Forumet - Jägare

Jägare

1538 1 92
isola:

Nej (tjej) (Du röstade på detta alternativ)


Tycker inte att det är ett hälsosamt intresse. Ser såklart hellre att djur dödas på en gång i sin vilda miljö än att plågas på slakterier och farmar men jag vill inte ha någon som frivilligt har ihjäl och styckar ett friskt djur.

Spana också in:

isola:

Ja (kille) (Du röstade på detta alternativ)


Jag överväger t.o.m själv att börja plugga för att få jaktlicens. Vore himla trevligt att jaga tillsammans med några från släkten i Norrland.

En vän från gymnasiet delar mitt intresse för fiske och jakt. Han är jätte duktig, han tävlar i lerduveskytte. Han har berättat flera vackra historier som jag skulle vilja uppleva.

En gång gjorde jag två jaktknivar åt honom i slöjden i utbyte mot hans egentillverkade flugor. Vi vart nöjda båda två. Jag kan leta fram en kniv och skicka som bildbevis om ni skulle vilja.

Dom såg ungefär ut såhär.

Jaktkniv 006.jpg

Ja (tjej)

Känner lite så: [shake], även om jag kan förstå varför det kan sätta käppar i hjulet för vissa.

Anser inte att jakt är fel förutsatt att man tar vad som kan tas från djuret och kan döda djuret på ett vettigt sätt. Sedan ska det ju självklart ske inom vissa gränser så arten inte riskerar att utrotas.
OF 5:

, bättre det än att vara tillsammans med någon som aktivt stöttar tortyr av djur.


Nu talar du väl ändå lite i nattmössan.
Man kan ta avstånd från allt animaliskt utan att vara jägare. Att själv jaga fastän det finns andra som gör det är att gilla att ha ihjäl andra varelser, vilket i mina ögon inte är ett friskt beteende eller synsätt.
Att man vill säkerställa att jakten går till så friktionsfritt för djuret som möjligt och därför jagar är väl en annan sak, men jag kan ändå inte se mig själv med någon som har något intresse i mord övht.
isola:

Nu talar du väl ändå lite i nattmössan.
Man kan ta avstånd från allt animaliskt utan att vara jägare.


Sa inget om att ta avstånd från animaliskt [no-no]

Att sälv jaga, dvs att själv ha kontrollen över hur djuret avlivats, hur det styckats och att så lite som möjligt går till spillo, samt att veta att det inte uppföts som en jävla broyler på majsmjöl, Det tycker jag är betydligt mer ansvarigt sett till djurens lidande än att gå och peta på vakuumpackade fyrkantiga köttklossar i en kyldisk i en stormarknad, det om något kan jag tycka är fel mot djuret.
OF 5:

det om något kan jag tycka är fel mot djuret.


och då skrev jag att man kan ta avstånd från allt animaliskt.

OF 5:

Att sälv jaga, dvs att själv ha kontrollen över hur djuret avlivats, hur det styckats och att så lite som möjligt går till spillo, samt att veta att det inte uppföts som en jävla broyler på majsmjöl,


alla jägare är inte ansvarsfulla eller har någon som helst respekt för djuren. speciellt inte troféjägare. förstår ej varför troféjakt inte är olagligt.
isola:

ägare är inte ansvarsfulla eller har någon som helst respekt för djuren. speciellt inte troféjägare. förstår ej varför troféjakt inte är olagligt.


Absolut. betyder det att dom som faktiskt anstränger sig för att göra saker så bra som möjligt ska förminskas och ses som lika dåliga. nepp.

Att ta ansvar är något människor är värdelösa på, och det gäller alla områden i samhället.
isola:

Att ge sig ut och jaga rätt på friska djur att ha ihjäl ökar risken för incest och främjar inte arten övht.


Främjar att sålla ut magra och gamla djur på höstkanten så att det inte är så många som får kämpa för att hitta mat under vintern. Altenativet är antagligen att de svälter.

Bor man i en skog behöver man dessutom inte jaga, räcker med att sticka ut bössan genom vardagsrumsfönstret.
ponyfist:

Främjar att sålla ut magra och gamla djur på höstkanten så att det inte är så många som får kämpa för att hitta mat under vintern.


Att skjuta djur som lider är inte detsamma som att "jaga", i min mening.

ponyfist:

Bor man i en skog behöver man dessutom inte jaga, räcker med att sticka ut bössan genom vardagsrumsfönstret.


Jaga behöver inte betyda att aktivt spåra upp djuren, annars skulle man rätt och slätt kalla det för att mörda.