Forumet - IT på gymnasiet

IT på gymnasiet

503 0 2
Hej, sååå jag undrar hur det ser ut att plugga IT på gymnasiet? Alltså jag går på Tekniklinjen och vi fick välja en inriktning, IT eller design, och jag valde IT. 

Jag har hört många säga att IT inriktningen är mycket tuff eftersom man behöver tänka mycket, det blir mycket matematiska grejer, och ja. Men samtidigt har jag också hört att man inte gör något mycket mer än att bara sitta och skriva program (som går ut på likadana saker), och att om man höll på med programmering tidigare så lär man sig inte något nytt och det blir liksom inte en utmaning alls. Vilket skulle vara en dålig nyhet, eftersom jag letade bland annat efter en utmaning när jag valde inriktningen...
På min inriktning hade vi den tuffaste matten tror jag men sen hade vi ju våra "kärnämnen" eller vad man ska kalla dem. Det var Programmering, Webbutveckling, Nätverksteknik och Datorteknik. Jag kunde programmera i några språk sen innan men vi började i alla fall med Java och syntaxen påminner mycket om C# och JavaScript så även om det var nytt så var jag ändå rätt bekant med alla begrepp och koncept sedan innan.

Jag tror att utmaning och utbildning varierar stort mellan olika skolor. Jag gick på Teknikcollege på Nösnäsgymnasiet.