Forumet - Islamfobi eller Främlingsfientlighet?

Islamfobi eller Främlingsfientlighet?

2734 1 25
Hej jag har islamfobi eller jag tror jag har det. Mista mig inte för att vara rädd för religionen, det är mer tvärt om. Jag avskyr islam i sig, både själva religionen och utövandet i sig. Dock hatar jag inte dem som är muslimer utan som sagt själva religionen och utövandet i sig. Hudfärg och ursprung bryr jag mig inte om, men värderingarna och den kulturella skillnaden islam för med sig. Jag har länge väntat om att få skriva av mig för att få höra om jag är islamofob eller främlingsfientlig.


Skälen jag har fått en sådan uppfattning har jag fått både från personliga erfarenheter och tack vare media och diverse källor.

-Jag är trött på att höra på några av mina klasskamrater (som råkar vara muslimer) klaga på allt om Sverige och att skiter i Sverige och vill bara sticka tillbaka till sitt hemland.

-En av mina kompisar totalt skiter i våra lagar och regler som är i svenska samhället. Han snor cyklar genom att han klipper upp låsen och sedan säljer dom till andra. Han kan gå in och "impuls snatta" trots att han inte ens tänkt på det innan.

-Förtrycket av svenskar, nu för tiden om man får fira skolavslutningen i kyrkan utan att skolan får ett himla massa hat ifrån föräldrar som inte är kristna. Vi får inte ens ha våra traditioner kvar längre. Och om vi ens nämner något smått rasistiskt så blir det massa tjat när dom kan snacka öppet hur mycket dem hatar sverige, svenskar och våra lagar och vi får inte säga emot.

-Massinvandringen bidrar mycket till det här för att majoriteten av dem som kommer in är muslimer. Många av dem som kommer in i Sverige vägrar att lära sig svenska och anpassa sig till svenska samhället utan lever oftast bland sina före detta landsmän.

-Särbehandlingen och diskrimineringen av svenskar i skolan. I den skolan jag går i så får "nyinflyttade" invandrare och svenskar väldigt olika behandlingar. Under en av mina småbröder får inte äta sig mätt i skolan pga att det helt enkelt inte finns mat till alla på deras skola så får dem "nyinflyttade" speciallärare för deras minsta behov. Det roliga är sedan att dom aldrig får associeras med oss andra utan håller sig till varandra och lär sig inte ens svenska.

-Förtrycket av kvinnor och sharialagen. I koranen står det att det är acceptabelt att slå kvinnan samt mångifte. Och att stöld ska få en handen avhuggen, det ironiska är att majoriteten av alla muslimer jag känner har snattat/stulit något under sitt liv. Och även trotts att både alkohol och att spela på spel är förbjudet (såvitt jag vet) så gör dom flesta det. Men så fort det gäller det gäller att äta lite griskött så är det emot "guds heliga lag".


Det finns ännu fler skäl jag kan skriva men jag börjar tycka det räcker rent text mässigt. Alla exempel jag har tagit upp är om muslimer jag känner/kännt och även om islamistiska åsynen i det generella. Är det någon mer än jag som känner här?.....
Jag håller med om det mesta du skriver, men det som är viktigt att tänka på är att det oftast inte är varken religionen eller hudfärgen/ursprunget som står bakom det.

Sveriges sätt att hantera invandring är katastrof, vilket gör att många som kommer hit (ofta muslimer) hamnar i ett utanförskap och en hopplös situation vilket bidrar till många av dem beteendena du (och jag och säkert många andra) stör sig på, tex. kriminalitet, otacksamhet, grupperingar, inte vilja lära sig språket osv.

Däremot finns det sååå mkt som är fel precis som du skriver. Att muslimer aks få skippa gympan, att skippa att lära sig om kristendomen i skolan, få extra god mat för att de inte äter gris osv. är helt sjukt. Det blir en bakvänd rasism eftersom ämnet är så känsligt vågar ingen ta upp sånna här saker som är fel, för att man är rädd att bli kallad rasist och det MÅSTE verkligen ändras på, bums!

