Aviseringar
Rensa alla

Israel går in i Gaza! (känsliga bilder)


absentthinking:

Jag instämmer. Och att Israel ska dra fram 60 000 soldater till Gazas gräns när de vet att Palestina är nästintill chanslösa med tanke på deras vapentillgångar; vad tjänar de ens på det? Bekräftelse av deras maktposition samt ännu fler dödsoffer?

Israel försöker bygga ett storisrael och då är inte tusentals flyende palestinier en externalitet utan ett delmål i kriget. Ultranationalisten och kalla krigetreliken Netanayahu är en av de farligaste männen i världen.


   
SvaraCitera

Du skickar inte in 60 000 man och ton med bomber mot en civilbefolkning pga några i sammanhanget ganska oviktiga mord, det faller på sin egen orimlighet.


   
SvaraCitera

   
SvaraCitera

dazed:
http://www.adlibris.com/se/bok/bruden-ar-vacker-men-har-redan-en-man-sionismen---en-ideologi-vid-vags-ande-9789146221388

Detta är en bra bok i ämnet, en berättelse om ett Israel i kris

Den borde jag läsa.


   
SvaraCitera

absentthinking:
Förstår inte hur israeler, som själva (eller släktingar i tidigare generationer) upplevt ett sådant enormt förtryck som antisemitism, kan utsätta andra människor för mer eller mindre samma sak. Är så fruktansvärt arg och besviken över mänskligheten. Jag må vara en radikal tonårsrevolutionist men jag vill att halva det där stället ska vara Palestina och den andra halvan ska vara Israel. Tills dess står jag på Palestinas sida (obs är dock inte för terrorism på något sätt).

Fast antisemitism är ju väldigt stor bland just palestinier. 


   
SvaraCitera

Knekten: Fast antisemitism är ju väldigt stor bland just palestinier.

Judarna i israel är inte semiter, de härstammar från kazaarriket, de enda semiterna i regionen bor i gaza och blir slaktade av israelerna, så nä


   
SvaraCitera

Känns som att det är bättre att man går in med trupper så att man kan skilja terroristerna från civilbefolkningen än att man bara bombar mot terroristerna i hamas som uppenbarligen använder barn och civila som mänskliga sköldar, som i sin tur dör i bomberna. Att Israel försvarar sig är ju dock inget konstigt. 


   
SvaraCitera

Kronotomi:

Judarna i israel är inte semiter, de härstammar från kazaarriket, de enda semiterna i regionen bor i gaza och blir slaktade av israelerna, så nä

http://sv.wikipedia.org/wiki/Antisemitism

"Antisemitism är judefientlighet"

Sluta lek duktig, pajas. 


   
SvaraCitera

Knekten: "Antisemitism är judefientlighet"

Sluta lek duktig, pajas.

Eller så är antisemitism "hat mot semiter" vilket är den mer logiska tolkningen, judarna har inte ensamrätt på lidande


   
SvaraCitera

Knekten:
Fast antisemitism är ju väldigt stor bland just palestinier. 

Palestinierna är ju som sagt semiter

absentthinking:

Den borde jag läsa.

Det tycker jag


   
SvaraCitera

Knekten: Känns som att det är bättre att man går in med trupper så att man kan skilja terroristerna från civilbefolkningen än att man bara bombar mot terroristerna i hamas som uppenbarligen använder barn och civila som mänskliga sköldar, som i sin tur dör i bomberna.

Ja, för de pojkar som häromdagen dog på en badstrand till följd av israeliskt bombardemang användes ju definitivt som mänskliga sköldar. Rullar ögonen Det allra bästa vore om Israel med omedelbar verkan slutade försöka bygga och bomba palestinier till underkastelse och utrotning. Det är det enda som faktiskt hade hjälpt mot Qassam-raketerna.

Du gör det alldeles för enkelt för dig när du endast belyser antisemitismen hos palestinier - med tanke på omständigheterna är den ju, till skillnad från antisemitism i säg Grekland, faktiskt förståelig... liksom, hur tror du att israelerna ser på palestinierna? Hur tror du att de rättfärdigar sitt hänsynslösa och brutala agerande - som bryter mot internationell rätt, som omvärlden i princip unisont fördömer - mot palestinierna?

Knekten: Att Israel försvarar sig är ju dock inget konstigt.

Nej, det konstiga är att Israel, eller åtminstone en stor del av dess befolkning och dess maktelit, tror sig ha monopol på försvar. Den palestinska ohyran? Hmpf! Den har förstås ingen rätt att försvara sig!


   
SvaraCitera

”Infanteriet skall erövra hela Gazaremsan”, skrev Moshe Feiglin, vice talman i Knesset, dagen innan de israeliska marktrupperna sändes in. Han vill se en maximal attack, ”utan hänsyn till ’mänskliga sköldar’ och ’miljöförstörelse’”. ”De som inte vill bli skadade bör lämna [Gaza] omgående. Sinai är inte långt från Gaza. Dit kan de dra”. Sedan skall Gaza ”för evigt” bli en del av Israel, befolkad av israeler, ”vilket också kommer att minska bostadsbristen”.

Palestinier som inte varit involverade i antiisraeliska aktiviteter skall få ”generösa utflyttningsbidrag”, medan enstaka palestinier via individuell domstolsprövning kan ges israeliskt medborgarskap inom några år, förutsatt att de accepterar israelisk överhöghet. En viktig skillnad mellan denna ”lösning” och Hamas hårresande tal om att driva judarna i havet är att Feiglin tillhör det statsbärande Likud som kan sätta en stats militära resurser bakom orden.

Sounds like självförsvar to me


   
SvaraCitera

dazed: Palestinierna är ju som sagt semiter

cmon.......... antisemitism används som en synonym för judehatare, även om araber är semiter.


   
SvaraCitera

Greken:

cmon.......... antisemitism används som en synonym för judehatare, även om araber är semiter.

Okej, utöver semantiken så har väl palestinierna en del fog för sin "antisemitism", går ganska mycket in i ett hat mot en ockuperande makt som bombar platserna där ens barn leker, som stjäl mark och vattentillgångar från din familj, som ser mellan fingrarna för illegala bosättares trakasserier osv. När så mycket av ockupationen kopplas till och legitimeras med något slags judisk rätt över palestina och gamla hebreiska sagor så är det i någon mån förståeligt att gränserna mellan Israel och judendomen kan tyckas ganska diffusa.


   
SvaraCitera

   
SvaraCitera