Aviseringar
Rensa alla

irl som begrepp


Ämnesstartare

är inte det väldigt utdaterat, egentligen? hur stor del av din bekantskapskrets har du mer (kvantitativ) kontakt med afk än över internet? egentligen? hur stor del av ditt valfria sociala liv (dvs, undantaget ev. skola och/eller jobb som du inte realistiskt sett kan välja bort) sker egentligen i meatspace?

om svaret är mindre än 50%, torde inte "irl" som term åsyfta internet?


   
Citera

Har väl fler fb-vänner än antalet personer jag verkligen umgås med afk. Men socialiderar mer irl än på internet iallafall. Svårt att upskatta % 


   
SvaraCitera

IRL-uttrycket känns lite snevt faktiskt.


   
SvaraCitera

Sjukt egentligen. Hur fick man social stimulans innan sociala medier? FörvirradFörvirradSöt Liksom vadå, behövde man gå utanför dörren?


   
SvaraCitera

Nu mera är detta IRL och IRL är afk 


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Spotify: Men socialiderar mer irl än på internet iallafall. Svårt att upskatta % 

kvalitativt eller kvantitativt? jag skulle uppskatta att för stunden så får jag typ 90% av allt meningsfullt socialt utbyte via internet. i perioder kan det röra sig ner åt 50%, och ibland har det säkerligen legat under det, när jag haft väldigt extraordinära boendesituationer som gjort att jag omgivit mig av folk som jag haft ett omfattande socialt intresse av, men det är undantagsfall.

Istechetvåpunktnoll:
IRL-uttrycket känns lite snevt faktiskt.

jag föreslår meatspace som efterträdare. alla begrepp som kommer från cyberpunk berikar vårt språk.

Fingerprints:
Sjukt egentligen. Hur fick man social stimulans innan sociala medier? FörvirradFörvirradSöt Liksom vadå, behövde man gå utanför dörren?

har ett vagt minne av tiden innan internet. men då gick jag i typ lågstadiet. det var typ 15 år sen.

även om begreppet "sociala medier" känns lite som "det fåtal sidor där jättemånga personer samlas och delar med sig av information som ingen intresseras av på riktigt", och utesluter saker som jag sysslar med. även om användningen av nämnda begrepp börjat skärpa till sig något på senare år. fortfarande för plattformsberoende och med för stor inriktning på oväsentligheter och lolcats, dock, och exempel som facebook i synnerhet är alldeles för meatspace-centriska.


   
SvaraCitera

 Jag skaffade Facebook år 2009, efter ett halvår av konstant tjat av klasskamraterna. Och sedan det att jag skaffade kontot har jag varit inne på snudd varje dag. Nu är det svårt att se ett fungerande socialt liv utanför det, om jag skulle avregistrera mig. Hade jag ett socialt liv innan jag skaffade mig ett konto? Sanningen att säga, nej. Knappt. Min sociala fobi var på en värre nivå då. Men jag var väll så sakterligt på väg ur, till där det ligger idag.

Största delen av det sociala, på min fritid, är via sociala medier. Även när det kommer till personer jag känner, och har/haft, umgänge med.


   
SvaraCitera
mynona

God poäng. Jag kommunicerar nog med vänner mer virtuellt än vad jag umgås med dem irl, kvantitativt och procentuellt. 


   
SvaraCitera

player one:

kvalitativt eller kvantitativt? jag skulle uppskatta att för stunden så får jag typ 90% av allt meningsfullt socialt utbyte via internet. i perioder kan det röra sig ner åt 50%, och ibland har det säkerligen legat under det, när jag haft väldigt extraordinära boendesituationer 

Är osäker på vad du menar med kvalitativt och kvantitativt. Kvaliteten? Antalet timmar? Antalet vänner? Osv. Men har också så att det skiftar. Just nu hänger jag kanske mer här på ungdomar.se än vad jag umgås med folk utanför internet. Med mina irl-kompisar umgås jag absolut met irl än på internet. Vissa längre perioder har jag inte alls använt internet förrutom kanske lite snabbt på kvällen från mobilen. 
Men kommer nog inte vara kvar så länge till (tar för mycket av min lediga tid), så irl kommer nog fortfarande vara över 50% IRL-socialisering 😉


   
SvaraCitera

Facebook,sms osv är guld för mig. Mestadels för att jag kan enklare hålla kontakt med främst min pappa och också andra som jag träffar sällan. Men jag skulle lätt kunna ta bort fb tror jag utan att sakna det...


   
SvaraCitera
Draft

Black-Power: Nu mera är detta IRL och IRL är afk

fan det har aldrig slagit mig, och du har verkligen rätt. ska börjaa hänga med folk afk istället för irl, då det är ju faktiskt det jag menar.
Skulle gärna ha ett svenskt uttryck för det eller något som förklarar egentligen bara fysiska "face to face" interaktioner med ett kort och omfattande ord.


   
SvaraCitera

tror jag umgås mer med de flesta av mina vänner än jag pratar med dem på internet


   
SvaraCitera

brb måste gå afk irl Hjärta


   
SvaraCitera
Kudhos

Älskar internet. Jag är alltid upptagen, så att kunna hålla kontakten med folk är underbart. 


   
SvaraCitera