När det kommer till sharia-lagarna kan jag bara hålla med dig - jag blir arg bara jag hör ordet "sharia". Helt insane. Såklart ska man respektera deras heliga bok koranen, men kom igen, glöm inte förnuftet! Jag skulle säga att det är det som är baksidan av religion, för att människor tycker om att göra det enkelt för sig och att ta ut saker ur sitt sammanhang, vilket gör att man tappar förnuftet. Så nej, du är inte ensam om de här åsikterna. Däremot är det få som verkligen vågar prata om det, ärligt.
Svar: Du är främlingsfientlig och islamofob.

Matteniosex:

Han snor cyklar genom att han klipper upp låsen och sedan säljer dom till andra. Han kan gå in och "impuls snatta" trots att han inte ens tänkt på det innan.


Och anledningen till varför han gör detta är då enligt dig för att han är muslim? Gäller det även svenska småsnattare och tjuvar? Eller vad har de för anledningar till att begå sina brott?

Matteniosex:

Vi får inte ens ha våra traditioner kvar längre


Det är ingen som hindrar dig från att utöva dina traditioner. Folk kanske har åsikter om dem, men det är ingen som HINDRAR dig.

Matteniosex:

Många av dem som kommer in i Sverige vägrar att lära sig svenska och anpassa sig till svenska samhället utan lever oftast bland sina före detta landsmän.


Att som traumatiserad flykting hamna mitt i den svenska byråkratin är nog inte sådär överdrivet inspirerande. TROTS det är det ändå jättemånga invandrare som genom småföretagande skapar jobbmöjligheter åt sig själv och andra. Skulle påstå att de anpassar sig bättre än vad många arbetslösa svenskar gör.

Matteniosex:

Under en av mina småbröder får inte äta sig mätt i skolan pga att det helt enkelt inte finns mat till alla på deras skola så får dem "nyinflyttade" speciallärare för deras minsta behov


Så anledningen till varför din lillebror ej får äta sig mätt är alltså INTE att skolans avtal med matleverantörer är kasst, utan att invandrarelever fårspecialutbildning för att hör och häpna, lära sig svenska så att de bättre kan integreras i det svenska samhället? Hur vill du ha det, ska de lära sig eller inte?

Matteniosex:

Det roliga är sedan att dom aldrig får associeras med oss andra utan håller sig till varandra och lär sig inte ens svenska.


Hade inte heller velat associera mig med svenska ungdomar om jag vet att de går runt och tror att jag är ett arabmongo som vill våldta kvinnor, månggifta mig och hugga händerna av folk.

Matteniosex:

-Förtrycket av kvinnor och sharialagen. I koranen står det att det är acceptabelt att slå kvinnan samt mångifte. Och att stöld ska få en handen avhuggen,


Intressant hur många det är som plötsligt blivit experter på österländska kulturer och rättsystem. Kvinnofötrycket är ganska så utbrett i västvärlden också, både i kultur och rent juridiskt.
Hela den här grejen med handavhuggning är också så konstig att bli upprörd över. Om man nu tvunget sitter och tar reda på en massa crap om en annan kultur kan man ju bemöda sig med att kolla upp huruvida något faktiskt utövas eller ej.
Inte ensi Saudi Arabien, ett av de mest konservativislamistiska länder som finns, är handavhuggning något som praktiskt utövas. Det är extremt svårt krångligt straff att ens göra sig förtjänt av. Det är en symbolisk och förlegad lag som ingen bryr sig om. Precis som lagen om att kvinnor i Paris inte får bära byxor också var totalt förlegad och inte användes.

Matteniosex:

Och även trotts att både alkohol och att spela på spel är förbjudet (såvitt jag vet) så gör dom flesta det. Men så fort det gäller det gäller att äta lite griskött så är det emot "guds heliga lag".


