Forumet - Islam blir västvärldens nya fundamentalistiska religion

Islam blir västvärldens nya fundamentalistiska religion

181 0 49
De flesta av oss kanske såg en ljusglimt i dessa tider då kyrkan ger upp allt mer av sina föråldrade värderingar. På allt fler platser i världen blir kyrkan till och med homovänlig.
Men inom Islam finns däremot ingen modernisering, och i dessa tider får vi se hur denna imperalistiska religion kräver allt med utrymme och detta utrymme stjäls från den sekulariserade och vetenskapliga västvärlden.

Friska människor anser givetvis att det bästa sättet att komma till ordning med "kulturkrockar", är att assimilera minoritetskulturen. Det gör däremot inte en rektor som deltar i SVT:s "Skolfront".
Då det invandrade en familj från Uzbekistan, vars barn skulle börja på skolan, så tyckte rektorn att det var bättre att göra skolan "islamvänlig" än att låta samhället ställa kravet på familjen att bli västvänlig och tolerant.

Därför valde rektorn att bryta mot skolverkets stadgar, och ge familjens lilla flicka möjlighet att slippa såväl skolidrotten som sexualkunskapen. Dessutom byggde man om duscharna, så inte barnen skulle kunna -gud förbjude- glutta på varandra.
Varför de islamiserade duscharna trots att muslimerna inte skulle delta i idrotten, vet jag inte.

Vidare så islamiserades även matsedeln. Tidigare brukar man säga att man äter vad som bjuds eller går hungrig, men på denna skola tvekar man inte att slösa skattemdel på att anpassa maten efter en sjuklig religions konstiga resonemang.
Jag går själv på en vuxenskola där nästan hälften av eleverna är muslimer. Men skolan serverar likväl fläskkött och struntar i deras klagomål, så att vi svenska elever får den mat vi är vana vid.

http://ur.se/MediaPlayer/Templates/MediaPlayerPopup.aspx?id=101402&SeriesProduct...

Vidare kan vi nu beskåda att Nederländerna är det första europeiska land som valt att följa islamstaternas uppmaning om förbud mot islamkritik.
Den islamkritiske och "högerextrema" politikern Geert Wilders åtalas för hets mot islam. Tydligen så kränks muslimer när deras koran jämförs med mein kampf, även om likheterna är slående. I Nederländerna räknas det numera som hets mot folkgrupp att angripa religiösa symboler som koranen. Ska man skratta eller gråta?
Vi får hoppas på att han blir frikänd och snart blir en ledande politiker i landet, så man kan få stopp på den folkrättsvidriga islamiseringen.

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=27170&a=1414945

Spana också in:

NUJÄVLARR:

Det var väl han som var dum i huvudet för att han gjorde så? och inte religionen?


Rektorn är givetvis elak, men det är religionen och barnets föräldrar också. Vad är det för slags föräldrar som kämpar för att sätta sina barn i utanförskap? Låt henne vara en vanlig unge och skippa det kvinnoförnedrande tjafset ffs.
NUJÄVLARR:

Det är precis det som är problemet med religioner, de förstår inte sånt.


Den typen av religiösa är korkade. Som psykiskt frisk människa vill man hellre att ens barn ska må bra och få vänner, än att ens barn ska följa ens egna inskränkta idéer. Denna rektor är inte ensam om att flörta med dessa typer av människor, vilket är obehagligt. Om hon väl inte får några vänner för att hon inte deltar på lektionerna som alla andra och går klädd konstigt, så kommer väl föräldrarna att bli alldeles förskräckta och skrika diskriminering tills de blir hesa.
asdor:

fundamentalistiska kristna partier


Finns inget sånt. Kd och Sd har kvar lite tydliga kristna värderingar lite för syns skull. Men de betyder ju ärligt talat inget. Kristendomen i Sverige är så pass marginaliserad att den knappt märks längre. Många vet ju inte ens att våra traditioner är kristna traditioner, just för att religionen har en sån obetydlig roll i dem. Det finns alltså ingen anledning att försöka få bort det lilla som finns kvar. Det kommer att försvinna av sig själv inom en överskådlig framtid. Islam är däremot på framfart i Sverige och i Nederländerna åtalar de redan folk efter mer eller mindre islamska lagar. Men det är klart, vänstern har ju inget problem med att samarbeta med islamsk fascism. Men jävlar enamma om det är något aningen konservativt från västvärlden. Då måste det förintas.
Blade Runner:

