Forumet - Islam växer i Storbritannien

Islam växer i Storbritannien

5292 0 31

Enligt en artikel i Daily mail så växer islam i Storbritannien så att det knakar.

''One expert said the number of practising Muslims could soon outnumber the number of Christians who actively worship in the UK. David Voas, Professor of Population Studies at the University of Essex, told The Times: ''

Vad säger ni om detta? Att det blir fler troende muslimer än kristna i england bryr jag mig inte så mycket om. Skiter väl i kristna. Men tänker man på sverige så är det annorlunda. Desto mer muslimer eller kristna som emigrerar till sverige desto mer religiöst blir landet, desto sämre, desto mer problem och desto mer får man skämmas. Sverige är just nu det tredje mest ateistiska landet i världen. Det är bara en tidsfråga innan vårt land klättrar ner på listan och vi hamnar 200 bakåt i tiden igen.

Och rubriken får mig att hånskratta åt dessa religiösa tölpar i england. ''One in ten babies in England is a Muslim''. Hur fan kan man säga att en baby föds som en muslim? Om jag hade ett barn och sa att han föddes som moderat eller [skriv parti] skulle alla skratta åt mig.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2536930/One-ten-babies-England-Muslim-Those-practising-religion-soon-outnumber-actively-worshipping-Christians.html

Förstår inte varför din fokus ligger i att det är religiöst ö.h.t.
Problem nr 1 är att MENA-kulturen är så extremt kontrasterande gentemot den västerländska att det blir nationell tandagnisslan värre än i Tyskland under tidigt 40-tal.
De har haft sin fundamentala kultur helt sönderpräntad av bokjäveln i flera hundra år vilket lett till att påtvingad assimilering skulle vara både oetiskt och omöjligt.

Spana också in:


Patrick: Vad säger ni om detta? Att det blir fler troende muslimer än kristna i england
Nu står det aktivt troende kristna och inte kristna. Många i England är kristna till namnet precis som många i Sverige är kristna till namnet.

Patrick: desto mer får man skämmas
Vad bra att du som inte ens är bekännande muslim eller kristen skäms för något du inte är.


Patrick: Och rubriken får mig att hånskratta åt dessa religiösa tölpar i england.
Rubriker säljer. Varför skratta åt några som inte satt rubriken?

Patrick:
Du menar videon som du postade med en pseudovetenskaplig teori som någon på youtube lagt upp?

Tittade en del i den. Massor av religiöst vidskepligt nonsens. Men tittade inte länge. Inte längre än vad jag läser snilleblixtens inlägg.


Du är så jävla lågt utbildad , du va inte smart nog och förstå videon xD 
Untouchable: Religion har utgjort det historiskt största motståndet mot ett jämlikt samhälle och mot utveckling och forskning. Idag är vi någorlunda fria från detta men det skulle vara skrämmande om religionen skulle ta tillbaka sin gamla ställning i samhället.
Jämlikhet sant, forskning nej. Länge var islam progressivt för utvecklingen i mellanöstern, såväl kulturellt som vetenskapligt. I europa var det de kristna ordrarna som bibehöll gammal kunskap från antiken och spred sedan med sig det till europas hörn. Idag är dock religion (abrahamatismen) inte särskilt progressiv, men den ska vara kvar då den uppfyller en viktig funktion, dock som en sekulär institution.