Det är inte förbjudet i Sverige. Och hur påverkar detta dig f.ö? Hur påverkas ditt liv av att det finns folk som inte äter griskött?

meija_s:

få extra god mat för att de inte äter gris osv. är helt sjukt.


Det förbluffar mig att folk på allvar tror att de som förser skolor med mat medvetet skulle stå och tänka "Vi måste göra maten till de muslimska barnen extra god, kanske till och med göra maten till de övriga barnen lite äcklig, bara för att visa att vi numera tycker bättre om muslimer än våra egna ungar."
Det förbluffar mig att folk klagar på att vi inte får behålla våra egna traditioner och samtidigt rynkar på näsan när det serveras blodpudding med lingonsylt.

meija_s:

ämnet är så känsligt vågar ingen ta upp sånna här saker


I ärlighetens namn tror jag att folk undviker att ta upp det för att slippa ta sådana här pseudodebatter med personer som mest tycker det är bekvämt att se negativa olikheter hos invandrare och vägrar sätta saker och ting i ett större perspektiv. Som hellre tar illa upp för att nån annan får skippa gympan, och riktar sin avsky mot DEN PERSONEN, snarare än bakomliggande faktorer.

Det är i alla fall den främsta anledningen till varför jag undviker ämnet.

Dold text: Om Sming eller Ganon joinar så drar jag pga ovanstående anledning [blush]

Spana också in:

Jag vill inte säga att du är något särskilt, men fundera mer över vad du tänker. Jag tar upp två:

Matteniosex:

-Förtrycket av kvinnor och sharialagen. I koranen står det att det är acceptabelt att slå kvinnan samt mångifte.


Det är sant att sexual- och könssynen inom traditionell islam är motbjudande, men så är det också inom traditionell kristendom och, ja de flesta religioner. Sexuell och könslig jämlikhet står inte vidare högt i kurs bland de mest "islam-kritiska" sd:are och dylika heller, tvärtom häpnar jag över hur lik kvinnosynen egentligen är mellan islamister och nazister: båda anser att kvinnor helst ska vara barnfödande hemmafruar, låt vara att sd:arna inte anser att kvinnor behöver bära slöja. Därför verkar den kritiken alltid komma från fel håll.

Det är sant att den kvinnosynen i dessa länder är sämre, jag kan inte tycka att slöjor är rätt, att det är rätt att man som tjej inte för ha sex utan att vara gift, och det finns problem med hedersvåld och arrangerade äktenskap som inte längre kan jämföras med kvinnoförtrycket i västvärlden. För att kunna lösa de problemen måste de erkännas, och visst är frågan infekterad, det behöver man inte vara sd:are för att säga. Men den här kritiken verkar alltid komma från fel håll och det är svårt att se den som seriös då den så ofta kommer från högertraditionalister som aldrig talar om sexuell och könsmässig jämlikhet utom när de vill kritisera muslimer.

Det här har heller inte så mycket att göra med religionen som sådan: har du läst bibeln? Är den så mycket bättre när det gäller könssyn? Och de sedvänjor du talar om fanns i mellanöstern långt före islam och är alltså inte specifikt muslimska. De är traditioner, snarare än religion.

Matteniosex:

-En av mina kompisar totalt skiter i våra lagar och regler som är i svenska samhället. Han snor cyklar genom att han klipper upp låsen och sedan säljer dom till andra. Han kan gå in och "impuls snatta" trots att han inte ens tänkt på det innan.


Men vad har detta egentligen med islam att göra? Tror du att han stjäl på grund av sin religion? Du måste separera religionen från den handlingen, för som du själv säger förbjuder islam stöld, så han stjäl knappast för att koranen säger åt honom att göra det, inte sant?

Nej, det är fördomar.
Nu är jag tbx efter ett tag och tänkte ge svar på feedbacken som jag har fått och även klara upp punkter som kan ha varit lite otydliga.

Miceparade:

Det är ingen som hindrar dig från att utöva dina traditioner. Folk kanske har åsikter om dem, men det är ingen som HINDRAR dig.


