Forumet - Irakiska Fotbollsfan stormar fotbollsplan efter förlustmatch i Gothia-cup

Irakiska Fotbollsfan stormar fotbollsplan efter förlustmatch i Gothia-cup

1675 0 53
Al madina, ett lag från dom fattigaste delarna av Bagdad och sedemera det första irakiska laget som deltagit i Gothia cup på 29 år.

Igår åkte dom ur med mot mot IFK-Göteborg

Pojkarna tillhörde åldersgruppen -96

Matchen slutade 1-0 till Göteborg och Al madina åkte dessutom på 4 röda kort. Efter matchen ska en spelare ha kommit fram och gjort en gest till publiken (oklart vad han ska ha gjort, olika utsagor av vittnen) som nästan enbart bestod utav irakiska fans. Efter denna "gest" (som vi kan kalla den) stormade stora delar av den irakiska publiken ut på planen, det blev upplopp. Det irakiska laget och spelare ska tydligen försökt stoppa det hela och lugnat ner dom många fansen, men det gick inte att hålla tillbaka den hord av fans som jagade efter Göteborgspelarna, i all hast ska Göteborgspelarna ha lämnat sina värdesaker på plats som sedan inte blev återfunna igen, väskor, jackor och mobiler ska dom irakiska fansen tagit som låg utspritt på både plan och bänk. Några spelare ska dessutom ha blivit misshandlade av dom irakiska fansen (Ni kan se bild på AB) både liggande som stående ska ha fått mått sparkar som slag mot ett flertal män på samma gång.

Aftonbladet
​Göteborgsposten
​Expressen

Utsagor och vittnesmål ska tydligen gå att finna i en Flashbacktråd för den som är intresserad att läsa där

Här nedan kommer en Youtube-film på eländet filmat från läktarplats.
Nå, vad tycker ni UM:are om saken. vädra era åsikter.

Spana också in:

Här ser ni hur viktigt det är att vi tar in fler irakier eftersom de beter sig så här när de får stanna. [smile]

Nä, men nu ska man inte generalisera, folk som blir galna över ungar som jagar en läderkula, det är där problemet. Vi har huliganer och galna fans i Sverige och andra västerländska länder också.
hemlig:

Vi har huliganer och galna fans i Sverige och andra västerländska länder också.


Klart att vi har det. men det var inga huliganfirmor direkt. Det var flera irakiska supportrar och säkerligen familjer som var där för att se en match. Det var irakiska män ur alla ålderskategorier som blev upprörda över att en spelare ut motståndarlaget pekade finger åt dom för att dom buat ut IFK-spelarna genom större delen av matchen. Detta kan naturligtvis irakierna inte ta som vilken sund människa som helst varpå deras hederskultur kallar att ge denna fega svenne på käften, irakiska män i hundratal åker över läktaren i hopar för att ta tillbaka sin heder genom att visa svenne att irakierna är inga man jävlas med. Svennar jagas väck från platsen, blir misshandlade och bestulna på sina värdesaker. Dom visa vilka som bestämde - uppdraget är slutfört.
Angelize:

moget o puckla på sextonåringar pga fotboll


Fjortonåringar till och med!
Sming:

Pojkarna tillhörde åldersgruppen -96


hemlig:

Nä, men nu ska man inte generalisera, folk som blir galna över ungar som jagar en läderkula, det är där problemet.


Ja, vuxna människor som attackerar fotbollsspelande småpojkar för att en av dem gjorde fuckyou...det är problemet...

hemlig:

Vi har huliganer och galna fans i Sverige och andra västerländska länder också.


De huliganer och firmafolk vi har i Sverige hotar inte småkids för en sån skitsak...Detta är familjer som lägger för stor vikt vid sina barns fotbollsmatcher...det finns många av dem...även bland etniska svenskar.
Tror vi ska börja att reda ut åldern först. De tillhör IFK Göteborgs P16, alltså pojkar födda 1994.

Att mongon stormar planen e ju oacceptabelt. Dessutom så e de vuxna som jagar och drar ner 16 åringar. Sjukt e det! [mad]

Att juryn i Gothia Cup bestämmer sig för att stänga av en spelare för att han gjort en segergest mot publiken är ju skit löjligt.

Man hör ju att det applåderas om man ser på det länkade youtube klippet. Detta bland irakierna.

Detta kan man lösa på ett lätt sätt. POOM!