Forumet - Invandringens kostnad och baksida

Invandringens kostnad och baksida

1485 0 24
2002 räknade Lars Jansson ut hur mycket invandringen hade kostat svenskarna 1999 och fick resultatet till 267 miljarder svenska kronor.

Nu vet inte jag hur trovärdiga Lars Janssons beräkningar är. Många menar att hans beräkningar var tvivelaktiga, vilket jag också måste säga. Med tanke på att invandringen har ökat femfalt från 1999 till 2008 och troligtvis också invandringskostnaderna, vore det i dagens samhälle omöjligt att uppehålla graden av invandring vi har idag om det 1999 hade kostat 267 miljarder kr. Det finns ingen statistik på hur mycket invandringen kostar Sveriges befolkning. Varför då? Jo, eftersom det anses rasistiskt att föra statistik över sådant. Det borde vara vår rättighet att vi får veta vad skattepengarna går till.

Hur mycket kostar det då? Björn Hammarbäck menar att det idag borde kosta runt 270 miljarder kr, eller 54 000 kr per invånare. Medelskattekraften per invånare ligger på 160 000 kr. Översatt till klarspråk: 34 procent, dvs drygt en tredjedel av Sveriges skattepengar går till invandringen.

27 % av fängelseinternerna i svenska fängelser är utländska medborgare och det talas om att upp emot 70 % av dem ska vara invandrare. Med den informationen kan man anta att 27 % av brotten begås av personer med utländskt medborgarskap. Det är absolut inte acceptabelt att 500 000 personer (5,6 % av Sveriges befolkning) ska begå 27 % av alla brott.

När du undrar varför politikerna måste spara in på allt från sjukvård till skola. Skyll inte på sjukpensionerade Agda på andra sidan gatan (bara lite). Skyll inte heller på att det är kärva ekonomiska tider. Skyll på dig själv, som röstade helt fel i förra valet.

Vad har ni för åsikter om detta? Är det rasistiskt att försöka få reda på vad invandringen kostar? Är det rätt att ta in 100 000 invandrare per år, varav en mycket liten del arbetar? Är det rätt att 5,6 % av befolkningen ska begå 27 % av brotten?

Källförteckningar:
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_61728.svd
http://www.scb.se/templates/Publikation____124300.asp
http://www.scb.se/templates/tableOrChart____67892.asp
http://www.scb.se/templates/pressinfo____257212.asp
http://www.invandring.se/arkiv/2005/01/_invandringens.html
http://www.bra.se/extra/pod/?action=pod_show&id=61&module_instance=15
http://www.scb.se/gemensamma_filer/_Dokument/Pdf/2006%20-%20Medborgarskap.pdf

Spana också in:

Att 27% av fängelseintagna har utländskt medborgarskap är statistik från BRÅ. Då kan man ju undra vad den totala delen blir om man räknar med invandrare som har svenskt medborgarskap. Det skulle nog hamna på ca 70-80% totalt.

Grejen är att vi invandringskritiker har all statistik på våran sida, därför får man endast svar som

Michee:

Min åsikt är att du är en annan meningslös idiot.


NYSON_IS_BACK:

Lögn, förbannad lögn och statistik.


Libertad:

Idiot. [bigsmile]


DE HAR INGET BÄTTRE ATT SÄGA.
Michee:

Jävla obildade tönt[bigcheers]


För att vara akademiker anser jag mig inte vara speciellt obildad.

All statistik visar att invandrare har svårare att följa lagarna, att de sett till antal har högre arbetslöshet. Det räcker med lite sunt förnuft så förstår man snabbt att Sverige går back så in i helvete på invandringen. Varsel och lågkonjunktur och en ökad invandring år för år går inte ihop.