Men så jag känner det just nu så blir man antingen kallad rasist eller blir bara allmänt ut fryst om man ens skulle föreslå att ha pepparkaksgubbar i luciatåget. Och genom det att man blir hackad på bara för att man vill fira sin tradition så tycker jag det är ett "hinder". Man skulle i princip få en rasiststämpel på sig om man ens föreslog att klassen skulle fira advent i kyrkan. Och DÄRFÖR tycker jag att man blir både direkt och indirekt förtyckt för vår tradition/religion medans dom får alla privilegier.

Miceparade:

Att som traumatiserad flykting hamna mitt i den svenska byråkratin är nog inte sådär överdrivet inspirerande. TROTS det är det ändå jättemånga invandrare som genom småföretagande skapar jobbmöjligheter åt sig själv och andra. Skulle påstå att de anpassar sig bättre än vad många arbetslösa svenskar gör.


Jag säger inte att ALLA är så men att MAJORITETEN av alla JAG känner beter sig så. Missta mig inte många av mina bästa vänner är muslimer och jag har inget emot dom men dom som aldrig får beblanda sig med svenska samhället kommer aldrig att få bli del av samhället utan kommer antagligen antingen flytta ur landet så fort dom har fått klart sina studier här eller bo tillsammans i ett mini-kulturellt samhälle (kanske till åka ner på brottets bana)

mynona:

Men vad har detta egentligen med islam att göra? Tror du att han stjäl på grund av sin religion? Du måste separera religionen från den handlingen, för som du själv säger förbjuder islam stöld, så han stjäl knappast för att koranen säger åt honom att göra det, inte sant?


Miceparade:

Och anledningen till varför han gör detta är då enligt dig för att han är muslim? Gäller det även svenska småsnattare och tjuvar? Eller vad har de för anledningar till att begå sina brott?


Jag tog upp cykel exemplet för att det är en sådan jävla dubbelmoral. Medans han var fullt troende muslim som var stenhård att be och inte äta gris osv så slogs han, han drack och han snodde/stal jämnt. Till och med så mycket att hans bästa vägra släppa in honom i sitt hem. Och varför är det så att 9/10 fall om jag känner någon som regelbundet snattar eller stjäl så är det just en muslim. (1/10 så är det en knarkare/jagärsåcoolattjagåkerepa)

Miceparade:

Det är inte förbjudet i Sverige. Och hur påverkar detta dig f.ö? Hur påverkas ditt liv av att det finns folk som inte äter griskött?


Som sagt innan så är det förbjudet att (som jag sa såvitt jag vet) spela och dricka, det är även förbjudet att stjäla medans dom bryter alla deras egna regler...

Jr. HBT:

och ja, du är lite främlingsfientlig


Miceparade:

Svar: Du är främlingsfientlig och islamofob.


Men om jag nu är främlingsfientlig varför tycker jag det är helt okej med polacker/spanjorer/italienare och amerikanare? Vi har även folk från mellanöstern på vår skola som är kristna och jag har inga problem med dem över huvud taget. Dom är riktigt schysta och är med oss nästan jämt. Hur kommer det sig då att dem beter sig HELT annorlunda än muslimerna som kommer hit trotts att dem säkert har fått utstått samma plågor som dom muslimer som kommer hit?

Miceparade:

Det förbluffar mig att folk på allvar tror att de som förser skolor med mat medvetet skulle stå och tänka "Vi måste göra maten till de muslimska barnen extra god, kanske till och med göra maten till de övriga barnen lite äcklig, bara för att visa att vi numera tycker bättre om muslimer än våra egna ungar."
Det förbluffar mig att folk klagar på att vi inte får behålla våra egna traditioner och samtidigt rynkar på näsan när det serveras blodpudding med lingonsylt.


Jag tror att meija_s missförstod vad jag menade, jag menade att det är rätt sjukt att vår kommun INTE HAR RÅD att köpa in mat till låg/mellanstadie eleverna när dem under tiden anställer massa "pedagoger" till dom "nykomna".

