Forumet - Italienska låneord

Italienska låneord

2692 0 8
Hej alla! Fick nyss reda på att min mormor har gått bort i går och det är samtidigt som jag ska börja i en ny skola, lyckat.. I alla fall, jag har en italienskläxa tills i morgon och eftersom jag inte klarar att gå ut alls så undrar jag om ni kan hjälpa mig. Jag har bara haft en lektion så det borde ni också klara;

Det är inte värsta grejen men man skulle gå ut till massa caféer och ta reda på vilka italienska ord som används i vår vardag som vi inte vet om...behöver bara ett par till sen är jag klar. T.ex. som ciao, cafe latte osv.

Och jag hittar verkligen inte på internet, typ svenska låneord från italien. Om ni hittar så snälla länka, grejen är att jag kan göra läxan men jag vill inte behöva gå ut...klarar ingeting just nu. Min pappa kör mig till skolan och tillbaks, annars skulle jag aldrig orka.

Tack på förhand.

Spana också in:

EnDumAfrikanskVas:

Vet du typ någon mat? Eller kan kolla någon italiensk matrestaurang på internet bara tror jag, typ som calzone? [crazy]


De är ju inte direkt ord, utan snarare namn (vilket i och för sig kaffesorterna också är). Men om sådant också går bra så kan man väl lägga til saker såsom; carbonara och bolognese. Sedan så kommer ju spaghetti från italienskan; även tagliatelle.