Forumet - iTunes och å, ä, ö

iTunes och å, ä, ö

726 0 32
När jag ska söka efter artister/låtar/whatever i iTunes börjar det lagga när jag ska skriva å, ä eller ö. Skriver jag "sot liten flicka" får jag upp låten direkt, skriver jag däremot "söt liten flicka" hackar varje bokstav fram sakta efter att jag tryckt på ö.

Givetvis är det lättlöst genom att aldrig skriva å, ä eller ö, men jag är mer nyfiken på vad i hela världen det beror på? Är ju onekligen väldigt lustigt. Var så på förra datorn med, så är inte min dators fel (tror jag?).

Spana också in:

ClosingTime:

Så vitt jag minns är det vanligare att artister och låtar inte döps korrekt, det är mer omständigt med albumbild, jobbigare sökfunktion (vill jag minnas), jobbigare att skinna.


jag använder varken auto-tagging eller sökfunktionen, så det kan jag inte uttala mig om, men annars tror jag bara att du är för fast i hur du tänker dig att det ska fungera.

jag har inga problem alls med foobar, och dessutom tar det upp cirka en tusendel så mycket minne som iTunes, smittar inte ner datorn med en massa skit (iTunes helper..) och försöker inte få mig att köpa låtar från apples musikaffär.

(nämnde jag att det kan konvertera låtar till vilket format som helst?)
Rodja:

och försöker inte få mig att köpa låtar från apples musikaffär.


Har inte sett till det sedan jag installerade det, äckligt lätt att "stänga av".

Rodja:

jag använder varken auto-tagging eller sökfunktionen, så det kan jag inte uttala mig om


Du taggar låtarna själv menar du? Det skulle jag nog aldrig orka.

Rodja:

(nämnde jag att det kan konvertera låtar till vilket format som helst?)


Tankar enbart mp3, annat format är överflödigt i min värld.

Rodja:

men annars tror jag bara att du är för fast i hur du tänker dig att det ska fungera.


Ja, det ska vara bekvämt. Jag var mer van vid foobar-stuket (Winamp som jag använde i flera år innan är enligt mig mycket mer likt foobar än iTunes). Sedan upptäckte jag iTunes och fastnade.