Forumet - Israeliska byar nära Gaza utstår dagligen raket och mortarattacker

Israeliska byar nära Gaza utstår dagligen raket och mortarattacker

803 0 139
Kan man verkligen klandra Israel att de har fått nog av palestinska raketer som dagligen i flera år har skickats in över byar nära gränsen till Gaza? Utan att ha något som helst mål skjuter de in raketer och mortars mot städer. De kan träffa en israelisk soldat, visst, men de kan lika gärna och träffar i 99% av fallen civil mark/hus/människor.

Många byar har installerat larm som ljuder när det är raketer på ingående. Barn får lära sig var de ska springa när larmen går igång. Det är inte som här i Sverige där vi lär oss OM det kan börja brinna. Här lär sig skolbarnen vad de ska göra NÄR det händer.

I staden Sderot i södra Israel har det skickats ner raketer varje dag förrutom när det varit officiellt vapenvila.

En dag susade det ner hela 3000 raketer över stan!


Spana också in:

Kacki:

Några klipp? Varsågod min vän, sök så får du själv se hur många klipp där finns.

Du kan ju för övrigt titta inledningen i den sista filmen. Där ser du vad Hamas står för!


Läs på lite mer och sluta begränsa dig till ett perspektiv, du kommer inte långt med det.
sly fox:

Nej, jag är en medveten och open minded palestinier. Jag sympatiserar lika mycket med det civila folket från båda sidorna.


Dåså.. då kan vi vara överens om att det är bådas fel. Våld spär på mer våld.. Det jag stör mig på är att alla enbart skyller Israel och "judarna" för konflikten. FN sket i landet efter att de skapat det.. hela världen är skyldig till detta.
Kacki:

Dåså.. då kan vi vara överens om att det är bådas fel. Det jag stör mig på är att alla enbart skyller israel och "judarna" för konflikten. FN sket i landet efter att de skapat det.. hela världen är skyldig till detta.


A, men Palestina som redan var ett fattigt land innan var inte skyldiga judarna detta. Så peace.
asdor:

Fel! Eller så ska jag ha en källa. Det brukar dyka ner en 2-5 raketer varje dag, inte mer. Nu under kriget ca 30 per dag.

Jävla lögnare är vad ni sionister är!


Läs vad jag skrev jävla analfabet. EN dag (dvs rekorddagen) kom 3000 raketer ner.

2-5 dödliga raketer per dag mot civila och skolbarn i flera år är tillräckligt för att Israel ska få göra slut på Hamas.

Stick, vidriga antisemit.
sly fox:

äs på lite mer och sluta begränsa dig till ett perspektiv, du kommer inte långt med det.


Första gången jag läser denna mening ur en diskussion kring denna konflikt. jag ger dig stående ovationer för detta. betyder att någon med vett faktiskt diskuterar frågan.
passaro:

Man SKALL kunna kritisera Israel utan att bli kallad för antisemit.


Intressant inte sant, men vad jag vet så innefattar det semitiska folkslaget även araberna. så användningen av antisemit i det här fallet blir mycket märklig. är fullt medveten om att det främst förknippas med det judiska folket.
Kacki:

Kan man verkligen klandra Israel att de har fått nog av palestinska raketer som dagligen i flera år har skickats in över byar nära gränsen till Gaza?


Visst är det hemskt att någon israel på miljonen dör varje år till följd av raketattacker, men det är ju faktiskt ingenting mot hur palestinierna har det. De har inte mycket till skyddsrum, de har inga larm som varnar, de har knappt någon ekonomi ö.h.t. och de är berövade de mänskliga rättigheterna.

Så ja, man kan faktiskt förvänta sig mycket mer av Israel. Det finns ingen legitim ursäkt till hur de beter sig.

Kacki:

I staden Sderot i södra Israel har det skickats ner raketer varje dag förrutom när det varit officiellt vapenvila.


Sderot som för övrigt är palestinskt område som berövats dem.