Som sagt det här är MINA åsikter och inte dina men det är så här jag känner att samhället är idag. Och jag tycker det är fel, ingen ska behöva särbehandlas och alla ska få exakt samma förutsättningar att lyckas i livet. Kommer förmodligen svara på mer feedback men tycker det räcker med text för tillfället ciao[bigcheers]
Matteniosex:

Men så jag känner det just nu så blir man antingen kallad rasist eller blir bara allmänt ut fryst om man ens skulle föreslå att ha pepparkaksgubbar i luciatåget


Matteniosex:

Man skulle i princip få en rasiststämpel på sig om man ens föreslog att klassen skulle fira advent i kyrkan.


Du får ursäkta men jag tycker att detta låter lite överdrivet. Möjligen om du uttryckte missnöje och satte det i relation till att det är dina muslimska klasskamraters FEL att du inte får göra det ena eller det andra, då kan jag förstå att du blir stämplad som rasist. Eller möjligen bara jobbig.

Matteniosex:

sådan jävla dubbelmoral


Visst är det dubbelmoral. Men dels är det orimligt att låta ett fåtal personer få representera en enorm kultur/folkgrupp och dels borde du också inse att människor, oavsett etnicitet är ganska så fyllda av dubbelmoral. Det är enligt svensk lag förbjudet att stjäla, ändå är det många svenskar som stjäl. Är ganska säker på att det även inom kristendomen är förbjudet att stjäla, ändå är det många kristna som stjäler. Anledningarna till VARFÖR de gör det är inte för att de tillhör an viss religion eller lever under ett specifikt rättsystem.

Matteniosex:

Jag säger inte att ALLA är så men att MAJORITETEN av alla JAG känner beter sig så.


Matteniosex:

(kanske till åka ner på brottets bana)


Matteniosex:

Och varför är det så att 9/10 fall om jag känner någon som regelbundet snattar eller stjäl så är det just en muslim. (1/10 så är det en knarkare/jagärsåcoolattjagåkerepa)


Du frågar oss varför men du verkar redan ha bestämt dig för att svaret är pga dessa personer är muslimer.
Du får ursäkta mig men jag tycker att din statistik låter ganska märklig och överdriven och inte alls särskilt verklighetsförankrad. 9/10 är EXTREMT många.
Om ditt påstående faktiskt skulle stämma så har du antingen oerhörd otur eller så bor du på en fantastiskt unik plats.
Snarare tycker jag att det låter som om du fallit offer för den propaganda som sprids om invandrare och muslimer i synnerhet. Den stämmer dock inte.
Enligt reforminstitutet är det snarare så att dylika sociala problem är större i orter där det finns få invandrare. Här har du källorna på det:

Lättläst - http://www.dn.se/debatt/sociala-problem-vanligast-i-orter-med-fa-invandrare

Mer ingående - http://www.reforminstitutet.se/wp/wp-content/uploads/2013/02/rapport_manskligutv...

Matteniosex:

Men om jag nu är främlingsfientlig varför tycker jag det är helt okej med polacker/spanjorer/italienare och amerikanare?


Det kan förmodligen bara du svara på. En gissning är att de flesta av dessa ingår i samma kulturgrupp som din egen. Förmodligen i kombination med att du inte träffat lika många personer från dessa kulturer som du träffar folk som är muslimer, vilket låter ganska rimligt om du lyckas träffa så många muslimer att du kan få ut den slags statistik du pratar om.

Matteniosex:

det är rätt sjukt att vår kommun INTE HAR RÅD att köpa in mat till låg/mellanstadie eleverna när dem under tiden anställer massa "pedagoger" till dom "nykomna".


Ja det låter jobbigt. Så jobbigt att jag skulle önska att du tog reda på om det faktiskt är så det ligger till innan du drar sådana slutsatser. Har du frågat de budgetansvariga på skolan om detta faktiskt stämmer?