Forumet - ISIS ideologi?

ISIS ideologi?

2549 0 54

Spana också in:


N.W: Det ISIS gör har stöd i koranen - det måste alla blåögda svenskar förstå. Punkt slut.
Och i bibeln finns stöd för slaveri, att stena barn, förtrycka kvinnor och mörkhyade, bland annat, det säger inte nödvändigtvis någonting om religionen i sig, eller ska jag börja utgå från att alla godkristna sd:are vill göra dessa saker?

Morgonstjärna:
Och i bibeln finns stöd för slaveri, att stena barn, förtrycka kvinnor och mörkhyade, bland annat, det säger inte nödvändigtvis någonting om religionen i sig, eller ska jag börja utgå från att alla godkristna sd:are vill göra dessa saker?
Jag har aldrig någonsin påstått att alla muslimer skulle stödja ISIS eller allt som står i koranen. Därför är din fråga "ska jag utgå från att alla kristna vill göra dessa saker?" oerhört korkad. 

N.W: Jag har aldrig någonsin påstått att alla muslimer skulle stödja ISIS eller allt som står i koranen
Du skrev häromdagen i en tråd om att ISIS-krigare finns i sverige att det beror på sveriges fria musliminvandring = ditt egna subtila sätt att säga att muslimer stödjer ISIS, för att du sedan ska kunna förneka det när någon påpekar dumheten i det påståendet. Ska jag länka till inlägget kanske? Är inte så gammalt, så det är nog lätt att hitta Glad

abdulah: vad tycker ni om deras ideologi?
Som en modern version av nazi-tyskland - lika smutsig och vidrig och måste stoppas och elimineras.

Hjärta

Storchen84:
Du skrev häromdagen i en tråd om att ISIS-krigare finns i sverige att det beror på sveriges fria musliminvandring = ditt egna subtila sätt att säga att muslimer stödjer ISIS, för att du sedan ska kunna förneka det när någon påpekar dumheten i det påståendet. Ska jag länka till inlägget kanske? Är inte så gammalt, så det är nog lätt att hitta 
Bra fråga storchen, för en gång skull. Konkret, saklig, baserad på fakta. Så pass relevant att jag till och med tar mig tid att besvara den.

Anledningen till att vi överhuvudtaget har ISIS-anhängare i Sverige är Sveriges ansvarslösa muslimska invandring. Det vill säga en invandring av muslimer där vi inte kontrollerar vilka som kommer in. Hade Sverige inte haft muslimsk invandring hade vi inte haft ISIS-anhängare i Sverige. Hade Sverige kunnat skilja extrema muslimer från hederliga muslimer (som troligtvis är i majoritet) hade vi inte haft ISIS-anhängare i Sverige.

Påståendet "Att det finns ISIS-anhängare i Sverige beror på en ansvarslös muslimsk invandring" betyder inte samma sak som att alla muslimer, eller ens en stor minoritet, skulle vara ISIS-anhängare. Det enda det betyder är att Sveriges ansvarslösa muslimska invandring påverkat mängden ISIS-anhängare i Sverige.

Varsågod för svaret. I fortsättningen gäller samma regler. Var nyanserad, saklig, referera till verkliga saker och strunta i påhopp. Kan du inte uppfylla detta ber jag dig att inte skriva överhuvudtaget. 
Anledningen till att vi överhuvudtaget har ISIS-anhängare i Sverige är Sveriges ansvarslösamuslimska invandring. Det vill säga en invandring av muslimer där vi inte kontrollerar vilka som kommer in. Hade Sverige inte haft muslimsk invandring hade vi inte haft ISIS-anhängare i Sverige. Hade Sverige kunnat skilja extrema muslimer från hederliga muslimer (som troligtvis är i majoritet) hade vi inte haft ISIS-anhängare i Sverige.

Påståendet "Att det finns ISIS-anhängare i Sverige beror på en ansvarslös muslimsk invandring" betyder inte samma sak som att alla muslimer, eller ens en stor minoritet, skulle vara ISIS-anhängare. Det enda det betyder är att Sveriges ansvarslösa muslimska invandring påverkat mängden ISIS-anhängare i Sverige.
Konkret, saklig, baserad på fakta.
Okej

N.W: Hade Sverige kunnat skilja extrema muslimer från hederliga muslimer (som troligtvis är i majoritet) hade vi inte haft ISIS-anhängare i Sverige.
Det här handlar inte om vad sverige kan o inte kan. Frågan är hur man kollar vilka som är extremister eller inte. Tror du att det är så lätt att göra? Du kanske har någon idé om hur man ska ta reda på vilka det är som är ISIS-anhängare med tanke på att det bara är en liten bråkdel av alla muslimer i sverige? För du tror väl inte att det bara är att fråga?

N.W: referera till verkliga saker
Står dock fast vid det jag skrev i mitt svar till dig i den andra tråden - du refererade inte till något verkligt, bara till saker du fått för dig och tagit ur luften.


