Forumet - istället för alla tusentals viktminskningstrådar...

istället för alla tusentals viktminskningstrådar...

459 0 20
... som alla egentligen har samma svar.
Ingen osm inte har ohälsosamt högt bmi behöver banta. Däremot kan man ta hand om sin kropp genom att tillföra det kroppen vill ha och behöver.

Kroppen behöver ett visst antal kalorier, vitaminer och mineraler per dag för att fungera. Vissa människor behöver mer och andra mindre energi än genomsnittet. Man bör hålla sig mellan 1500 och 2000 kcal som absolut minst. Om man ändå tycker att man är jättetjock, vad gör man då?

Se över vad du äter. Äter du näringsfattig mat med mängder av fett och socker, försök gå över till bättre mat. Husmanskost eller liknande.

Byt ut godis på alla dagar utom lördag, till grönsaker.

Minska datoranvändandet. Vår kropp vill allra helst vara ute och i rörelse en timme per stillasittande datortimme.

Tycker du att du är jättetjock fastän ditt bmi är under 20 måste du ta kontakt med en vuxen. En lärare på skolan, skolsyster, kurator eller dietist. Kanske har du en tränare i någon sport på fritiden?

Det viktigaste är ändå att äta ordentligt. Får kroppen inte i sig tillräckligt med bra saker och energi blir man mager och ful. Det vill man inte. Hoppa inte över måltider utan ät normalstora portioner. Äter du lite sallad till lunch kommer mest troligt ditt blodsocker falla, du blir arg, trött och sötsugen.

ÄT MAT
Image

Spana också in:

Blivande_japan:

den är inte näringsfattig med tanke på att den har högt energiinnehåll=näringsrik. dock kan den vara fattig på vitaminer.


tänker näring = bra saker som ej är fett
är dock väldigt dålgi på ord
tror jag tänkte på "ät mat istället med många viktiga näringsämnen"

lr nåt
men d e du o inte ja som har en idrottsgymnasieutbildning (antalgien kostläraockså?) i bagaget [crazy]

Blivande_japan:

svensk husmanskost är rätt fet... men klart det är bättre att äta det än snabbmat


skrev nog ej d i texten, men husmanskost är ju bättre än snabbmat, halvfabrikat och chips som mellanmål.
just d
vegetarisk kost tycker många kroppar om, men det är lite klurigt innan man kommit på vad man sk aäta för att ersätta köttets proteiner på bästa sätt!

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Blivande_japan:

gör det väl inte mer rätt..?


menar ju att visst, gå fram o säg hur det ska vara då jag faktiskt inte har någon utbildning här utan endast en hjärna med förnuft i. är ju mkt möljligt att jag har fel på detaljer.
Jag tycker den här tråden är ett bra initiativ, fast jag skulle gärna se att den innehöll lite mer konkret information.

timeisrunningout:

hoppas att alla med BMI 0-24 kan ta till sig denna information, för det är livsviktigt.


Men BMI är ju ett jätteskräpigt mått på övervikt. Det är inte ens avsett att användas för individer.
timeisrunningout:

Uuurk du har rätt. Ibland skriver jag utan att tänka.


Jag håller btw på att skriva ihop en allmän infotråd till äs-forumet, det var lite ont om sådana i det. Har du tid och lust att kika på den när jag är klar och se om jag har missat något viktigt eller sagt något korkat?
Nu har jag bestämt mig för att få världens sexigaste kropp, yes I really really have! Tänkte börja träna bort denna jävla bilringen och få en platt sexig mage och legs to die for, plus att jag tänkte fasta upp röven och armarna, jag tänkte även tappa cirka 5kilo med kost och träning.

Jag har aldrig bantat eller tränat i mitt liv men f.om. imorgon så händer det, undantag kommer enbart att ske vid utekvällar med kompisarna. :)

Snart är min kropp så sexig så att brudarna kommer ta sina badhanddukar och gå bort från mig när det är tajm för att bada. :)
Jag är inte sån som man skulle säga är tjock, MEN jag har väldigt stora ben, och är jätteliten upptill. Liten som i liten och inte som i smal eller mager. Nu har mina ben blivit ännu större och jag kan inte få på mig mina byxor ens?!
Tränar ganska ofta för att få smala ben men det funkar inte så bra, och ja, jag vet hur jag på bästa sätt tränar för att få smala ben.
Men det blir ingen skillnad. Allt jag äter verkar sätta sig på låren, även fast jag inte äter särskilt onyttigt.

HELP ME! Funderar stark på att typ köpa några bantingspiller eller så, som gör att kroppen inte tar upp lika mycket fett eller nått.