Finns inget sånt. Kd och Sd har kvar lite tydliga kristna värderingar lite för syns skull. Men de betyder ju ärligt talat inget. Kristendomen i Sverige är så pass marginaliserad att den knappt märks längre.


Det är ju just det att våra traditioner är kristna som är "problemet". Begravningar, bröllop, skolavslutningar alla hålls under kristna förutsättningar även fast majoriteten inte är kristna. Barnen på skolavslutningarna och andra tillfällen då skolor besöker kyrkan så blir barnen manipulerade och indoktrinerade i kristna traditioner och värderingar. Jag säger inte att dessa traditioner och värderingar alltid är dåliga men de är dock högst religiösa och indoktrinerande. Kyrkan borde inte ha samröre med något i samhället, absolut inte med skolan.

SD och KD vill ju "förkristna" Sverige igen och indoktrinera folk genom staten. Att bygga sin politik på kristendomen är precis lika illa som att Hamas eller Iran bygger sin politik på Islam. Usch och fy.

Därför är du enbart en hycklande Sverigedemokrat som stödjer ett icke-sekulärt parti som SD.
asdor:

Det är ju just det att våra traditioner är kristna som är "problemet".


Jag ser det inte som ett problem. Man begraver knappast människor numera för att det är en kristen tradition, man gör det för att det känns bra att få ta farväl på det sättet. Detsamma gäller bröllop och skolavslutningar i kyrkan. Det är helt oproblematiskt.


asdor:

ag säger inte att dessa traditioner och värderingar alltid är dåliga men de är dock högst religiösa och indoktrinerande.


Kanske är de det. Men det är hela samhället. Problemet med islamsk indoktrinering är att den är skadlig. Kort sagt tycker jag inte att det lilla till obefintliga inflytande kristendomen har i Sverige är helt ointressant.

asdor:

SD och KD vill ju "förkristna" Sverige igen och indoktrinera folk genom staten.


O, ja. Sd vill ju bevara äktenskapet och skolavslutningarna. Det är verkligen att "förkristna" samhället [rolleyes]
Vilka fantasier.

asdor:

Därför är du enbart en hycklande Sverigedemokrat som stödjer ett icke-sekulärt parti som SD.


Sd är ett väldigt sekulariserat parti. De få kristet konservativa bitar som finns kvar intresserar mig inte ens, vilket gör att jag heller inte är en hycklare. Att du dessutom vill framhäva våra "kristna" partier som mer skadliga än islams krafter, är ju direkt löjligt.
Sorgligt nog är inte Sverige redo för sådana här diskussioner än. Vi matas hela tiden av filmer och propagandaprogram från amerikanskt håll hur hemsk Hitler var. Och det var han också. MEN!

Det finns mycket annat hemskt som inte alls stämplas på samma sätt. Religion till exempel. Idag existerar relgioner som kräver att kvinnor ska bära slöja för att männen ska kunna hålla sig. Och det ACCEPTERAS!! Hur kan det vara så?

Jo, ingen vågar säga emot. Och är det någon som vågar så blir denna genast nedstampad av en massa som är hjärntvättad av media och politkerna. Säger du något ont om relgion och att den borde förbjudas så är du en idiot som inte förstår deras värderingar. Själv kommer jag aldrig att förstå sjuka religioner som uppmanar kvinnor att vara totalt underlägsna männen.

Och så var det detta med SD. Precis som Hitler är dom ett otroligt populärt hatobjekt. men innan man börjar hata bör man ta reda på lite mer. SD står för många goda saker, som bättre skydd för djuren. Och vilka är egentligen rasistiska, SD som vill att Sverige ska stoppa invandringen eftersom vi inte har kapacitet att ta emot fler, eller sossesvinen som väller in flyktningar och sedan tränger ihop dom i något stinkande område där levnadskvaliteten är under all kritik? Det är sossarna som är rasister, inte SD.

