Forumet - Jag behöver hjälllpppp [MOD: Internetuppkoppling funkar inte]

Jag behöver hjälllpppp [MOD: Internetuppkoppling funkar inte]

1018 0 3

Ok det är såhär: vi har internet i vårat hus liksom och så har vi en trådlös router(? tror jag) som vi kopplar in och så loggar vi in med vår studentinloggning sen för att få internet. Men nu lyser lampan som är för internet orange och det ska den inte göra och internet funkar inte och VAD SKA JAG GÖRA? Ledsen

Inga kommentarer

Senast ändrad 7 Apr 2013, 17:24 av André Vifot Haas
Tråden har 3 svar. Sortera efter:

Bästa svaret

Det första du kan testa är att helt enkelt starta om din router. Det brukar finnas en strömknapp. Om inte, ryck ut strömmen i ett par sekunder.

Fungerar inte det, testa att logga in på routerns administrationspanel. Exakt hur du kommer åt den beror på vad du har för router. Googlar du på routerns modell finns det garanterat instruktioner. När du väl är inne kan du testa att be om en ny IP (exakt hur beror igen på vad du har för router, men igen, google). 

Skulle inte heller det fungera kan du testa att fabriksåterställa routern. Det finns oftast en liten, liten knapp inne i ett hål någonstans på routerns baksida. Håll in knappen i 30 sekunder så ska den sedan starta om sig och vara återställd till fabriksinställningar.

Skulle också det skita sig, ring din ISP.