Forumet - Islamisering?

Islamisering?

5211 2 63

Spana också in:


Scream: Jag vet att det inte går på UM men med tanke på frågorna så vore det önskvärt att kunna rösta på MER ÄN ETT ALTERNATIV!

Alt är att du ändrar om frågorna så att ALLA alternativ UTOM ETT UTESLUTS!
The Scream- islamofoben is back. Men måste säga, kul att du erkände iaf jämfört med vissa förnekande fegisar här Mycket glad
Det jag tror främst kommer hända (eller redan händer idag) är att det växer fram områden områden där islam har majoritet och där muslimska regler de facto kommer att gälla. På samhället i stort kommer det ha mindre, men fortfarande ej försumbar, påverkan.

Vi har spenderat lång tid med att först reformera kristendomen och sedan sekularisera samhället, om islam får större inflytande skulle det innebära att vi partiellt förlorar det vi har lyckats åstadkomma. 
"Islamisering" innebär väl rimligen att hela samhället danas om enligt en islamistisk ideologi. Att det skulle ha skett eller kommer att ske i framtiden i Sverige har jag svårt att se. Däremot har man under en längre tid daltat med islam och anpassat sig på ett kulturellt plan, i toleransens namn, av rädsla för att bli anklagad för rasist eller främlingsfientlig... eller nåt åt det hållet. Sett mellan fingrarna på det förtryck som sker i religionens namn, helt okritiskt tyckt att "ja men det är väl en fin och exotisk fredsreligion, spännande och kul...".
genomvidrigt att man låter folks ideologier/vilja att tro på något som hör stenåldern till styra så till den milda grad att man i ett sekulariserat land låter levande varelser blöda ihjäl åt ett speciellt håll för att de anses "smutsiga". är verkligen inget fan av djurindustrin på något sätt någonstans men det där hamnar rätt långt upp på min lista om vad som måste upphöra. 

Snacka.org: Det finns allt fler muslimer i Sverige ja, om det dock pågår en islamisering kan jag inte svara på förrän jag förstår definitionen av "islamisering". Vad krävs det för att ett land ska bli islamiserat?
Den frågan var det som gjorde att jag skapade den här tråden. Folk som pratar om att det sker en islamisering av Sverige verkar använda begreppen annorlunda, vilket resultatet av denna pågående poll verkar visa.


Niklas: anonym321123: Ja, islamism håller på att få ökat inflytande i svensk politik,
dock stämmer även:


anonym321123: Ja, islamism håller på att normaliseras
anonym321123: Ja, man kan köpa halalslaktat kött i Sverige och det finns badhus med separata badtider för män och kvinnor
Anser du att alla dessa tre saker behöver hända för att man ska kunna säga att det sker en islamisering?

På vilket sätt påverkar islamismen svensk politik?

Ruttenfisk: Det jag tror främst kommer hända (eller redan händer idag) är att det växer fram områden områden där islam har majoritet och där muslimska regler de facto kommer att gälla.
Menar du att staten inte kommer att lägga sig i att folk blir straffade för att dricka alkohol, ha sex utanför äktenskapet etc i vissa områden med muslimsk majoritet? Att områdena får i princip självbestämmanderätt?