Sedan gör dom uttalande i tv att "åh vi ska ha ett mångkulturellt samhälle" VILKET JÄVLA SKITSNACK!! Dom skiter i hur flyktingarna får det, så länge dom kan visa upp statistik på att dom har tagit emot en massa och "räddat" dom. Skit är vad det är.

SD har en ansvarsfull flytkingpolitik.

Dessutom, varför i hela friden ska vi anpassa oss när irakier kommer hit? Vänd på steken, tror ni att dom i Irak skulle göra om sina skolor och vanor om vi flydde dit? Inte en jävla chans. Sverige är en stor, dum myrstack.
Ja, islams framfart är ett stort problem, det håller jag med om. Det är väl lösningen vi har delade åsikter om.

Blade Runner:

Men inom Islam finns däremot ingen modernisering


Jodå, visst finns det det, men fundamentalismen är mer utbredd och moderniseringen går långsammare. Men det finns många "moderna muslimer" så att säga.

Blade Runner:

Därför valde rektorn att bryta mot skolverkets stadgar, och ge familjens lilla flicka möjlighet att slippa såväl skolidrotten som sexualkunskapen.


Det var fullkomligt idiotiskt av rektorn.

Blade Runner:

Jag går själv på en vuxenskola där nästan hälften av eleverna är muslimer. Men skolan serverar likväl fläskkött och struntar i deras klagomål, så att vi svenska elever får den mat vi är vana vid.


En bra lösning är att servera vegetarisk mat! Då lär ingen utom allergiker få problem :)

Blade Runner:

Finns inget sånt. Kd och Sd har kvar lite tydliga kristna värderingar lite för syns skull.


SD har tydligt sagt att de vill ha ett samarbete mellan Svenska Kyrkan och skolan. Det är extremt fundamentalistiskt.

Blade Runner:

Många vet ju inte ens att våra traditioner är kristna traditioner, just för att religionen har en sån obetydlig roll i dem.


Med undantag för några småhögtider såsom Kristi Himmelfärd och Allhelgona skulle jag vilja påstå att våra traditioner inte är det minsta kristna för någon annan än de kristna.

Blade Runner:

i Nederländerna åtalar de redan folk efter mer eller mindre islamska lagar.


Vore roligt med ett exempel. "Mer eller mindre" gör mig lite misstänksam.

rbb:

Idag existerar relgioner som kräver att kvinnor ska bära slöja för att männen ska kunna hålla sig. Och det ACCEPTERAS!! Hur kan det vara så?


För att vi har religionsfrihet, och det (teoretiskt sett) är ett fritt val att ansluta sig till religionen.
Sen fungerar det väl inte riktigt som det ska, det där. Men det har det aldrig gjort.rbb:

Jo, ingen vågar säga emot. Och är det någon som vågar så blir denna genast nedstampad av en massa som är hjärntvättad av media och politkerna.


Jaså? Jag tycker det händer inte så sällan att man läser artiklar och kolumner i flertalet dagstidningar om kampen mot bl.a. islambaserat kvinnovåld. Metro tycks finnas kvar, och likaså skribenterna.
Har du något exempel på hur någon blivit "nedstampad" för att ha kritiserat islams sunkiga kvinnosyn? Någon som fått sina rättigheter kränkta för sådana uttalanden?rbb:

SD står för många goda saker, som bättre skydd för djuren.


Återigen precis som nazisterna i Tyskland? [bigsmile]
(Nej, jag menade inte att de är att likställa. Menade att det var ett roligt exempel att använda).rbb:

Dessutom, varför i hela friden ska vi anpassa oss när irakier kommer hit? Vänd på steken, tror ni att dom i Irak skulle göra om sina skolor och vanor om vi flydde dit? Inte en jävla chans. Sverige är en stor, dum myrstack.


