Forumet - Jämställdhet inom media

Jämställdhet inom media

283 0 8
jag har tänkt på att media typ försöker låtsas som att tjejer och killar har lika stor potential till att bli fcking karate nissar.

SÅ man ser ofta tjejer springa runt och mörda massa folk som endast killar gjorde förr... (på film ofc)

MEN, varje JÄVLA gång dom visar hur stark en kille eller en tjej e så får den rollen liksom spöa upp massa killar, skära halsen av dom OSV.

En film som hade varit otroligt skön om följande stämde.

En biffig, skäggig man, klädd i tight läger går in i en rätt ful bar och sätter sig.
- En whisky tack.
Och så ser man typ ett gäng brudar som sitter vid ett bord längre bort resa sig upp och gå emot han, och ledaren av dom lutar sin arm på bordet framför honom med sin svettiga obehagliga kropp as nära hans ansikte samtidigt som hon tuggar ett tuggummi.
- Jag la märke till vilken fin röv du hade när du gick in igenom dörren.
*smiskar till hans rumpa*
den biffiga mannen tar tag i en glas flaska som står bredvid honom och baa slår in den i ansiktet på henne så blodet baa sprutar, och dom andra reagerar självklart med att ta fram peppar sprej och knivar.
Mannen tar fram två stora svärd ur fickan och börjar skära halsen av kvinnorna som sprutar pepparsprej och försöker döda han.
till sist hamnar han i underläge och en tjej e påväg att döda honom när BAM bartendern slår till henne med en stol i huvudet.

Den biffiga mannen reser sig upp, hela rummet är tyst och alla kollar på dom...
tystnaden bryts snart med att alla åter igen går tillbaka till det dom tidigare gjorde.
Mannen torkar av sitt svett och sätter sig igen..

- Fortsättning följer.

DET HADE verkligen varit en fett nice film

Spana också in:

Man kan inte mucka för mycket med stereotyper i film, om du gör det så får du oftast riktigt dålig film om du inte har riktigt bra regi och fantastiska skådisar. Anledningen till att typ alla karaktärer i filmer är så stereotypa är inte bara för att det är sånt som säljer utan även för att det är så svårt att förklara en karaktär på mindre än 2 timmar utan att sakta ner takten jättemycket. Med andra ord så slänger man in karaktärer folk redan känner till eller själva känner och behöver därför inte få så mycket information om dom. Självklart finns det undantag osv osv men det är fortfarande en bra tumregel att använda karaktärer folk redan vet om, så nej, din film skulle nog suga lika mycket kuk som dina trådar.