Forumet - Jag är så jävla pretentiös... :)

Jag är så jävla pretentiös... :)

120 0 6
försökte hitta vad ordet betydde, och efter lite googlande så hittade jag beskrivning​en "när man tror att man är något speciellt och är något mer än alla andra".

Det​ta stämmer verligen på mig, jag ser mig själv nämligen som en djupare person än alla ​mina klasskamrater tex, och jag lyssnar på indie-rock vilket tydligen är väldigt pret​to enligt aftonbladets klassiksa "så vet du om ditt barn är emo"-artikel.

Och när de flesta är "​ja e bara en liten fluga o går el o vil bli snickare höhöhö" så är jag fett "lol ja​g börjar med teater o blir berömd o viner idol hahrhgra lololololol [tard]"

Är de​t dåligt eller bra att vara pretentiös, eller borde man försöka att inte vara det?

Spana också in:

Pretentiös kan väl sägas vara en latin variant av 'förspänd' (som dock inte används på samma sätt, vad jag vet)? Pre; före - tension - spänning. Med andra ord är pretentiös något du är när du på förhand förväntar dig något speciellt av livet/framtiden/folks reaktioner på det du producerar, så till den grad att du blir spänd och inte kan ta emot livet så som det kommer. Dina förväntningar måste införlivas för att du skall bli tillfredsställd. Så tolkar jag det iaf. Går något fram?