Forumet - J.D. Salinger

J.D. Salinger

127 0 9
Är det en bra författare att välja? Har ni läst, och vad har ni läst av honom? Jag ska nämligen i min nuvarande engelska kurs, läsa och recensera en bok och jag är förpillat sugen på denne författare.

Går årskurs ett på gymnasiet. Är van läsare, har traskat igenom allt från Zacharias Topelius Fältskärns berättelser till Björn Ranelid och Chuck Palahniuk[cute]
"Mest känd är Salinger för sin romandebut Räddaren i nöden (The Catcher in the Rye) från 1951. Boken säljs fortfarande i betydande upplagor och betraktas som en milstolpe i 1900-talslitteraturen. Det var också den enda roman som Salinger publicerade, utöver den gav han ut tre novellsamlingar."

källa: http://sv.wikipedia.org/wiki/J.D._Salinger


Vet inte vad du menar med om det är en "bra författare att välja", men jag tycker The Catcher in the Rye är en bok man ska ha läst [y]

Spana också in:

Jag har inte läst själv honom, men jag har fått för mig att det ska vara en intressant författare att läsa om man är ungdom. The Catcher in the Rye har väl lite av ett moln av tonårsångest över sig, men är det ångest och andra jobbiga känslotillstånd man vill åt så borde man ju egentligen ge sig på Kafka direkt.

Schism:

Tycker inte att The Catcher in the Rye var något vidare, men eftersom den har cementerats som en "milstolpe" i litteraturhistorien så måste den ju förstås vara bra enligt bättre vetande.


Korrekt. Man ska inte säga emot proffstyckarna för då har man fel!