnar Sverige.
xPlodeR_1993:

ÄR DU EMOT ICKE SVENSKAR?


Nej det är jag inte men jag tror inte massutvandring är svaret på krisen i mellanöstern heller.

För ja visst skall alla hjälpa de är klart men man måste ju ändå vara realistisk. För visst finns det många invandrare som försöker få ett bra liv men annat måste ju hinna anpassa sig som tex tillgången till boende så man slipper bo 8 personer i en lägenhet på 30m2. Sen borde upp delningen av flykting mottagande delas upp rättvisare inom Eu så Sverige slipper få upp över öronen av invandrare och kan hjälpa dom som kommer till Sverige bättre vilket skulle gynna alla parter
SAmini:

och att det inte satsas tillräckligt mycket på unga i förorterna och då menar jag inte med polis, utan med fritidsgårdar, fotbollsplaner och sånna saker, så man håller ungdomarna sysselsatta på rätt saker.


Tycker hela debatten kring att ungdomar har för lite att göra och därför begår brott börjar gå över styr. Visst ska det finnas en meningsfull fritid för alla, men som om det inte finns tillräckligt av detta redan?
Ta t ex ungdomarna i Tensta för inte så länge sedan som satte skräck i området så att tunnelbanan fick stängas av. Menar du att man skulle hjälpa dessa med ytterligare satsningar på fritidsgårdar? Du får ursäkta men det känns inte som en komplett lösning.
KevinTheKevin:

. Sen borde upp delningen av flykting mottagande delas upp rättvisare inom Eu så Sverige slipper få upp över öronen av invandrare och kan hjälpa dom som kommer till Sverige bättre vilket skulle gynna alla parter


Där kan jag hålla med men det är inte många länder i Eu som har det så gott ställt som Sverige. Jag gillar SAminis tankesätt om att det borde satsas mer på ungdomarna så att de får ett dräglit liv..
KevinTheKevin:

Nej det är jag inte men jag tror inte massutvandring är svaret på krisen i mellanöstern heller.


Du ska ju också komma ihåg att Sverige också är skyldiga till krig som sker i världen. Vi säljer tex vapen osv. Och lösningen på krisen i mellanöstern är att helt, HEEELT isolera Iran, tills landet avsetter sin regim som är det största hotet mot alla.

KevinTheKevin:

För visst finns det många invandrare som försöker få ett bra liv men annat måste ju hinna anpassa sig som tex tillgången till boende så man slipper bo 8 personer i en lägenhet på 30m2


Som sagt så tar man emot invandrarna på fel sett. Jag är övertygad om att vi har alla möjligheter i världen om att få invandrarna i Sverige att försörja sig själv osv.

KevinTheKevin:

Sen borde upp delningen av flykting mottagande delas upp rättvisare inom Eu


Det är sant! Fast då ska du klaga på Danmark och dem länderna! Och vara missnöjda mot dem! ;)
SAmini:

Och vad är en svensk för dig? Blont hår och blåögad och med ett "son" i slutet av sitt efternamn? :)


Tiden med såna människor är nog long gone.Visst är jag för kulturell blandning o så men de måste funka i praktiken också.För annars hade vi väll haft 1miljon till invandrar i landet.För det är ju inte bara att ta mot alla med öppna armar fast ja nog önskar att de skulle va så. Utan man måste ju hålla sig till verkligheten för vad som är möjligt .
Men de som jag tycker borde göras är att man som sagt satsar invandrar ungdomarna så att dom får en lyckad fram tid och dra sitt strå o i stacken. Sen att dela upp invandringen i EU så att det blir rättvisare vilket skulle underlätta för Sverige när det gäller att hjälpa sina invandrare till ett bra liv och jobb vilket i sin tur skulle ge mer pengar till svenska staten vilket gör att dom kan hjälpa flera vilket leder till mer pengar och mera hjälp osv
Kablash__:

Hippie.

Världsfred kommer aldrig hända.