Hjärta

N.W: Anledningen till att vi överhuvudtaget har ISIS-anhängare i Sverige är Sveriges ansvarslösa muslimska invandring. Det vill säga en invandring av muslimer där vi inte kontrollerar vilka som kommer in.
Tror du verkligen att de IS-anhängare som finns i Sverige har ett förflutet kopplat till andra terrorgrupper, att de har en bakgrund som myndigheterna här, om de bara hade velat, hade kunnat gräva fram och använt som stöd för att neka dem asyl på det sättet du antyder är möjligt? (De IS-anhängare som finns här har troligtvis också radikaliserats här; IS har bl.a. en väldigt stark närvaro på sociala medier och använder dem för att värva nya medlemmar från väst.) Eller hur tänker du dig att vi ska kunna skilja IS-anhängarna från de vanliga muslimerna? För du kan väl inte mena att vi ska neka asyl till säg 90% av de flyktingar, av vilka en stor andel råkar vara muslimer, som söker sig hit, för att på så vis undvika att släppa in potentiella terrorister? Eller vänta nu...

.

Feberyra:
För du kan väl inte mena att vi ska neka asyl till säg 90% av de flyktingar, av vilka en stor andel råkar vara muslimer, som söker sig hit, för att på så vis undvika att släppa in potentiella terrorister? Eller vänta nu...
Jag skulle inte vara så säker på att islam är en enda monolitisk rörelse ur vilken nyanser och skillnader i sekularitet och tolerans sekter emellan inte går att urskilja.

JUS' SAYIN'

N.W: Jag har aldrig någonsin påstått att alla muslimer skulle stödja ISIS eller allt som står i koranen. Därför är din fråga "ska jag utgå från att alla kristna vill göra dessa saker?" oerhört korkad.
Så vad var poängen med ditt uttalande? Om inte att insinuera att religionen innebär handlingar som dessa?

Storchen84: Det här handlar inte om vad sverige kan o inte kan. Frågan är hur man kollar vilka som är extremister eller inte. Tror du att det är så lätt att göra? Du kanske har någon idé om hur man ska ta reda på vilka det är som är ISIS-anhängare med tanke på att det bara är en liten bråkdel av alla muslimer i sverige? För du tror väl inte att det bara är att fråga?
Nej. Det är precis det som är problemet. Det finns ingen metod att skilja ett fåtal ISIS-anhängarna från vanliga hederliga muslimer. Detta gör att muslimsk invandring tyvärr, iallafall i dagsläget, blir det samma som sak invandring av ISIS-anhängare. 
Feberyra: Tror du verkligen att de IS-anhängare som finns i Sverige har ett förflutet kopplat till andra terrorgrupper, att de har en bakgrund som myndigheterna här, om de bara hade velat, hade kunnat gräva fram och använt som stöd för att neka dem asyl på det sättet du antyder är möjligt? (De IS-anhängare som finns här har troligtvis också radikaliserats här; IS har bl.a. en väldigt stark närvaro på sociala medier och använder dem för att värva nya medlemmar från väst.) Eller hur tänker du dig att vi ska kunna skilja IS-anhängarna från de vanliga muslimerna? För du kan väl inte mena att vi ska neka asyl till säg 90% av de flyktingar, av vilka en stor andel råkar vara muslimer, som söker sig hit, för att på så vis undvika att släppa in potentiella terrorister? Eller vänta nu...
Det finns naturligtvis vissa enkla åtgärder man kan göra för att förhindra IS-anhängare i Sverige. Utvisa alla som upptäcks av SÄPO och förhindra att terrorister återvänder. Sedan är det väl inte jätte svårt att tro att även en skarpare lagstiftning kring medborgarskap minskat IS-anhängare i Sverige. Tror inte direkt att militanta islamister är de som har störst förmåga att exempelvis ta till sig kunskap om Sverige, lära sig svenska, osv. 

Sedan är det naturligtvis svårt att se till att inga terrorister släpps in i Sverige. Även en terrorist kan ju exempelvis säga sig vara trogen till svenska värderingar och även prestera på olika medborgarskapstest. 

Vad gäller invandringen så anser jag att Sverige och Europa bör stoppa all invandring till Sverige som söker sig till Sverige genom asylsökningar. Ska Sverige sedan ta emot ett fåtal kvotflyktingar från FN ska vi prioritera de som har störst möjlighet att komma in i samhället. Utöver det ska vi också ta emot anhöriginvandrare med strikta krav, ställa högre krav på medborgarskap, enbart ge ut tillfälliga uppehållstillstånd och också arbeta för att människor som inte vill vara i Sverige frivilligt kan återvända till sina hemländer. 

N.W: Att det i koranen finns stöd för det ISIS gör. Det betyder inte att alla muslimer stödjer ISIS eftersom alla muslimer definitivt inte följer koranen ordagrant.
Ja, jag kan läsa, varför fann du det nödvändigt att påpeka det? Eller snarare: varför skall "blåögda" svenskar förstå det? Varför anser du att den informationen är synnerligen viktig?

N.W: Detta gör att muslimsk invandring tyvärr, iallafall i dagsläget, blir det samma som sak invandring av ISIS-anhängare.
Ehh är du seriös med det uttalandet? Det är som att säga att tillåta ett parti som SD är som att tillåta extremist-rasism på grund av den lilla skara som gömmer sig bland SD-röstarna. För det går ju inte att urskilja dom...

N.W: Det finns ingen metod att skilja ett fåtal ISIS-anhängarna
Det finns ingen metod alls för att skilja extremister. Eller jo om man blir som USA, men dom lyckas ju inte direkt till 100% heller så...


Hjärta