Forumet - Jämför mig med andra...

Jämför mig med andra...

1275 0 9
Jag har väldigt många kompisar som är smala och för övrigt snygga. Jag vet att jag inte är mullig, men när jag ser dem gå förbi eller att vi byter om i omklädningsrummet så känner jag mig mullig. Jag är jämt avundsjuk på dem och vill bara sluta jämföra mig med andra. Vad ska jag göra?

Kommentarer (10)

 1. mullig behöver inte vara dåligt, mulliga tjejer kan vara väldigt sexiga och snygga.

 2. när jag jämför mig med andra mår jag extremt dåligt, blir illamående, får en klump i magen och chockad. det är vid såna stunder jag får insikt hur värdelös jag är. jobbigt att ens gå ut.

 3. Jag håller med om att mulliga tjejer också kan vara snygga, men vissa mulliga som är snygga upplever det inte så då alla dem smala jämt ska trakasera dem och skryta om sig själva. Jag är inte mullig, det vet jag, men det dyker alltid upp i mitt huvud att jag är det när jag ser mina kompisar. Jag får också en klump i magen, fast då försöker jag att inte visa att jag känner mig värdelös.

 4. Du borde omformulera din fråga till ''Har jag en hälsosam vikt?''.

  För det är det enda som betyder nått. och ''normal'' ska inte relateras till hur de flesta modeller ser ut. det är inte normalt. det är farligt för hälsan.

  du är normal om du inte är överviktig eller undernärd eller lever allt för inaktivt (ex sitter inne hela dagarna och låter muskler förtvina). om du är orolig för din hälsa så ska du tala med en doktor. vad sedan andra säger spelar ingen roll.

 5. Jag har en normal vikt, jag simmar, springer, och är aktiv. Jag ska nämligen bli polis när jag blir vuxen :) Och ja, jag borde nog få hjälp. För att bli polis måste jag må bra fysiskt och psykist säger dem :P Men det jag behöver framför allt hjälp med är att sluta ta åt mig alla negativa kommentarer och gå och grubbla på dem i hela dagen..

 6. Om du har normal vikt och i övrigt lever ett hälsosamt liv då finns det inget som behöver förändras. 

  Har någon överhuvudtaget sagt något till dig? Isåfall bör du säga till personen.  Du skriver i ditt första inlägg att du känner dig mullig. Jag tror att du förstorar upp det hela.

 7. Jag har under 1 månads tid fått hot mail där det står: "Hej du din tjocka fula äckliga människa dö dö dö du förtjänar inte att leva", mamma och jag har polis anmält det. Och den person som skickar dem där mejlen är en tjej som ständigt kommenterar mig i skolan också, hon är ett år mindre än mig och hon går i sjuan.

 8. Det där är ett hatmail. Det enda hon vill är att få dig att må dåligt. Spärra mailen eller låt bli att läsa dom. Lägg inte energi på sånt skit. Människor som ständigt trycker ner andra människor har oftast något problem själva. En del säger dumma saker för att dom ska få känna sig bättre till mods själva, eller för att verka tuffa. I själva verket är det inte du som har problem utan tjejen som går runt och säger sådär har problem. Ingen människa som mår bra går runt och pratar sån där smörja mår bra. Låter som att hon försöker att kompensera sina egna brister genom att ständigt påpeka dina.

 9. Om hon kommer med någon kommentar, säg något spydigt tillbaka, elelr behandla henne som luft, eller  säg något nonchalant åt henne. Man ska inte ta sånt där av andra. Oftast när sånna där personer möter motstånd blir dom rädda därför att dom i grund och botten är fegisar som är osäkra på sig själva.

 10. Hon har problem, det vet jag. Hon anklagar mig jämt för att ha skrivit dumma kommentarer på hennes blogg. Det är inte jag som gör det för jag kollar inte ens på hennes blogg men dock så vet jag vem det är. Hon börja kalla mig för äcklig, tjock, ful som stryk, och att jag inte förtjänar att leva före hon fick elaka kommentarer på hennes blogg. Och jag förstår inte vad hon har emot mig, jag har inte gjort henne ett piskit. Varje gång hon säger nåt till mig i skolan svarar jaf inte utan bara går vidare eller så aäger kjag nåt spontant som: "Du är inte värst perfekt du heller". Ursäkta att texten blev konstig men jag öär inne på mobilen och min mobil dampar just nu.

Tråden har 9 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Jag känner igen mig i detta har gjort det ett antal ggr och det händer fortfarande nångng ibland, MEN det som fick mig att sluta tänka på det konstant var nog när jag bestämde mig för att inte bry mig och ist fokusera på sådant som är viktigt till exempel amnesty eller universitetsgrejer. 

Och peppvideor på youtube funkar rätt bra, följer många feminister som gör kroppsideal videor lite då och då. Kan tipsa om mansimad bland annat. Emma Blackery har också talt om det har jag för mig. 

Spana också in:

försök hitta nåt som ökar ditt självförtroende, typ höga betyg i skolan eller en sport, när folk ger dig komplimanger så försök ta dom till dig, ställ dig framför speglen och säg "Jag är riktigt jävla snygg" nån gång varje dag Glad

Mm jag har rätt taskigt självförtroende, men har svårt att bearbeta det. Men jag försöker iaf att inte jämföra mig, men det är svårt när dem även jämt skryter om deras kroppar -.-

Du borde omformulera din fråga till ''Har jag en hälsosam vikt?''.

För det är det enda som betyder nått. och ''normal'' ska inte relateras till hur de flesta modeller ser ut. det är inte normalt. det är farligt för hälsan.

du är normal om du inte är överviktig eller undernärd eller lever allt för inaktivt (ex sitter inne hela dagarna och låter muskler förtvina). om du är orolig för din hälsa så ska du tala med en doktor. vad sedan andra säger spelar ingen roll. finns många som har helt sjuka ideal för hur man ''ska'' se ut. det viktiga är att du känner dig nöjd och nöjd blir du inte om du ska jämföra dig med andra hela tiden.