Forumet - Jag är jättetyst jätteofta, är jag halv deprimerad eller något?

Jag är jättetyst jätteofta, är jag halv deprimerad eller något?

331 0 26
Hej, det är så att ibland 70/80 % av tiden i skolan så är jag jättetyst, jag säger knappt någonting. Och det händer ju såklart på fritiden också, med kompisar. Men en annan dag/timme efter så kan jag helt random bli jätteglad /pratsam och inte vara lika tråkig.

Jag förstår verkligen inte varför jag är så. Man hör också på min röst då när jag är typ trött lr "opratsam" den låter typ trött, och som en "bas" vare en kompis som sa för någon dag sen. Rösten blir verkligen typ gnällig då. Men sen när jag blir pratsam och går runt och ler så känns rösten inte alls lika trött. Varför är det så här... det är jätteirriterande. Är jag typ halv deprimerad eller någonting?

eller är jag bara typ lite socialt inkompetent? ;/[n]
jag upplever exakt samma sak. vissa timmar kan jag vara nästan helt tyst då det känns som att jag inte har något att tillägga i samtalen. andra timmar är jag supersocial och käften glappar konstant.

jag vet inte heller riktigt på vad det beror på, men jag tror att det i mitt fall är en blandning mellan dagsform, blodsockerhalt och vem man är med. med vissa personer kan jag bara inte hålla ett samtal flytande med hur mycket jag än försöker medan det är helt annorlunda när jag är med andra. avundas verkligen människor som kan prata länge med vem som helst.

JiNK:

Dessutom så är det väldigt svårt att uppfatta min röst verkar det som. Nästan hela tiden får jag höra "ursäkta vad sa du?"


ååååhh, vi måste vara själsfränder [love]

Spana också in:

Fejlarn:

Men försök prata lite ändå, det finns risk att bli bortglömd annars! Folk kanske tror att du inte finns :)


jo, jag har märkt det :/ men jag känner verkligen inte att jag har någonting att prata om ;/ också sitter jag där och är trött, vissa mornar så kan jag vara asgrinig och försöker verkligen inte att visa det. kan det ha och göra med mitt blodsocker? även fast jag har sovit tillräckligt så känner jag den här känslan som att jag vill säga "håll käften"
kan tillägga att jag inte brukar käka frukost
Det är vanligt, i alla fall i min omgivning.

Människor som skiftar i humöret blir mer levande. Jag skulle aldrig klara av att umgås konstant med någon som var glad hela tiden, det skulle kännas som att personen inte var på riktigt.

Du kan vara deprimerad men du kan också vara helt tonårings-normal. Om du är väldigt orolig för din hälsa så skulle jag rekommendera att gå till skolkuratorn och prata om det, men försök inte att hitta "sjukdomar" som passar in på ditt mående för då skrämmer du bara upp dig själv.
Men sen när har en klassisk depression någonting med stämbanden att göra? [sad] Börjar tappa humöret av alla "Är jag deprimerad"-trådar gjorda av folk som inte verkar ha kollat upp vad grundkriterierna för depression är.

De lyder så här:

Minst fem av nedanstående symtom skall ha känts av under de senaste två veckorna för att kriterierna för egentlig depression ska vara uppfyllda:

Nedstämdhet
Nedsatt intresse och glädje
Viktändring (minst 5 % ökad eller minskad vikt per månad)
Sömnstörning
Motorisk oro eller hämning
Svaghetskänsla eller brist på energi
En känsla av att vara värdelös eller skuldkänslor
Minskad koncentrations-, tankeförmåga eller obeslutsamhet
Återkommande tankar på döden eller självmord

Något av de två första måste alltid finnas med. Dessutom krävs att symtomen inte är p.g.a. sorg och de skall påverka förmågan till arbete och/eller socialt liv.
du måste hitta dig själv, börja dagen bra, börja med lite GTL, se till att håret ligger bra, ät en varierad frukost som du står pall på några timmar, sen kommer flytet av sig själv!

framför allt tänk inte på det, bara gör det!

jag var lite som du en gång i tiden, blyg trist vissa trodde säkert att jag var en psykopat eller så men jag började uppskatta saker runt i kring, händelser som man började prata med folk om och sen flyter det bara, som sagt tänk inte, känn!
det där med att min röst hade någonting med att jag var deprimerad hade ingenting med det där och göra, jag råka väl tänka på något annat när jag skrev inlägget [rolleyes]

det var mest att min röst är så random..jag får oftast höra "du låter trött" men egentligen så är jag inte trött, och "jävlar vilken röst" fick jag höra en gång också, men det är inte för att det är någon "bra" röst. utan eftersom att den är väldigt "ojämn" typ som att jag inte kan kontrollera själva rösten eller någonting [tard] sedan när jag säger tex "tja" i vent så får jag ibland höra en slags härmning från nån annan hur min röst lät ;/ så jag vet ju att min röst är lite random och jag mumlar mycket ;/

går det att göra någonting åt mitt "ojämna" uttal? :/