Jag är inte någon Hippie!, förresten ångrar jag det där jag sa för världen enas ju hela tiden! Eu innefattar de flesta europeiska länderna och kommer fortsätta att utvidgas. Natos medlemsland Danmark är också med i Eu vilket gör världen ännu mer enad. Men vill man tänka negativt så är ju din inställning klart den bästa! [bigsmile]
KevinTheKevin:

Men de som jag tycker borde göras är att man som sagt satsar invandrar ungdomarna så att dom får en lyckad fram tid och dra sitt strå o i stacken.


låter lite som att du tror att det är bara/mest invandrarungdomar som har svårt och behöver hjälp med att "dra sitt strå till stacken".
Verkligen INTE!

"Var man bor påverkar om man blir brottsling eller inte" (utgår ifrån att invandrarna bor i de dåligt skötta förorterna). Skriver i olika inlägg, då det inte går att skriva allt tsm :S

Ja, det har en oftast en väldigt stor betydelse. För där man bor påverkar också vilka man umgås med och om ens kompisar begår brått är det enkelt att själv dras in i det. I förorter med många invandrare begås det ju flera brått än i delar som i Askim, där bla. den ekonomiska statusen är bättre. Jag tror att det i första hand beror på tre stora anledningar! Först och främst så är det svårare för vissa invandrarföräldrar (som ofta bor i förorter där brottsligheten är hög) att uppfostra sina barn i ett främmande land där man inte kan systemet och heller inte språket. Detta gör det att det blir svårare att sätta regler för ens barn och det blir svårare att se när ens barn håller på att dras in i den kriminella världen och därför är det svårare att stoppa dem. Den andra stora anledningen är den ekonomiska delen. I invandrarförorter finns det många som har föräldrar som har svårt att komma in i arbetsmarknaden och få jobb, vilket leder till ekonomiska bekymmer. Dels kan det hända att föräldern själv blir brottsling och sedan försöker genom detta tjäna pengar, eller att barnen kanske inte får den de prylarna man så gärna vill och man blir avundsjuk på dem som har det bättre än sig själva och börjar därför begå brått i hopp om att tjäna pengar genom detta.
Den tredje anledningen är utbildningen. 1 Föräldrar som kommer från ett annat land kan ha det svårare att hjälpa till sina barn med läxor och motivera sina barn att satsa på skolan 2föräldrar som själva haft ett misslyckat liv och varit tvungna att flytta till en lägenhet där hyran är låg, som den ofta är i förorterna, bryr sig ibland inte hur det går för ens barn i skolan. Dessa barn som hamnar i dessa situationer löper antagligen större risk med att hoppa av skolan och bege sig in i den kriminella världen i hopp om att tjäna pengar.
Oftast brukar det vara en mix av detta och det kan även finnas fler anledningar tex att ungdomar ofta blir raslösa. Därför tycker jag att man ska satsa mer pengar i förorterna genom att göra dem sysselsatta, tex. Bygga fotbollsplaner, fritidsgårdar osv. Men den gemensamma nämnaren är att de som har det sämst ställt brukar bo i förorter där brott begås, vilket i många fall (inte alltid) är invandrare som precis flyttat hit. Jag tror absolut inte det beror på att för att man är invandrare man blir kriminell, utan det är ofta invandrarna som har det svårare och i ett mer utsatt läge än de som har en bra familj som bor i ett fint hus vars ekonomi är stabil.
Det är därför vi hör invandrargäng som begår brott väldigt ofta, för att de kommer från mycket utsatte lägen.

The_gunslinger:

Tycker hela debatten kring att ungdomar har för lite att göra och därför begår brott börjar gå över styr. Visst ska det finnas en meningsfull fritid för alla, men som om det inte finns tillräckligt av detta redan?


The_gunslinger:

Ta t ex ungdomarna i Tensta för inte så länge sedan som satte skräck i området så att tunnelbanan fick stängas av. Menar du att man skulle hjälpa dessa med ytterligare satsningar på fritidsgårdar? Du får ursäkta men det känns inte som en komplett lösning.