Forumet - Jag är så vilsen att jag vet inte vad.

Jag är så vilsen att jag vet inte vad.

1141 0 34
Jag ska söka högskola. Och eftersom sista dagen är i övermorgon så har jag superångest. Jag har valt vad jag vill läsa, fast kan fan inte bestämma mig om jag ska bo kvar i Göteborg eller flytta och läsa det på KTH eller LTH. Jag lyckades bra med att utesluta och så fast var tydligen inte tillräckligt bra.

Och jag får ångest av detta, så det är väl därför jag gör tråden. Jävla skit. Ska läsa Teknisk Fysik på Teknisk högskola. Det är bestämt. Men [sad]. Blir ju inte heller lättare när föräldrarna säger "Du kan ju bo kvar här alltid, älskar dig" osv.

Samtidigt så märker jag hur vänner ska flytta bort. Den insikten kom nyss. Alltså gud, varför alla dessa komplicerade val som man ställs inför hela tiden. Var nästan lättare för i tiden när man tvingades jobba som glasmästare för ens far var det och inte nu när allt kan lösa sig överallt med CSN och allt.

Har gjort diverse + - listor också . Kanske gör några nu.

Chalmers:
+ Gratis boende
+ Nära till föräldrar (trygghet)
+ Verkar vara den bästa skolan

- Inte samma frihet, att fly från tillvaron.

KTH:
+ Känner massa awesome människor i Stockholm.
+ Nära till Uppsala, älskar Uppsala.

- Inte studenstad.
- Verkar vara jättesvårt att få boende.

LTH:
+ Verkar vara awesome studentstad med massa nationer och grejer.

- Verkar vara den sämsta av skolorna :$
- Känner nästan ingen.


Linköping /LTU och allt vad heter:
% Borträknade.

Spana också in:

köttfärssås:

- Inte studenstad.


det blir vad du gör det till!
det finns jättemycket studentgrejer för den som vill! dessutom så.. jag vill inte vara den som är den men... du ska gå teknisk fysik, du komme rnog inte ha överdrivet mycket fritid ändå är jag rädd[blush]
micitic:

Du kommer nog inte kunna få ett boende i Stockholm, om du inte kan flytta in med en kompis som bor där. Så det kan du ju utesluta! [smile]


konstigt att jag lyckats bo i stockholm utan att ha tillräckligt med poäng i någon kö då[smile]
Jag skulle i dagsläget ha satsat på att bo kvar och ställa mig i studentbostadskön (och i ett par riktiga köer, speciellt Stockholms bostadsförmedling!). Det är begränsat kul att betala tillbaka fem års studielån sen, och till en början kan det vara en rätt stor omställning att börja plugga. Att få mat på bordet och tvätten tvättad lite då och då är möjligen en smula bortklemande, men icke desto mindre en stor lättnad i tentaperioderna (som inte lär bli att leka med på teknisk fysik).

Själv flyttade jag långt åt helsike och började plugga i en helt ny stad, och visst fanns det väl en charm med det. Men nu får jag betala notan, haha. Dock kräver boende hemma hos föräldrarna att du har tillgång till en plats, där det är helt tyst och fridfullt. Dvs inga föräldrar/syskon/husdjur som kommer och stör. Kan garantera att du kommer att behöva det...
Cruella De Vil:

Det är bra. :-) Och sen om du ledsnar på att bo hemma, finns ju alltid alternativet att skaffa ett studentrum. För mig tog det en dag att få ett efter lite ynkande i telefon, studentlägenheten med kokvrå tog ca 2 år i bostadskön.


Okej. :). Fast i Göteborg menar du då?
Teknisk fysik är definitivt bäst på KTH och det kommer ge dig en massa möjligheter för framtiden. Jag pluggar varken på KTH eller teknisk fysik, men har många vänner som rört sig till KTH och alla trivs skitbra både på skolan och i staden. Det är sant att Stockholm inte är nån "studentstad", men du kommer ändå att umgås med en massa kursare och studenter dagar och kvällar ut under 5 långa år. Det kommer anordnas nollningar, sittningar och underhållning så det räcker och blir över; du kommer inte "missa" något av studentlivet.

Edit: dessutom, nu när du har chansen att flytta - ta den! Det är helt fantastiskt kul och man får så många nya erfarenheter.