Forumet - Istället för godis ?

Istället för godis ?

3592 0 36

Spana också in:

Melus:

Min favorit är cashewnötter. De är tyvärr lite dyrare än andra nötter, men det är goda :)


Okej, kanske värt ett försök då :)


Nintendo:

Måste du ha något istället för godis? Skippa det helt bara.


Ja..då jag ibland blir helt rastlös när jag inte fått i mig något sött på ett tag. Och något måste man ju ha i TV soffan att äta [wink]

OF 5:

Sluta pilla i dig socker bara så försvinner det.


Ja, kanske det. Men det är ju så jobbigt.. [blush]
Dan_the_ironman:

drick vattenannars funkar det att bli beroende av nikotin ist men det är ju inte det smartaste


Det var en fruktansvärt dålig idé .. [sad]Phrasedlvoe:

Men för övrigt kan du testa med fruktsallad... Goda gröna äpplen och apelsin... mmm


Ååh..fruktsallad var det länge sedans man åt [cute] Det ska lungt testas nästa gång man blir godis sugen [y]
Phrasedlvoe:

Det finns inget som kan ersätta godis


Det är precis det som jag är rädd för ... [cry]
Hacka massa grönsaker i stavar, typ morot, gurka, paprika, ärtor , selleri osv och köp någon dipp till. Vindrutor och lite mer exotiska frukter brukar också vara gott, typ passionsfrukt, mango, physalis osv. Men om du prompt måste ha godis är mörk choklad det bästa alternativet. Men då pratar vi minst 70-procentig, finns ju med hallon osv i.

Ett jättesnabbt och gott mål framför tv-soffan är annars att rosta havregryn med kanel, honung, smör och ingefära. Lägg i ett glas, häll på några klickar kesella och toppa med fn näve bör eller frukt.

Pannkakor är också gott. Släng i en mosad banan i smeten och servera med kokos och färska bär + eventuell grädde.

Naturgodis brukar vara ett nyttigare substitut till vanligt godis och finns i de flesta mataffärer, lite dyrare dock.

Torkad frukt är också gott, t.ex. Annanas, persika, dadlar osv.

Äpplechips finns också i det flesta mataffärer och smakar helt Ok som snacks.

Du kan även göra egna äplechips genom att skiva äpplen med vanlig osthyvel och slänga in i ugnen ett tag. Testa isåfall att dutta lite kanel över innan de åker in i ugnen. Se upp bara så att dem inte blir brända, det kam gå ganska så snabbt.

Ifall det inte måste vara sötsaker är även popcorn ett relativt nyttigt substitut, så länge du inte dränker dem i smör och salt vill säga. Isådanafall funkar även torkat kött/ölkorv.

Att göra en sats chokladbollar och rulla i kokos kan också vara gott, inte mkt nyttigare än godis, men utan lika många tillsatser iaf plus att du får i dig något mer matigt.
Hoppas några av alternativen funkar för dig iaf. Finns massa mer substitut, bara att tänka och använda fantasin!
timeisrunningout:

Som nån sa, fruktsallad! Det går ju så himla fort att tärna några äpplen, skiva bananer och pilla ner vindruvor.Själv brukar jag äta frysta blåbär/hallon/jordgubbar. Strör lite socker över och värmer i mikron i kanske 15-20 sekunder, sen är det bara att sleva i sig för glatta livet.


Åh, det lät ju jättegott det där. Måste testas! [y]
AndreasTheCaptain:

Hacka massa grönsaker i stavar, typ morot, gurka, paprika, ärtor , selleri osv och köp någon dipp till. Vindrutor och lite mer exotiska frukter brukar också vara gott, typ passionsfrukt, mango, physalis osv. Men om du prompt måste ha godis är mörk choklad det bästa alternativet. Men då pratar vi minst 70-procentig, finns ju med hallon osv i. Ett jättesnabbt och gott mål framför tv-soffan är annars att rosta havregryn med kanel, honung, smör och ingefära. Lägg i ett glas, häll på några klickar kesella och toppa med fn näve bör eller frukt. Pannkakor är också gott. Släng i en mosad banan i smeten och servera med kokos och färska bär + eventuell grädde. Naturgodis brukar vara ett nyttigare substitut till vanligt godis och finns i de flesta mataffärer, lite dyrare dock.Torkad frukt är också gott, t.ex. Annanas, persika, dadlar osv.Äpplechips finns också i det flesta mataffärer och smakar helt Ok som snacks.Du kan även göra egna äplechips genom att skiva äpplen med vanlig osthyvel och slänga in i ugnen ett tag. Testa isåfall att dutta lite kanel över innan de åker in i ugnen. Se upp bara så att dem inte blir brända, det kam gå ganska så snabbt. Ifall det inte måste vara sötsaker är även popcorn ett relativt nyttigt substitut, så länge du inte dränker dem i smör och salt vill säga. Isådanafall funkar även torkat kött/ölkorv. Att göra en sats chokladbollar och rulla i kokos kan också vara gott, inte mkt nyttigare än godis, men utan lika många tillsatser iaf plus att du får i dig något mer matigt. Hoppas några av alternativen funkar för dig iaf. Finns massa mer substitut, bara att tänka och använda fantasin!


Det var många tips det där, tack! [smile] Du gav mig en hel del inspiration och det behövdes [bigsmile]