Forumet - Israel vs Palestina vilka hejar du på?

Israel vs Palestina vilka hejar du på?

4078 1 42

Spana också in:

Jag hejar inte på någon men jag säger som så att mycket hänger på Israel. En tvåstatslösning är en lönlös tanke idag, det skulle i så fall ha gjorts för länge sedan, saker har gått för långt vad jag förstått från vad jag läst såväl som frågat mig fram. Nu står landet och väger mellan ett apartheidlikande Storsrael eller en modern, pluralistisk demokrati på riktigt. Vad svaret blir är högst oklart idag.
Att "heja" på någon i den konflikten känns i min värld inte så passande med tanke på vilka förödande konsekvenser varenda liten förändring i balansen mellan dem får för människor. Konflikten utspelar sig ju inte vid förhandlingsbordet direkt utan i högsta grad hos respektive sidas befolkningarna. 

En offensiv från ena sidan svaras ju alltid med en offensiv från andra sidan och således ännu fler civila dödsoffer.

presidente: Nej det hänger på Palestina. De är de som driver konflikten
Jag tycker personligen inte att det går resonera så. Israel upprätthåller vad världssamfundet flera gånger har identifierat som en illegal ockupation och bedriver en likdels illegal kolonisation- och bosättningspolitik på ett annats folks mark - det är konfliktens kärna. Sedan så finns som Niklas skriver mycket av konflikten i medvetandet hos respektive befolkning och en växelverkan dom emellan där hatet får gro på båda sidor.

dazed:
Jag tycker personligen inte att det går resonera så. Israel upprätthåller vad världssamfundet flera gånger har identifierat som en illegal ockupation och bedriver en likdels illegal kolonisation- och bosättningspolitik på ett annats folks mark det är konfliktens kärna. Sedan så finns som Niklas skriver mycket av konflikten i medvetandet hos respektive befolkning och en växelverkan dem emellan där hatet får gro på båda sidor.
det är i och för sig sant.  men det är Palestina har sagt nej till alla fredsförhandlingar.