Så, vi ska behandla vissa grupper som andra klassens medborgare som inte får ta del i den demokratiska processen? Jag trodde det var en demokrati vi talade om. Och vad är din poäng, att vi ska bete oss som Irak gör?
Stringburka:

En bra lösning är att servera vegetarisk mat! Då lär ingen utom allergiker få problem :)


Jag är även emot att de vandrande pinnarna får slösa på mina skattemedel, genom att kräva att mat som följer deras konstiga vanor serveras. Det finns bröd och sallad för de individer som inte äter det alla vi andra äter.

Stringburka:

SD har tydligt sagt att de vill ha ett samarbete mellan Svenska Kyrkan och skolan. Det är extremt fundamentalistiskt.


Fundamentalism och Svenska Kyrkan går inte ihop för mig. Svenska Kyrkan är så anpassad till resten av samhället, tackvare det politiska inflytandet över den, att jag knappt vill benämna organisationen som kristen.

Stringburka:

Med undantag för några småhögtider såsom Kristi Himmelfärd och Allhelgona skulle jag vilja påstå att våra traditioner inte är det minsta kristna för någon annan än de kristna.


Precis. Jag ägnar inte en enda tanke på Jesus och allt vad det är i juletider. Det är bara en mysig högtid som är värd att bevara, just för att den skänker en fin ljusglimt i det möra december. Plus att högtiden är extremt bra för handeln.


Stringburka:

Vore roligt med ett exempel.


Det finns än så länge bara ett exempel, och det tog jag ju upp. Geert Wilders åtalas för hets mot folkgrupp eftersom han svartmålar religiösa symboler tillhörandes islam. Det var ju precis det som de FN-anslutna islamstaterna ville se ett förbud mot. Man ska inte längre få kritisera eller förtala en religion i Nederländerna, förutsatt att Geert döms. Det är helt sinnessjukt. Ska man jämföra islam med nazism, så får man alltså jämförelsevis heller inte säga att nazismen är en våldsidologi. Så sjukt är åklagarens resonemang.
asdor:

Barnen på skolavslutningarna och andra tillfällen då skolor besöker kyrkan så blir barnen manipulerade och indoktrinerade i kristna traditioner och värderingar.


Du menar till skillnad från att stanna i skolbänken och genom en läroplan indoktrinerad av socialistiskt trams utformas till en gnällig parasit? [ops]
Stringburka:

Så, vi ska behandla vissa grupper som andra klassens medborgare som inte får ta del i den demokratiska processen? Jag trodde det var en demokrati vi talade om. Och vad är din poäng, att vi ska bete oss som Irak gör?


Usch vad jag avskyr när folk tar orden ur luften så där. Har absolut inte sagt så. men dom får anpassa sig efter vårt samhälle, inte tvärtom.
rbb:

Har absolut inte sagt så. men dom får anpassa sig efter vårt samhälle, inte tvärtom.


Alltså frånta dem principen att alla medborgare ska ha lika mycket makt över samhället och ha lika rätt att göra vad de behagar?Blade Runner:

Fundamentalism och Svenska Kyrkan går inte ihop för mig. Svenska Kyrkan är så anpassad till resten av samhället, tackvare det politiska inflytandet över den, att jag knappt vill benämna organisationen som kristen.


Fair enough. Jag håller inte med dig, men jag tror inte vi kommer längre där.Blade Runner:

Precis. Jag ägnar inte en enda tanke på Jesus och allt vad det är i juletider. Det är bara en mysig högtid som är värd att bevara, just för att den skänker en fin ljusglimt i det möra december. Plus att högtiden är extremt bra för handeln.


[y]Blade Runner:

Geert Wilders åtalas för hets mot folkgrupp eftersom han svartmålar religiösa symboler tillhörandes islam.


Det låter ju rätt dumt, ja. Men vad är det han målat? Jag menar, i fallet med jyllandspostens bilder har jag ganska stor förståelse för att muslimerna blev sura [rolleyes] (även om jag inte tycker att någon skulle dömas för det).