Forumet - IPRED - Skivbolagen kan skapa HÄXJAKT på fildelare.

IPRED - Skivbolagen kan skapa HÄXJAKT på fildelare.

1346 0 178
För två veckor sedan presenterade vår regering förslaget till privatpolislagen. Förslaget ger de stora film- och skivbolagen fria tyglar att börja jaga fildelare i stor skala. Går förslaget igenom kommer privata företag att få större befogenheter än polisen att sätta dit människor som de misstänker för fildelning. Det öppnar dörren för laglig utpressningsverksamhet som kommer att drabba helt vanliga människor. Det vet vi av erfarenhet från andra länder, där underhållningsföretagen har fått de här befogenheterna till skänks av politikerna.

IPRED handlar i korthet om följande:

* Film- och skivbolagen får rätt att begära ut namnet bakom ip-adressen om de anser att någon fildelar olagligt.
* Internetleverantörerna måste lämna ut namnet, annars får de böter.
* Film- och skivbolagen får rätt att bygga personregister med ip-nummer och namn för att kunna administrera hotbrev och stämningar i stora mängder.
* Torrent-trackers kommer att bötfällas varje gång de vägrar samarbeta och lämna ut uppgifter om användare. (Exempelvis The Pirate Bay (TPB) varken lagrar eller kommer ge ut uppgifter om sina användare.)

De borgerliga partiledningarna har ännu inte bestämt sig för om de ska driva det här vidare. Blir det en tillräckligt stark opinionsstorm mot förslaget kan förslaget dras tillbaka.
Regeringen behöver inte genomföra direktivet
I januari i år föll en dom i EG-domstolen om just det här EU-direktivet. Domen sa att det är upp till varje regering att själv bestämma om de vill införa de här reglerna. Vill de så får de. Vill de inte behöver de inte. Det finns inget tvång från EUs sida att ge film- och skivbolagen fria händer att jaga pirater.

Skriv under protest nu!
http://www.namninsamling.com/site/get.asp?IPRED

Och läs mer vad du kan göra här: http://www.stoppaipred.nu/ !!

Spana också in:

politikerna är sjuka i huvudet ja !.. men om man tänker efter så har dem jävlarna rätt på ett sätt. Då vi kommer fortsätta ladda ner filmer så kommer alla företag få så dålig budget till att göra filmer så det kommer bara va slampiga b-filmer i framtiden , artisterna kommer sluta göra musik då skivbolagen inte har pengar till att producera , och då har vi ingem musik att ladda ner i framtiden heller.[tard]
Creator:

Då vi kommer fortsätta ladda ner filmer så kommer alla företag få så dålig budget till att göra filmer så det kommer bara va slampiga b-filmer i framtiden ,


jag hoppas du skämtar, filmbolagen tjänar miljontals miljoner på sina filmer, det enda de är ute efter är MER! Om filmbolagen skulle varit smarta så skulle de inte ha fortsatt höja film priserna nu, utan istället sänkt dem till 20 kr film kanske? DÅ skulle folk börja köpa o de skulle tjäna mer pengar.

Creator:

artisterna kommer sluta göra musik då skivbolagen inte har pengar till att producera , och då har vi ingem musik att ladda ner i framtiden heller.[tard]


Artister som per gessle och eva dahlgren kanske ja, världen är en bättre plats utan dem! Jag är själv "artist" och är ganska insatt i allt det här, 99,5 % av alla artister kommer inte tjäna ett öre mer än vad de gör nu eftersom allt de tjänar pengar på är merch och live spelningar. Band som är signade tjänar knappt något på skivorna de säljer utan att va signad menas att skivbolagen skickar ut plattorna och säljer dem åt dig, men du får inte en peng för det. åtmindstonde in vanliga artister, de stora riktigt stora banden tjänar nog endel, men varför ska de ha mer? De är ju redan miljonärer.
Creator:

artisterna kommer sluta göra musik då skivbolagen inte har pengar till att producera ,


För ingen gjorde musik innan upphovsrättslagstiftningen kom, och ingen gör musik som de lämnar fritt att kopiera.
Bach, Bethoven och Mozart fanns aldrig, och Kreti och Pleti, Arne-Kurt, och Pojkar med Känslor är bara illusioner.